Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη
  • [02] Καμία ανησυχία για τη δόση
  • [03] Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
  • [04] "Μέχρι τις 12 Απριλίου η συλλογή των στοιχείων για τους λογαριασμούς των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου"
  • [05] Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη

    Στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει η ΕΕ για να τονωθεί η οικονομική μεγέθυνση και να μειωθεί η ανεργία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της παρέμβασής του κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΕ στρέφει πλέον την προσοχή της στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης, επισήμανε πως επείγει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της ενέργειας όπου επισήμανε πως η άνοδος των τιμών έχουν επί της ουσίας ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

    [02] Καμία ανησυχία για τη δόση

    Τη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση του Μαρτίου» εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την τρόικα για την έγκρισή της, θα ικανοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα αξιολογηθεί στο άτυπο Eurogroup του Απριλίου. Όπως υπενθύμιζαν, για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.

    Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσαν ότι ο Γ. Στουρνάρας, έχει εισηγηθεί να διατηρηθεί ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, έστω και τροποποιημένος. Όπως σημείωσαν, οι ίδιες πηγές, η τροποποίηση είναι πιο «ήπιας» μορφής, προσθέτοντας ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά».

    «Η εισήγηση του υπουργού είναι σε ρεαλιστική βάση», συνέχισαν οι πηγές του υπουργείου οικονομικών, προκειμένου να σχεδιαστεί ένας πολύ καλός μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου στα ακίνητα από 01/01/2014.

    [03] Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Με την ανάδειξη των 13 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες ανασυγκρότησης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε παρουσιάσει την πρότασή του για τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ είχαν αυτοπροταθεί τρεις ακόμη υποψήφιοι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκλογής τριών στελεχών που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Κινήματος, τη θέση των οποίων κατέλαβαν οι τρεις αυτοπροταθέντες, ο ένας εκ των οποίων, ο Αντώνης Σαουλίδης, αναδείχτηκε πρώτος με 61 ψήφους. Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Οργάνου αθροίζεται στο λεγόμενο «βενιζελικό» μπλοκ. Κανένας πάντως από τους εκλεγέντες δεν συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από το 1/3 του συνόλου των μελών του Οργάνου. Ισχυρή είναι επίσης η παρουσία στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα.

    Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας έχει ως εξής:

    Αντώνης Σαουλίδης 61

    Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης 60

    Τόνια Αντωνίου 58

    Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης 56

    Χαρά Κεφαλίδου 55

    Μιχάλης Καρχιμάκης 54

    Φώφη Γεννηματά 53

    Κυριάκος Πιερρακάκης 46

    Βασίλης Κεγκέρογλου 43

    Κώστας Μπελτεγρής 41

    Πάρις Κουκουλόπουλος 40

    Δεν εξελέγησαν οι:

    Χρήστος Παπαστεργίου 37

    'Ασπα Παπαηλιού 31

    Συλβάνα Ράπτη 23

    Στην 17μελή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μετέχουν ex officio, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της Κ.Ο. και της Νεολαίας.

    Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τους Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    -Αγροτικού: Παπαδόπουλος Αθανάσιος (120)

    -Οργανωτικού: Κατσικαρέλης Λευτέρης (106)

    -Αυτοδιοίκησης: Χατζημιχάλης Φώτης (96). Ο Γιάννης Αξαρλής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, έλαβε 62 ψήφους

    -Απόδημου Ελληνισμού: Τάτσης Κωνσταντίνος (122)

    -Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων: Δρέττα Αθηνά (97)

    -Συνδικαλιστικού: Λιντζέρης Δημήτρης (94)

    -Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Μίλης Νίκος (94)

    -Γυναικών: Δημαδάμα Ζέφη (98)

    -Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων: Γιώργος Φραγγίδης (97). Για τη θέση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει τον Μανόλη Όθωνα, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του.

    [04] "Μέχρι τις 12 Απριλίου η συλλογή των στοιχείων για τους λογαριασμούς των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου"

    Μέχρι τις 12 Απριλίου υπολογίζει το ΣΔΟΕ ότι θα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του ΣΔΟΕ και αρμόδιος για τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», Παναγιώτης Μαντούβαλος, σε επιστολή που έστειλε απόψε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

    Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μαντούβαλος αφού εξηγεί την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας των στοιχείων και τις κινήσεις που θα κάνει η υπηρεσία του για να συλλέξει όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς των 4 συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, καταλήγει τονίζοντας ότι λόγω των μη προβλέψιμων παραμέτρων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος για την περαίωση του ελέγχου μετά τις 12/4/2013.

    [05] Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες καθώς παραμένει σε ισχύ η μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

    Από Ραφήνα και Λαύριο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ κανονικά θα φύγουν στις 9 το βράδυ από τον Πειραιά τα πλοία για Χανιά και Ηράκλειο.

    Το απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού Blue Star Naxos για Αστυπάλαια, Αιγιάλη, Δονούσα, Νάξο, Πάρο δεν πραγματοποιήθηκε ενώ το δρομολόγιο του πλοίου «Διαγόρας» για Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο πιθανότατα θα γίνει μετά τις 12 το βράδυ.

    Μετά τις 10 το βράδυ θα γίνει το δρομολόγιο του Blue Star Patmos για Χίο-Μυτιλήνη.

    Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντίρριου, Αγ. Μαρίνας - Νέων Στύρων, Καβάλας - Πρίνου, Κεραμωτής - Λιμένα Θάσου.

    Στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης, τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 20:30:21 UTC