Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορτογαλία: Διαδηλώσεις κατά της εθελουσίας στο Δημόσιο
  • [02] ΚΚΕ: Προκλητική η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων
  • [03] Τηλεφώνημα για βόμβα στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος
  • [04] Μέχρι την Τρίτη η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου
  • [05] ΔΝΤ: Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη
  • [06] Τουλάχιστον 15 νεκροί από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες στη Συρία
  • [07] Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 50-28 στο ημίχρονο

  • [01] Πορτογαλία: Διαδηλώσεις κατά της εθελουσίας στο Δημόσιο

    Χιλιάδες Πορτογάλοι δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Λισσαβόνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα καθ' υπαγόρευση της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και μετά την ανακοίνωση της δεξιάς κυβέρνησης της δρομολόγησης εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού από τον δημόσιο τομέα.

    «Ζητούμε από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα, την οποία αρκετά έχει καταστρέψει», υποστήριξε η συντονίστρια του Κοινού Μετώπου των σωματείων της δημόσιας διοίκησης Άνα Αβόιλα, επικεφαλής της πορείας των διαδηλωτών προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Βάσει του προγράμματος λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε τον Μάιο του 2011 η Πορτογαλία με την τρόικα έναντι της χορήγησης δανείου 78 δισεκ. ευρώ, η κυβέρνηση του Πέντρου Πάσους Κοέλιου έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, με στόχο την εξοικονόμηση 4 δισεκ. ευρώ έως το 2015, που προβλέπουν για φέτος περικοπές επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.

    Οι νέες περικοπές θα γίνουν εφικτές κατά κύριο λόγο μέσα από «ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης υπαλλήλων μέσω διαπραγμάτευσης, που ήδη προετοιμάζεται», ανακοίνωσε ο Κάρλους Μοέντας, αναπληρωτής υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

    [02] ΚΚΕ: Προκλητική η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων

    «Η καπιταλιστική κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη, σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της κυβέρνησης Σαμαρά με στόχο τη μείωση της τιμής εργατικής δύναμης, στο κατώτερο επίπεδο για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

    «Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στα 27 εκατ., η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση σε πάνω από 120 εκατ., το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας αποκαλύπτουν την αντιδραστική στρατηγική του ευρωενωσιακού οικοδομήματος» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η υποκρισία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι προκλητική. Το ποσό που προβλέπουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 ευρώ ανά άνεργο και αυτό θα δοθεί σε ΜΚΟ ή σε επιχειρηματίες».

    [03] Τηλεφώνημα για βόμβα στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

    Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, δέχθηκε στις 19.40 το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

    Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι σε 30 λεπτά θα εκραγεί βόμβα.

    Άμεσα ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις ασφαλείας του αρχηγείου του Λιμενικού και το κτίριο εκκενώθηκε για περισσότερο από μία ώρα.

    Πυροτεχνουργοί του Λιμενικού με τα ειδικά σκυλιά ερεύνησαν όλους τους χώρους του αρχηγείου χωρίς να διαπιστωθεί κάτι το ανησυχητικό.

    [04] Μέχρι την Τρίτη η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

    Η υλοποίηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ζακύνθου, θα καθορίσει και την στάση των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, που από σήμερα το πρωί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Η επίσχεση, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Ευάγγελος Τσόλας, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, 19 Μαρτίου οπότε και θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    «Κλειδί» για την λήξη των κινητοποιήσεων αποτελούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας στη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο και στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος των εργαζομένων Ευάγγελος Τσόλας, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ανδρέας Θιακάκης, το μέλος του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Ποταμίτης και ο διευθυντής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελος.

    [05] ΔΝΤ: Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει "ευάλωτη" και οφείλει να εντείνει τις "προσπάθειες" που καταβάλει για να σταθεροποιήσει το χρηματοοικονομικό της σύστημα και να θέσει σε εφαρμογή έναν ενιαίο μηχανισμό επιτήρησης των τραπεζών, εκτίμησε σε έκθεσή του που δημοσιεύτηκε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    "Έχουν γίνει πολλά για την αντιμετώπιση της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ευρώπη αλλά παραμένουν αδυναμίες και απαιτούνται επαυξημένες προσπάθειες σε πολλούς τομείς", επισημαίνει στην έκθεσή του το ΔΝΤ.

    "Οι αδυναμίες αυτές επιδεινώνονται από την ισχυρή συγκέντρωση στον τραπεζικό τομέα (και ) από την αβεβαιότητα στο πολιτικό και το ρυθμιστικό επίπεδο", πρόσθεσε το Ταμείο.

    [06] Τουλάχιστον 15 νεκροί από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες στη Συρία

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον σφοδρό βομβαρδισμό προπυργίων των ανταρτών γύρω από την Δαμασκό από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται σε πολλά μέτωπα σε όλη την Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    Διαδηλώσεις έγιναν επίσης σήμερα σε πολλές πόλεις που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της εξέγερσης στις 15 Μαρτίου του 2011 κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι αντικαθεστωτικοί είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων αυτών υπό το σύνθημα "Δύο χρόνια θυσιών για την νίκη" στον πόλεμο κατά της συριακής κυβέρνησης.

    [07] Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου 50-28 στο ημίχρονο

    Την Άλμπα Βερολίνου αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των "16" της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 20:30:22 UTC