Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει στη Λευκωσία το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Συνεχίζεται η ομηρεία στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον Αλκέτ Ριζάι
  • [03] Κύπρος: Παράνομη η απόφαση του Eurogroup δηλώνει ο Αν.Αγγελίδης
  • [04] Δημοσίευση καταλόγου επώνυμων καταθετών που απέσυραν καταθέσεις ζητεί ο Αβ. Νεοφύτου
  • [05] Αυστραλία: Ελληνόπουλο επέζησε από «θαύμα»
  • [06] Κύπρος: Το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή για το πακέτο διάσωσης
  • [07] Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι Ισπανοί, διαδηλώνοντας κατά της "Ευρώπης των αγορών"

  • [01] Συνεδριάζει στη Λευκωσία το υπουργικό συμβούλιο

    Στη Λευκωσία συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με αντικείμενο το νομοσχέδιο που αφορά στο «κούρεμα» των καταθέσεων,όπως προκύπτει από τη συμφωνία στο Eurogroup για το μνημόνιο. Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής,ενώ στις 4 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο .Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του κ. Αναστασιάδη ο οποίος στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό.

    Σημειώνεται ότι οι ισορροπίες στη Βουλή είναι λεπτές,καθώς εάν δεν υπάρξουν διαρροές, τα δύο κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση , ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, διαθέτουν 28 ψήφους, μια λιγότερη απ' όσες χρειάζεται για να περάσει το νομοσχέδιο. Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής εκτιμάται ότι θα ταχθούν εναντίον. Στο μεταξύ,σε εξέλιξη είναι συνεδριάσεις των κορυφαίων οργάνων των κομμάτων για τον καθορισμό της στάσης τους.

    [02] Συνεχίζεται η ομηρεία στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον Αλκέτ Ριζάι

    Συνεχίζεται η ομηρεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα από τον αλβανικής καταγωγής κρατούμενο, Αλκέτ Ριζάι. Κρατά ομήρους έξι άτομα απαιτώντας να του δοθεί αυτοκίνητο για να διαφύγει, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κρατούμενος και οι συνεργοί του, έδωσαν χρονική διορία σχετικά με την απαίτηση τους.

    Η ομηρεία ξεκίνησε αργά το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ριζάι κατάφερε, άγνωστο πώς, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια τουλάχιστον δύο συγκρατούμενών του, να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών. Η περιοχή αστυνομοκρατείται καθώς έχουν μεταβεί εκεί μονάδες των ΕΚΑΜ, ενώ στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένου να πειστεί ο κρατούμενος να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να λήξει η κατάσταση συναγερμού στις φυλακές.

    [03] Κύπρος: Παράνομη η απόφαση του Eurogroup δηλώνει ο Αν.Αγγελίδης

    Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με τις αρχές της έννοιας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κεκτημένου και τις αρχές που διέπουν την ΕΕ.

    [04] Δημοσίευση καταλόγου επώνυμων καταθετών που απέσυραν καταθέσεις ζητεί ο Αβ. Νεοφύτου

    Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

    Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο κος Νεοφύτου περιλαμβάνονται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι και εάν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν βρίσκονται. Τραπεζίτες, επόπτες και πολιτικούς».

    Παράλληλα ο ίδιος προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιμήκυνση των δανείων και μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

    Επιπρόσθετα, ο κος Νεοφύτου προτείνει να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διασφάλιση όλων των καταθετών, εάν ψηφισθεί ο νόμος περί υποχρεωτικής μετατροπής μέρους των καταθέσεων τους σε μετοχές.

    Μία από τις ρυθμίσεις που προτείνει ο ίδιος αφορά και την επαναγορά από το κράτος?μέσω των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο?των μετοχών αυτών στην τιμή απόκτησης τους, με μια επί πλέον λογική απόδοση για όσα χρόνια θα τις έχουν οι καταθέτες στην κατοχή τους.

    [05] Αυστραλία: Ελληνόπουλο επέζησε από «θαύμα»

    Τον αποκαλούν «παιδί-θαύμα». Πρόκειται για το 16μηνο Ελληνόπουλο Κόνορ Αναστασόπουλος που θεωρείται σούπερ-τυχερός που είναι εν ζωή.

    Ο Κόνορ γεννήθηκε πέντε εβδομάδες πρόωρα, στις 24 Οκτωβρίου του 2011, και προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα λίγες μέρες αργότερα. Επηρεάστηκαν όλα του τα βασικά όργανα και μόλις εννέα ημερών υπέστη καρδιακή προσβολή.

    Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του, Στιβ και Κάθι, πως το βρέφος τους θα πέθαινε σε δυο ώρες. Εκείνοι αποφάσισαν να σωληνωθεί και να ζήσει όσο περισσότερο μπορεί.

    Στην καλύτερη περίπτωση τους είπαν ότι θα ζούσε 14 μέρες. Με την συμβολή επιστημόνων από τη Σουηδία το παιδί επέζησε όμως. Έζησε στο νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του.

    Οι γονείς του, αναγνωρίζοντας το θαύμα που επιτέλεσαν οι γιατροί ,συγκεντρώνουν χρήματα για να ενισχύσουν τον έρανο για το Νοσοκομείο των Παίδων της Μελβούρνης που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

    Ο Κόνορ λαμβάνει ακόμα θεραπευτική αγωγή αλλά οι γιατροί λένε πως η υγεία του εξελίσσεται θαυμάσια.

    [06] Κύπρος: Το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή για το πακέτο διάσωσης

    Το κοινοβούλιο της Κύπρου καλείται την Κυριακή να αποφασίσει και να εγκρίνει ή όχι, αν οι αποταμιευτές πρέπει να καταβάλουν εισφορά για τις τραπεζικές καταθέσεις, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας

    Η έκτακτη συνεδρίαση του κυπριακού κοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη να συγκληθεί στις 4 μ.μ. τοπική ώρα (1400 GMT). Η επιλογή που αντιμετώπιζε η Κύπρος ήταν μεταξύ «του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας ή του σεναρίου μιας οδυνηρής αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης », ανέφερε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση.

    Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε επίσης ότι η άρνηση της διάσωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες του νησιού. Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου, και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα.

    Η ζώνη του ευρώ ζήτησε το Σάββατο οι αποταμιευτές να πληρώνουν έως και 10% των καταθέσεων ως προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια η οποία έχει περιοριστεί μέχρι τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Δύο κυπριακές τράπεζες στη Βρετανία ανέφεραν ότι χρήματα των αποταμιευτών τους εκεί είναι ασφαλή.

    [07] Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι Ισπανοί, διαδηλώνοντας κατά της "Ευρώπης των αγορών"

    Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσανχθες τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων μεγάλων πόλεων της Ισπανίας, ζητώντας μια "Ευρώπη των ανθρώπων" και όχι μια Ευρώπη των αγορών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κινήματος των Αγανακτισμένων το οποίο καταγγέλει την ανικανότητα των Ευρωπαίων ηγετών να βρουν μιας λύση στην κρίση.

    "Δεν χρωστάμε τίποτα. Δεν πληρώνουμε" είχαν γράψει οι διαδηλωτές σε ένα πανώ στο Βαγιαδολίδ.

    Το σύνθημα αυτό, που αναφερόταν κυρίως στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, κυριάρχησε και στη διαδήλωση της Μαδρίτης. "Έξω η τρόικα" και "Να ξεφορτωθούμε την Ευρώπη του κεφαλαίου" φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που έκαναν πορεία μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ, την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας που είχε καταληφθεί επί πολλούς μήνες το 2011 από τους Αγανακτισμένους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 March 2013 - 8:30:22 UTC