Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής η έκτακτη σύγκλησή της, διευκρινίζουν πηγές του προεδρείου
  • [02] Πανθρακικός - Ξάνθη: 0-2
  • [03] «Σκληρό μέτρο» χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο η ΔΗΜΑΡ
  • [04] Οι ΗΠΑ ζητούν να βρεθεί "υπεύθυνη και δίκαιη" λύση για τη διάσωση της Κύπρου
  • [05] Η Α. Μέρκελ υπόσχεται ότι θα εργαστεί για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης
  • [06] Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση στην Κύπρο

  • [01] Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής η έκτακτη σύγκλησή της, διευκρινίζουν πηγές του προεδρείου

    Απαντώντας στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ.Τσίπρα για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, εκτάκτως, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Κύπρου, πηγές από το Γραφείο Τύπου της Βουλής διευκρινίζουν ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

    "Είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος της Βουλής κινείται πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής", πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

    [02] Πανθρακικός - Ξάνθη: 0-2

    Την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά απόψε η Ξάνθη, καθώς στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, νίκησε εκτός έδρας τον Πανθρακικό με 2-0.

    Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς παρέμειναν στην 14η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από τον Άρη.

    [03] «Σκληρό μέτρο» χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο η ΔΗΜΑΡ

    «Οι αποφάσεις του Eurogroup φέρνουν την κυπριακή πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Η περικοπή και στις μικρές καταθέσεις αποτελεί σκληρό μέτρο και θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την τροποποίηση της απόφασης, ώστε να υπάρξουν πολλές κλίμακες στη φορολόγηση, με στόχο να περιοριστεί η επιβάρυνση σε αυτές τις καταθέσεις» αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο.

    «Σημαντική παράμετρος» προσθέτει «είναι το συνολικό πακέτο μέτρων να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως η περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η λήψη αυτού του μέτρου δημιουργεί υπαρκτό κίνδυνο δημιουργίας φόβου για τις καταθέσεις με τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Ο κίνδυνος αυτός πρέπει να αντιμετωπιστεί με δέσμευση ότι αποτελεί έκτακτο μέτρο που αφορά μόνο την Κύπρο».

    [04] Οι ΗΠΑ ζητούν να βρεθεί "υπεύθυνη και δίκαιη" λύση για τη διάσωση της Κύπρου

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λευκωσία να καταλήξουν σε μια "υπεύθυνη και δίκαιη" λύση που θα επιτρέπει τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

    "Είναι σημαντικό η Κύπρος και οι εταίροι της στην ευρωζώνη να ενεργήσουν για την εξεύρεση μιας υπεύθυνης και δίκαιης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

    "Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κύπρο και ο υπουργός Οικονομικών (Τζέικομπ) Λιου συζήτησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του", προστίθεται στη λακωνική ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Η Α. Μέρκελ υπόσχεται ότι θα εργαστεί για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σαββατοκύριακο το σχέδιο επιβολής έκτακτου φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

    "Κατά την πολιτική υπηρεσία μας εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της", είπε η Μέρκελ έχοντας στο πλάι της τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα δειπνήσουν αργότερα σήμερα με Ευρωπαίους βιομηχάνους με τους οποίους θα συζητήσουν θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση στην Κύπρο

    Η αμερικανική κυβέρνηση "παρακολουθεί στενά" την κατάσταση στην Κύπρο, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επαναλαμβάνοντας ότι "μια ισχυρή και σταθερή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών".

    Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Eurogroup και ειδικότερα για το κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες, το οποίο ταρακούνησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές. "Προφανώς, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση αυτή την στιγμή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, υπογραμμίζοντας ότι "είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη και για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους".

    Στο μεταξύ, οι εξελίξεις για την Κύπρο είναι το πρώτο θέμα στις οικονομικές ειδήσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις, όπως η αναβολή για αύριο Τρίτη, της σύγκλησης της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, το βράδυ της Δευτέρας, για πιθανή τροποποίηση της απόφασης, καθώς και η αναμενόμενη απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, πιθανόν μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μαζικής απόσυρσης των καταθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 March 2013 - 20:30:24 UTC