Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ξένοι», μια παράσταση - σχόλιο στον ρατσισμό
  • [02] Ούρδα, το "βλάχικο μανούρι"
  • [03] Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της Κύπρου
  • [04] Και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μεταξύ των καταθετών της Κύπρου
  • [05] Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [06] Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ετήσιες απολαβές Μπέκαμ, Μέσι, Ρονάλντο
  • [07] «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη», μια ψηφιακή παράσταση για παιδιά στο Πλανητάριο
  • [08] Οι προτιμήσεις στο facebook αποκαλύπτουν πολύ προσωπικά στοιχεία
  • [09] Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν πρόωρα από καρδιά
  • [10] «Να αναλάβει τις ευθύνες του οποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους»
  • [11] Απύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, παραμένει στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

  • [01] «Ξένοι», μια παράσταση - σχόλιο στον ρατσισμό

    «Να ήξερε τουλάχιστον τη γλώσσα, σκέφτεται, και θα έδειχνε σε όλους αυτούς που δεν αξιώνουν να του ρίξουν ούτε ένα βλέμμα το πόσο αξίζει».

    Το 2006 ο Γκαζμέντ Καπλάνι έγραφε στο «Μικρό ημερολόγιο συνόρων» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του ?90 μια παρέα Αλβανών μεταναστών. Επτά χρόνια αργότερα, το κείμενο ανεβάζει στο θεατρικό σανίδι μια άλλη παρέα ανθρώπων που βιώνει τον γλωσσικό ρατσισμό: το Θέατρο Κωφών Ελλάδας.

    Πρόκειται για την παράσταση «Ξένοι», που το Θέατρο Κωφών Ελλάδας ανεβάζει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις εγκαταστάσεις του (Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου).

    «Ο μετανάστης είναι ένα ον περικυκλωμένο από σύνορα. Τα συμβατικά σύνορα, εκείνα που χωρίζουν τις χώρες μεταξύ τους, δεν είναι γι? αυτόν παρά το μεγάλο ορατό σύνορο. Υπάρχουν όμως χιλιάδες άλλα, αόρατα σύνορα, που τον καρτερούν κάθε στιγμή, κάθε μέρα, σχεδόν σε κάθε του κίνηση, σχεδόν σε κάθε του επιθυμία και φιλοδοξία. Η γλώσσα: ιδού το πρώτο αόρατο σύνορο» γράφει ο Γκαζμέντ Καπλάνι στο βιβλίο του.

    Το εμπόδιο της γλώσσας περιγράφουν επί σκηνής και οι έξι ηθοποιοί, μέλη του Θεάτρου Κωφών, ως άλλοι γλωσσικά αποκλεισμένοι στην πατρίδα τους.

    «Το θέμα της παράστασης αφορά στην έννοια της αποδοχής, ώστε οι κωφοί να παρουσιάσουν και να κατανοήσουν τις γλωσσικές μειονότητες, καθώς και οι ίδιοι αποτελούν μια γλωσσική μειονότητα», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Σοφία Ρομπόλη, διερμηνέας στην παράσταση.

    «Οι κωφοί ζουν στη χώρα, πληρώνουν φόρους, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και στον πολιτισμό, δεν έχουν καν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε δραματική σχολή γιατί πρέπει να είναι "ημεδαποί και αρτιμελείς", σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα», συμπληρώνει η ίδια.

    Το Θέατρο Κωφών Ελλάδας με περισσότερα από 50 μέλη ηλικίας από 26 έως 42 ετών, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε από την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και χορογράφο, Νέλλη Καρρά), στη διάρκεια των οποίων έχει παρουσιάσει πλήθος παραστάσεων από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

    Η παράσταση «Ξένοι», που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μμ, μέχρι τις 28 Απριλίου. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (μειωμένο) και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της λειτουργίας και των δράσεων του Θεάτρου Κωφών.

    Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν και βαρήκοοι που δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, μέσα από κείμενο που διανέμεται, αλλά και τυφλοί, με τη βοήθεια κειμένου σε γραφή Μπράιγ.

    [02] Ούρδα, το "βλάχικο μανούρι"

    Ένα παραμελημένο, αλλά καθόλου αμελητέο στη γεύση παραδοσιακό τυρί, την ούρδα, φιλοδοξούν να αναδείξουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Γάλακτος Ιωαννίνων, οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο παρασκευής του τυριού στο χωριό Αετομηλίτσα, στη βόρεια Πίνδο.

    "Η ούρδα παρασκευάζεται από πρόβειο ή γίδινο τυρόγαλα, το οποίο προκύπτει από την τυροκόμηση σκληρών ή ημίσκληρων τυριών, έχει συμπαγή-σφιχτή δομή, ελάχιστες τρύπες, μπορεί να καταναλωθεί από την πρώτη ημέρα και να διατηρηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και ένα έτος), χωρίς να χάνει τα ιδιαίτερα και ευρέως αποδεκτά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η γεωπόνος του Ινστιτούτου Γάλακτος Δρ. Ελένη Παππά.

    Η τυροκομία στη χώρα μας - συμπληρώνει η κ. Παππά - έχει μακρά παράδοση και ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Ελλάδα διαθέτει τυριά που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εθνική οικονομία και άλλα τυριά που, ενώ παρασκευάζονται σε μικρές ποσότητες, έχουν μεγάλη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που παράγονται. Κάθε παραδοσιακό τυρί είναι δεμένο με την περιοχή προέλευσής του, από όπου αντλεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Τα χαρακτηριστικά αυτά συνδέονται με τον τόπο, το κλίμα, τη φυσική χλωρίδα, τη φυλή του ζώου και όλους εκείνους τους ιστορικούς παράγοντες και τον πολιτισμό που χαρακτηρίζουν μια ορισμένη περιοχή. Η ανάπτυξη και η προώθηση των τοπικών προϊόντων συμβάλλει στη συγκράτηση του κτηνοτροφικού πληθυσμού των ορεινών περιοχών στις εστίες του.

    Η ούρδα παρασκευάζεται από τυρόγαλα που προκύπτει από την τυροκόμηση πρόβειου ή γίδινου γάλακτος κάτω από ειδικές συνθήκες: η πήξη του γάλακτος γίνεται στους 30 - 35οC ώστε να προκύψει πήγμα μαλακό, το οποίο αμέσως μετά τη δημιουργία του διαιρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, το τυρόγαλα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λίπος και αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή της ούρδας, ενώ παρασκευή της μοιάζει πολύ με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του τυριού μανούρι.

    [03] Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της Κύπρου

    «Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε τη δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου!», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει η ΝΔ, «ξεχνάει πως τη φορολόγηση καταθέσεων, που καταγγέλλει σήμερα ως καταστροφή της Κύπρου, δικά του στελέχη την πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα για όσους είχαν εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ».

    «Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες...Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της ελληνικής Βουλής.

    «Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης; Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...», επισημαίνει η ΝΔ.

    [04] Και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μεταξύ των καταθετών της Κύπρου

    Μεταξύ των Αυστραλών καταθετών που ενδέχεται να χάσουν χρήματα στην Κύπρο, λόγω της φορολόγησης των καταθέσεων είναι και ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Ο πρώην Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι έχει προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο, αλλα αρνήθηκε να αναφέρει το ύψος των καταθέσεών του. Σημείωσε, πάντως, ότι θα φορολογηθεί με 6,75% αλλά δεν έδειχνε ιδιαίτερα ενοχλημένος. «Η εναλλακτική λύση θα ήταν η πτώχευση της τράπεζας και τότε θα τα έχανα όλα» είπε ο κ. Ντάουνερ.

    Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο, Αυστραλοί επενδυτές έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες συνολικού ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης, Στέλιος Αγγελοδήμου, που επισκέπτεται συχνά την Κύπρο και έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες εκεί, δήλωσε ότι οι καταθέσεις Αυστραλών σε κυπριακές τράπεζες είναι περιορισμένες.

    «Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει τα λεφτά του αλλά προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση η πατρίδα μας θα επιβαρυνθούμε όλοι με κάποιο κόστος. Για να έχει τα χρήματά του ένας ομογενής από την Αυστραλία στην Κύπρο, αυτό σημαίνει ότι δεν τα έχει και άμεση ανάγκη. Που σημαίνει πως μπορεί να αντέξει μια μικρή θυσία για την πατρίδα. Η Κύπρος θα ξεπεράσει την κρίση» είπε ο κ. Αγγελοδήμου και προσέθεσε: «εξάλλου οι καταθέτες θα αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη».

    Ένας άλλος γνωστός παράγοντας της ομογένειας και επιχειρηματίας, ο Ντίνος Τουμάζος, σημείωσε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει λίγοι Κύπριοι της Αυστραλίας έχουν καταθέσεις στην Κύπρο, επισήμανε, όμως, ότι «όλοι οι Κύπριοι της Αυστραλίας είναι αναστατωμένοι και σοκαρισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα τους».

    Την Τρίτη πάντως οι συναλλαγές ανέκαμψαν στην Αυστραλία και κάλυψαν την πτώση που σημειώθηκε την Δευτέρα λόγω Κύπρου. Εκτιμάται ότι χθες χάθηκαν 28 δισ. δολάρια στις αυστραλιανές συναλλαγές λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο, αλλά την Τρίτη οι επενδυτές επέστρεψαν δριμύτεροι και κάλυψαν τη διαφορά.

    [05] Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και βόμβες σημειώθηκαν σήμερα σε σιιτικές συνοικίες σε όλη την Βαγδάτη και νότια της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

    Οι επιθέσεις είχαν ως στόχο κυρίως την Σαντρ Σίτι, προπύργιο των σιιτών, αλλά και την συνοικία Καζιμίγια, βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

    Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών, όμως σουνίτες μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα πραγματοποιούν συχνές επιθέσεις εναντίον σιιτών και των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Νούρι αλ-Μάλικι.

    [06] Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι ετήσιες απολαβές Μπέκαμ, Μέσι, Ρονάλντο

    Ενας από τους ελάχιστους χώρους που δεν έχει πλήξει η διεθνής οικονομική κρίση, εξακολουθεί να παραμένει το ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα της τεράστιας απήχησης που έχει σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού, αποτυπώνονται με εντυπωσιακούς αριθμούς, στις αμοιβές των κορυφαίων του είδους.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική έρευνα του γαλλικού περιοδικού «France Football» για τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, προκύπτει ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι τρεις πρώτοι στον κατάλογο, θα εισπράξουν 101 εκατομμύρια ευρώ!

    Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν και ο οποίος εισπράττει σε ετήσια βάση 1,7 εκ. ευρώ ως τακτικές απολαβές, 1,3 εκ. ευρώ ως πριμ και περίπου 33 (!) εκατομμύρια ευρώ από διαφημίσεις και ειδικές συνεργασίες. Λίγο πιο... χαμηλά, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, που κερδίζει αντίστοιχα, 12,5 εκ. ευρώ, 500.000 ευρώ και 22 εκ. ευρώ, ενώ ο τρίτος της «παρέας», είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ετήσια έσοδα 13 εκ. ευρώ, 500.000 ευρώ και 16,5 εκ. ευρώ.

    [07] «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη», μια ψηφιακή παράσταση για παιδιά στο Πλανητάριο

    Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα αρχίσει να προβάλει από την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, μία νέα παιδική παράσταση με τίτλο «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη».

    Πρόκειται για μία ψηφιακή παράσταση με εντυπωσιακά γραφικά, που μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου άλλοτε σε λιβάδι και άλλοτε σε κορμό δέντρου και επιτρέπουν στους θεατές να έχουν μία εκπαιδευτική γνωριμία με τη ζωή των δέντρων.

    Γιορτάζοντας την εαρινή ισημερία, καθώς και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών, το Πλανητάριο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν πρώτοι την παράσταση σε ειδική εκδήλωση-πρεμιέρα την Πέμπτη, 21 Μαρτίου.

    Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στις 19:30 και στις 20:30. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνει από το Ταμείο του Πλανηταρίου, μετά τις 18:30 της ίδιας ημέρας.

    Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό, η παράσταση περιγράφει πώς τα δέντρα μεγαλώνουν, πώς τρέφονται και κυρίως πώς προσφέρουν τα απαραίτητα συστατικά για τη ζωή όλων μας, το οξυγόνο και τη γλυκόζη.

    Το ταξίδι στην καρδιά των φυτών και των δέντρων έχει στόχο να κατανοήσουμε ότι όλοι όσοι ζούμε στη φύση αποτελούμε μία αλυσίδα και, κυρίως, ότι χωρίς τα φυτά η ζωή στη γη θα ήταν πολύ διαφορετική. Η τιμή εισιτηρίου θα είναι 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά.

    [08] Οι προτιμήσεις στο facebook αποκαλύπτουν πολύ προσωπικά στοιχεία

    Οι πολιτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η χρήση ναρκωτικών, ακόμα και ο βαθμός νοημοσύνης ή εσωστρέφειας/ εξωστρέφειας ενός ανθρώπου, είναι δυνατό να συναχθούν από τα πράγματα και τους ανθρώπους που επιλέγει κανείς στο facebook, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη δείχνει ότι καθώς τα εκατομμύρια των χρηστών του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου εκδηλώνουν τις προτιμήσεις τους για «αθώα» πράγματα, όπως βιβλία, τραγούδια και ταινίες, στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν δεν το θέλουν, αποκαλύπτουν πολύ σημαντικότερα πράγματα για τον εαυτό τους.

    Χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους κατά την ανάλυση των ελεύθερα προσβάσιμων στοιχείων που βρίσκονται στο facebook, οι ερευνητές αυτομάτως έφεραν στο φως ιδιαιτέρως ακριβή προσωπικά «πορτρέτα» των χρηστών, γεγονός που μάλλον πρέπει να προκαλεί ανησυχίες από την άποψη της πιθανής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Η αυτόματη- μηχανική ανάλυση των ψηφιακών αρχείων αποδεικνύεται ότι μπορεί να εκθέσει πτυχές του χρήστη, που ο τελευταίος θα προτιμούσε να μείνουν κρυφές ή πάντως όχι σε κοινή θέα.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [09] Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν πρόωρα από καρδιά

    Μια ακόμη επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, έρχεται να αναδείξει το λεγόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας». Οι παχύσαρκοι καρδιοπαθείς κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με τους καρδιοπαθείς που έχουν φυσιολογικό βάρος, παρόλο που οι πρώτοι έχουν γενικά χειρότερη υγεία (π.χ. υψηλότερη χοληστερόλη ή πίεση) και συνήθως ακολουθούν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

    Οι ερευνητές Μαρκ Χάμερ και Εμμανουήλ Σταματάκης του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής ιατρικής "Preventive Medicine", σύμφωνα με το BBC, εξέτασαν στοιχεία για πάνω από 4.400 ασθενείς και βρήκαν, όπως και προηγούμενες ανάλογες μελέτες, ότι όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και, παράλληλα, είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μέσα στην επόμενη επταετία σε σχέση με τους καρδιοπαθείς που έχουν κανονικό βάρος.

    Υπέρβαροι θεωρούνται όσοι έχουν δείκτη σωματικής μάζας 25 έως 30 και παχύσαρκοι όσοι έχουν δείκτη πάνω από 30. Ο δείκτης προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π.χ. 70 δια 1,65Χ1,65).

    Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους Bρετανούς ερευνητές, είναι ότι οι γιατροί ακολουθούν πιο επιθετική θεραπεία στην περίπτωση των υπέρβαρων/παχύσαρκων ασθενών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν τελικά καλύτερο προσδόκιμο ζωής, παρόλο που το πάχος τους θεωρείται παράγων κινδύνου για την καρδιά.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσοι καρδιοπαθείς ασκούνται σωματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και δεν καπνίζουν, έχουν μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου άσχετα με το βάρος τους. Όμως οι παχύσαρκοι ασθενείς που δεν ακολουθούν αυτές τις συμβουλές, κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο σε σχέση με τους καρδιοπαθείς φυσιολογικού βάρους που καπνίζουν και δεν ασκούνται σωματικά.

    [10] «Να αναλάβει τις ευθύνες του οποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι "όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες όπου καταβάλλει λιγότερους φόρους" πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, σε ένα μήνυμα προς τους εύπορους Ρώσους που καλούνται να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου.

    "Οποιος επενδύει τα χρήματά του σε χώρες όπου πληρώνει λιγότερους φόρους, ή όπου ίσως ελέγχεται λιγότερο, αναλαμβάνει τον κίνδυνο, όταν οι τράπεζες της χώρας αυτής δεν είναι βιώσιμες, είναι προφανές", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στη γερμανική ραδιοφωνία.

    Αλλά, εάν δεν κληθούν αυτοί να συμβάλουν, τότε "οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κύπρο ... αυτό θα ήταν ανεύθυνο", είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι "το κυπριακό οικονομικό μοντέλο", που βασίζεται σε ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα το οποίο επί σειρά ετών προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, "χρεοκοπεί".

    [11] Απύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, παραμένει στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

    Aπύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση παραμένει στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης, μέχρι νεοτέρας.

    Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο κ. Θεοδωράκης επιθυμεί να αποχωρήσει από την κλινική, ενώ χθες ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Κύπρο με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη σύνταξη μιας επιστολής, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει: «είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα. Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό "μειονέκτημα" (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα».

    Όσον αφορά την υγεία του, οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 March 2013 - 8:30:23 UTC