Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από ένα εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, το 2013
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: «Στηρίξαμε την Κύπρο και δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της»
  • [03] Στη Μόσχα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου προέδρου της Κίνας
  • [04] ΚΚΕ: Ο κυπριακός λαός βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών
  • [05] Κοινό μέτωπο Τσίπρα - Καμμένου για συμπαράσταση στην Κύπρο
  • [06] «Σε οικονομικό επίπεδο ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας
  • [07] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις προτάσεις της Κύπρου

  • [01] Πάνω από ένα εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, το 2013

    Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης, που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

    Όπως είπε η κ, Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε, με την παρουσία της, όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον Τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.

    Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ρωσικού επιμελητηρίου, και μέλος του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα αφιχθούν στην Ελλάδα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: «Στηρίξαμε την Κύπρο και δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της»

    «Όσοι επί τόσες μέρες έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

    Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρά της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. «Στάθηκε και θα στέκεται πάντα! Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας: «Στηρίξαμε απόλυτα αλλά δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε στον ελληνισμό της Κύπρου τι θα κάνει...».

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα αλλά ουσιαστικά και διακριτικά. «Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον» συμπλήρωσε.

    Επίσης, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι στηρίξαμε την Κύπρο και «δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της όπως έκαναν άλλοι».

    Επιπλέον, επεσήμανε ότι μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και η Κύπρος.

    [03] Στη Μόσχα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου προέδρου της Κίνας

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφθασε σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη Ρωσία για συνομιλίες με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων, που το Πεκίνο και η Μόσχα χαρακτηρίζουν «στρατηγική συνεργασία». Είναι η πρώτη επίσκεψη του Σι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Το αεροσκάφος του αρχηγού του κράτους της Κίνας προσγειώθηκε στις 12:00 (10:00, ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας, οι δύο χώρες πρόκειται να συνάψουν περίπου 20 συμφωνίες, ιδίως στον τομέα της ενέργειας. Η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε διεθνές επίπεδο στην παραγωγή πετρελαίου και αερίουΒ· η Κίνα είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας παγκοσμίως.

    Ο Σι, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Κίνας και επέλεξε η Μόσχα να αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της πρώτης διεθνούς περιοδείας του, θέλει το διμερές εμπόριο να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2015. Σε μια συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Κινέζος πρόεδρος επισήμανε τον «ιδιαίτερο χαρακτήρα της στρατηγικής μας σχέσης».

    «Η Κίνα και η Ρωσία είναι ο πιο μεγάλος και σημαντικός εταίρος η μια της άλλης», είπε εξάλλου ο Σι σε ΜΜΕ από τη Ρωσία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία , τις χώρες - μέλη της λεγόμενης ομάδας BRICS, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Πέραν της ενέργειας, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες σχετικά με τις επενδύσεις, τον πολιτισμό, τη στρατιωτική τεχνολογία, την αεροπλοΐα, το διάστημα κ.ά. τομείς.

    [04] ΚΚΕ: Ο κυπριακός λαός βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών

    Τη συμπαράστασή του εκφράζει, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, στον κυπριακό λαό, «που βρίσκεται στο επίκεντρο εκβιασμών τόσο από τη μεριά της ΕΕ και του ΔΝΤ όσο και από τη μεριά της Ρωσίας, με τη συνενοχή της κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, για να δεχτεί νέες σκληρές θυσίες».

    «Τα διάφορα σχέδια, που διαπραγματεύεται η κυπριακή κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη Ρωσία, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και, κυρίως, στο ζήτημα ποιας χώρας και ποιων επιχειρηματικών ομίλων τα κεφάλαια και οι καταθέσεις θα βγουν πιο ενισχυμένα ή λιγότερο χαμένα» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «καταρρίπτεται ο μύθος της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης εντός ΕΕ, που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι, όποιο σχέδιο και να επιλεγεί, «τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο κυπριακός λαός», ενώ επισημαίνει ότι «οι αντιθέσεις, που διαπλέκονται και με τους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων και επιχειρηματικών ομίλων για το ποιοι θα βάλουν χέρι στο φυσικό αέριο της Κύπρου, οδηγούν και το Κυπριακό ζήτημα σε μεγάλους κινδύνους».

    [05] Κοινό μέτωπο Τσίπρα - Καμμένου για συμπαράσταση στην Κύπρο

    Συμφωνία επί τριών βασικών σημείων και μια διαφωνία, διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, η οποία πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του δεύτερου, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

    Κατ' αρχήν συνφωνήθηκε η συνεργασία των δυο κομμάτων για την πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια απο την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρω και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.

    Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί απο την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών και τρίτο σημείο είναι η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή - όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί -να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.

    Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

    Η διαφωνία σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Ιω. Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ παρέπεμψαν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο μέλλον.

    Το μήνυμα που έστειλε ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τον ίδιο, προς την Κύπρο ήταν ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη στάση που επέδειξε έναντι της νήσου, υποστηρίζοντας ότι «αντί να συμπαρασταθεί στο περήφανο «όχι» του κυπριακού λαού, στην πραγματικότητα συμπαρίσταται στην κ. Μέρκελ και στο Eurogroup, στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς απέναντι στην Κύπρο».

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της Κυπριακής Βουλής, γιατί «αναδεικνύει ότι υπάρχει δυνατότητα διαπραγματευσης και κατακτήσεων, πέρα κι έξω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει λύση έξω απο τους εκβιασμούς της Τρόικας».

    [06] «Σε οικονομικό επίπεδο ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε ο Κ. Παπούλιας

    «Βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο. Σαν να μην έφταναν τα δικά μας, ήρθαν και γι' αυτούς», σημείωσε με έκδηλη την ανησυχία και τον προβληματισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στην νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

    Ο Κ. Παπούλιας επεσήμανε στην νέα στρατιωτική ηγεσία ότι «αναλαμβάνει τα καθήκοντά της σε μια δύσκολη περίοδο συγκρούσεων και οικονομικού πολέμου" και πρόσθεσε ότι σε οικονομικό επίπεδο «ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, επίσης, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Έθνους, καθώς, όπως είπε, «χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίοδο κρίσης, αποδυναμώνεσαι και σε διπλωματική ισχύ».

    [07] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις προτάσεις της Κύπρου

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις κυπριακές προτάσεις και παράλληλα καλεί τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν άμεσα την νομοθεσία για τον περιορισμό στη κίνηση κεφαλαίων, καθώς και την νομοθεσία για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν.

    Όπως εξήγησε, ο ίδιος ο επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε χθες βράδυ τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν άμεσα τις δύο νομοθεσίες, καθώς κρίνονται απολύτως αναγκαίες σε αυτή τη συγκυρία.

    Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, την νομοθεσία για τις τράπεζες ο Σάιμον Ο' Κόνορ διευκρίνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την εφαρμογή της σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Εξ άλλου, ο Σ. Ο' Κόνορ τόνισε ότι η Επιτροπή από σήμερα το πρωί εξετάζει προσεκτικά τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε χθες βράδυ η Λευκωσία, κυρίως σε σχέση με τη δημιουργία του ταμείου αλληλεγγύης.

    «Εξετάζουμε αυτήν την πρόταση λεπτομερώς για να δούμε σε ποιό βαθμό είναι βιώσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στελέχη της Επιτροπής, μαζί με στελέχη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, βρίσκονται στη Λευκωσία, προκειμένου να βοηθήσουν στο σχεδιασμό βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 March 2013 - 14:30:24 UTC