Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο
  • [02] Συνελήφθη άλλος ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
  • [03] Κ. Παπούλιας: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Προσηλωμένη στη στρατηγική του μερκελισμού η κυβέρνηση
  • [05] ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι κάνουν φτηνή αντιπολίτευση
  • [06] Με καθυστέρηση η συνεδρίαση του Eurogroup
  • [07] Στα 100 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης στην Κύπρο
  • [08] Σε εξέλιξη οι επαφές του Ν. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο

    Με δύο ώρες καθυστέρηση, στις 21.00 ώρα Ελλάδας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup, λόγω διαβουλεύσεων, όπως έγινε γνωστό.

    O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

    Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή.

    Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

    Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

    Εξάλλου από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές όλων των τραπεζών γίνεται από το απόγευμα αναλήψη μόνο 100 ευρώ.

    Στο μεταξύ, οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να είναι έτοιμες να δεχθούν μεγάλες πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αν καταρρεύσει ο κυπριακός τραπεζικός τομέας, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι ζητώντας να διευθετηθεί γρήγορα η κρίση στην Κύπρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Προτιμότερη η πτώχευση από τους όρους της τρόικας

    Μοσκοβισί: Πρέπει να τελειώνουμε με την "οικονομία-καζίνο" της Κύπρου

    Ζοφερή η κατάσταση για την κυπριακή οικονομία

    [02] Συνελήφθη άλλος ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

    Άλλος ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συνελήφθη το μεσημέρισε αγροτική περιοχή στα σύνορα των νομών Λάρισας και Τρικάλων, όπωςανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

    Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των οκτώ υπολοίπων δραπετών που διαφεύγουν της σύλληψης.

    [03] Κ. Παπούλιας: Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο

    «Ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά», ζητάει απ όλον τον Ελληνισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου και υπογραμμίζει τη δοκιμασία που περνάει η Κύπρος.

    «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηριστικά. Επίσης σημειώνει ότι «ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις».

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Προσηλωμένη στη στρατηγική του μερκελισμού η κυβέρνηση

    «Την ώρα που ο κυπριακός λαός χρειάζεται την έμπρακτη αλληλεγγύη της χώρας μας, η τρικομματική κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στην στρατηγική του μερκελισμού που επιδιώκει να δέσει άλλη μια χώρα στα δεσμά της τρόικας και της λιτότητας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    «Ομολογουμένως, συνιστά μέγιστο θράσος, όταν δεν έχουν ποτέ διανοηθεί να ψελλίσουν το παραμικρό ΟΧΙ και να διαπραγματευτούν επί της ουσίας, να επαναλαμβάνουν ακόμα και σήμερα τη λογική του μνημονιακού μονόδρομου που τόσα δεινά έχει φέρει στη χώρα. Είναι προκλητικό να μιλάνε για εθνικά υπερήφανη στάση αυτοί που παραδίδουν την Κύπρο στους δανειστές, που την εγκατέλειψαν και συνέβαλαν στον εκβιασμό του κυπριακού λαού, που παρακαλούν ακόμη και τώρα να καμθεί η παραμικρή στάση αντίστασης των κυπρίων. Ντροπή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτονται ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση.

    [05] ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι κάνουν φτηνή αντιπολίτευση

    «Είναι εθνικά ανεύθυνο και ανιστόρητο, την ώρα που η Κύπρος δίνει μάχη επιβίωσης, κάποιοι στην Ελλάδα να χρησιμοποιούν την Κύπρο ως μέσο άσκησης αντιπολίτευσης που αποδεικνύεται φτηνή και τυφλή», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

    Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι στηρίζει τις αποφάσεις των οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας για λόγους εθνικού καθήκοντος και, παράλληλα, υπογραμμίζει πως ασκεί κριτική «στις τιμωρητικού και βίαιου χαρακτήρα αποφάσεις της Ευρωζώνης, την ευρύτερη αρνητική επίπτωση των οποίων ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει η Ευρώπη».

    [06] Με καθυστέρηση η συνεδρίαση του Eurogroup

    Με δύο ώρες καθυστέρηση, στις 21.00 ώρα Ελλάδας, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup, λόγω διαβουλεύσεων, όπως έγινε γνωστό.

    Παράλληλα, έχει διακοπεί αυτή την ώρα η διευρυμένη συνάντηση του πρόεδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τους επικεφαλής της ευρωζώνης, Γιερούν Ντεϊσελμπλούμ, και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Η διακοπή των συζητήσεων κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τα κράτη-μέλη.

    [07] Στα 100 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης στην Κύπρο

    Η Λαϊκή Τράπεζα καθώς και όλες οι τοπικές τράπεζες στην Κύπρο επέβαλαν όριο ανάληψης από τα ATM τα 100 ευρώ την ημέρα, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

    [08] Σε εξέλιξη οι επαφές του Ν. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και, τους επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντέϊσελμπλούμ, του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Είχε προηγηθεί μια πρώτη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τους κ.κ. Ρομπέϊ και Μπαρόζο.

    Στις συναντήσεις αυτές βολιδοσκοπούνται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο οι προθέσεις όλων των πλευρών ενόψει του Γιούρογκρουπ που θα αρχίσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 March 2013 - 18:30:24 UTC