Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο, νέο πρότυπο επίλυσης τραπεζικών προβλημάτων
  • [02] ΕΚΤ: "Πράσινο φως" για ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες
  • [03] Το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου μπορεί να φθάσει περί το 40%
  • [04] Μπερσάνι: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της Ιταλίας

  • [01] Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο, νέο πρότυπο επίλυσης τραπεζικών προβλημάτων

    Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε σήμερα για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup.

    "Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων", δήλωσε προς το Ρόιτερς και τους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο.

    "Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιηθείτε μόνοι σας;'. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων" άνω των 100.000 ευρώ.

    [02] ΕΚΤ: "Πράσινο φως" για ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες

    To πράσινο φως για την παροχή ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Βοήθειας (ELA) άναψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και αποφάσισε ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της Ε.Ε - ΔΝΤ, δεν συντρέχει πλέον λόγος η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να σταματήσει να χορηγεί ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού.

    Η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η σταθερή εφαρμογή του συμφωνημένου προγράμματος προσαρμογής αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να επιστρέψει η κυπριακή οικονομία στις αγορές.

    [03] Το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου μπορεί να φθάσει περί το 40%

    Παρά τους υπολογισμούς της Λευκωσίας ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου θα κυμανθούν γύρω στο 30%, τραπεζική πηγή ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει και έκπληξη και το ποσοστό να φθάσει τελικά γύρω στο 40%.

    Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε , λόγω της αναδιάρθρωσης και συγχώνευσης της Τράπεζας Κύπρου με τη Λαϊκή Τράπεζα, οι δύο τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για δύο ημέρες, δηλαδή αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου και μεθαύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις λειτουργικές πτυχές της συγχώνευσής τους.

    Όλες οι υπόλοιπες τράπεζες θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά κατά τις συνήθεις εργάσιμες ώρες.

    [04] Μπερσάνι: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της Ιταλίας

    Τη βεβαιότητα ότι οι διαβουλεύσεις για προσπάθεια συγκρότησης νέας κυβέρνησης δεν συνδέονται με τη διαπραγμάτευση για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε πριν από λίγο ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός και επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι. "Ελπίζω οι μέχρι τώρα επαφές μου να συνέβαλαν στη δυνατότητα να βοηθήσουν εποικοδομητικά τα κόμματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που τόσο ανάγκη έχει η χώρα", δήλωσε ο Μπερσάνι ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας.

    Αύριο ο προοδευτικός ηγέτης θα ξεκινήσει τις επίσημες συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, ενώ μέχρι τώρα συνομίλησε με τα συνδικάτα και την ένωση βιομηχάνων.

    Κομβικό σημείο της προσπάθειάς του παραμένει η ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας με την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, κάτι όμως που η πλειοψηφία της προοδευτικής παράταξης συνεχίζει να απορρίπτει.

    Την Πέμπτη ο Μπερσάνι θα μεταβεί και πάλι στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για την έκβαση της προσπάθειάς του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 March 2013 - 18:30:22 UTC