Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός
  • [02] Εγκρίθηκαν από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ οι μειώσεις στα τιμολόγιά της
  • [03] Β. Σόιμπλε: Κατανοητός ο θυμός των Κυπρίων, αλλά θα περάσει
  • [04] ΚΚΕ: Προκλητικές και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Νταβούτογλου
  • [05] Ιω. Βρούτσης: Σημάδια αποκλιμάκωσης της ανεργίας
  • [06] Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται 32 γιατροί και 2 πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών
  • [07] Δραματική έλλειψη προσωπικού στο ΙΚΑ, καταγγέλλει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ
  • [08] Στην κερδοφορία επέστρεψε η ΔΕΗ το 2012

  • [01] Στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο υπουργείο Οικονομικών, ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αντικείμενο της σύσκεψης είναι η επάνοδος, στις αρχές Απριλίου, των επικεφαλής της τρόικας και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

    [02] Εγκρίθηκαν από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ οι μειώσεις στα τιμολόγιά της

    Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ η πρόταση των υπηρεσιών της εταιρείας για μειώσεις των τιμολογίων της. Θα ακολουθήσει εισήγηση προς τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αφού γίνει αποδεκτή, θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

    Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με τη συγκεκριμένη απόφασή της:

    Ανακουφίζει τα βαρύτατα πληττόμενα νοικοκυριά και κυρίως εκείνους που ζουν σε μικρά ή πολύ μικρά διαμερίσματα (νέα ζευγάρια, μικρές οικογένειες, κλπ.) και εντάσσονται στα τιμολόγια της 1ης και 2ης κλίμακας. Ο μέσος καταναλωτής νερού (10 m3 τον μήνα ή 30 m3 το τρίμηνο), θα δει μείωση της τάξης του 1,6 %. Ο έχων πάρα πολύ μικρή κατανάλωση ( 5m3 το μήνα ή 15 m3 το τρίμηνο) θα δει μείωση της τάξης του 2,4%.

    Βοηθάει, έστω και οριακά τις επιχειρήσεις, άρα και την ανάπτυξη, με μείωση του επαγγελματικού τιμολογίου της έως και 1,0%.

    Ενισχύει το κοινωνικό της πρόσωπο με μείωση κατά 20% και επέκταση του φιλανθρωπικού της τιμολογίου σε ιδρύματα, όπως άσυλα, γηροκομεία, αλλά και φιλανθρωπικά ιδρύματα που φιλοξενούν σε μόνιμη βάση παιδιά.

    Βοηθάει τα νησιά μας με μείωση της τάξης του 21%, ενώ μειώνει και τις χρεώσεις στους Δήμους και το Δημόσιο.

    [03] Β. Σόιμπλε: Κατανοητός ο θυμός των Κυπρίων, αλλά θα περάσει

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι κατανοεί την οργή των Κυπρίων για το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όμως προέβλεψε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ.

    "Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ένας πληθυσμός αγωνιά κι έχει προβλήματα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοσταθμό SWR2. Ο λαός "αναζητά κάποιον να ξεσπάσει το θυμό του", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "αυτό θα περάσει".

    Η Γερμανία έχει μπει στο στόχαστρο πολλών Κυπρίων μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης, την περασμένη Δευτέρα. Στη Λευκωσία, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με χαρακτηριστικά του Αδόλφου Χίτλερ.

    [04] ΚΚΕ: Προκλητικές και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Νταβούτογλου

    «Οι προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και η εκχώρηση του φυσικού της πλούτου σε πολυεθνικές, εκτός από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα και την επαναφορά του «Σχεδίου Ανάν» σε ακόμα χειρότερη έκδοση».

    Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τον λαό «να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι ως εγγυήτρια δύναμη θα συμβάλλει στην αποτροπή της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο».

    «Αυτό δείχνει η έως τώρα στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η επί της ουσίας αποδοχή από την κυβέρνηση των γκρίζων ζωνών, καθώς και η παράδοση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές για τη συνεκμετάλλευσή τους στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [05] Ιω. Βρούτσης: Σημάδια αποκλιμάκωσης της ανεργίας

    Θετικό είναι το ισοζύγιο απασχόλησης στη χώρα μας τον Μάρτιο. Όπως εξήγησε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, που στηρίζονται στο νεότευκτο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα, τον μήνα Μάρτιο έγιναν 22.856 απολύσεις και 37.826 προσλήψεις. Δηλαδή, όπως είπε ο υπουργός, είχαμε θετικό ισοζύγιο 14.970 προσλήψεις. «Ένα συμπέρασμα αισιόδοξο ότι αρχίζει πλέον να αποκλιμακώνεται η ανεργία», είπε ο κ. Βρούτσης.

    [06] Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται 32 γιατροί και 2 πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα 32 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δύο πρώην διοικητές, και δύο διοικητικοί υπάλληλοι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

    Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική τους Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

    Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 32 ιατρών βασίστηκε όπως υποστήριξαν σήμερα οι γιατροί, σε επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια και στην ανταπόκριση στο ιατρικό επάγγελμα και όχι στα νομικά κωλύματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του ιατρού.

    [07] Δραματική έλλειψη προσωπικού στο ΙΚΑ, καταγγέλλει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ

    "Αδιαφορία" και "αδράνεια", καταλογίζει στη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Ίδρυμα (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα σε κεντρικό υποκατάστημα της Αθήνας, όταν εργαζόμενος που υπηρετούσε στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων, μεταφέρθηκε εκτάκτως σε νοσοκομείο, μετά από επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση του σωματείου, ο εργαζόμενος κατέρρευσε «υπό το βάρος της συναλλαγής με τους συνταξιούχους, που κατά δεκάδες προσέρχονται αυτές τις ημέρες στο ΙΚΑ μετά την απόφαση της διοίκησης για διακοπή συντάξεων που δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ».

    [08] Στην κερδοφορία επέστρεψε η ΔΕΗ το 2012

    Στην κερδοφορία επέστρεψε η ΔΕΗ το 2012, οπότε τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 30 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 148,9 εκατ. το 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους που ανακοινώθηκαν επίσημα απόψε.

    Ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ αυξήθηκε πέρυσι σε 5,9 δις. ευρώ, από 5,5 δισ. το 2011, λόγω της αύξησης των πωλήσεων μετά το κλείσιμο εναλλακτικών προμηθευτών στις αρχές του έτους αλλά και των αυξήσεων στα τιμολόγια κατά την περυσινή χρονιά.

    Σε επίπεδο παραγωγής η ΔΕΗ κάλυψε το 2012 το 66,7 % της συνολικής ζήτησης ενώ το υπόλοιπο καλύφθηκε από ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 18:30:25 UTC