Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα
  • [02] N. Αναστασιάδης: "Δεν φεύγει η Κύπρος από το ευρώ"
  • [03] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη
  • [04] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στον Αγιο Στέφανο
  • [05] Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα για συνάντηση Κουβέλη - Πανούση
  • [06] Κλειστός από τις 17:00 ο σταθμός στο Σύνταγμα
  • [07] Χειροβομβίδα βρέθηκε το πρωί σε δρόμο της Καλλιθέας
  • [08] Η Νίκας διακόπτει προσωρινά την παραγωγή προϊόντων, λόγω εντοπισμού DNA αλόγου
  • [09] Ολλανδικό έλλειμμα και χρέος πάνω από το όριο
  • [10] "Αισχρά ψέματα" όσα διαδίδονται για την περιουσία μου, λέει ο Δ. Χριστόφιας
  • [11] Τουλάχιστον 15 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Τανζανία
  • [12] Ο Ν. Αναστασιάδης απέφυγε τον δημόσιο διάλογο για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα

    Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, ενόψει και της άφιξης της τρόικας.

    Σε συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συγχωνεύσεων, αλλά και των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, ενώ το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, την Τετάρτη

    [02] N. Αναστασιάδης: "Δεν φεύγει η Κύπρος από το ευρώ"

    Μήνυμα ότι η Κύπρος δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναζητήσει άλλη διέξοδο στα οικονομικά της προβλήματα έστειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα αναζητήσει την πορεία ανάκαμψής της μέσα από τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

    Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα ξαναβρεί την πορεία του, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει κίνητρα για επενδύσεις σε ξένες εταιρείες. «Η οικονομία μας θα διασωθεί, έστω κι αν έχουμε δύσκολες αποφάσεις ενώπιον μας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσφωνώντας το ετήσιο συνέδριο της Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν θυσίες.

    Στο μεταξύ, "σεισμό" στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει η "καυτή" λίστα, που αποκάλυψε το ειδησεογραφικό site "24h", με τα ονόματα πολιτικών, των οποίων διαγράφηκαν δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

    Τη λίστα, που δημοσιοποίησε από το δελτίο του το "24h", χωρίς όμως τα πλήρη ονόματα, παρά μόνο τα αρχικά, παρέδωσαν στον γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη ο γενικός διευθυντής της Nikodea (όμιλος στον οποίο ανήκει το "24h") Κώστας Ντάλτας και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

    Η "καυτή" λίστα θα κατατεθεί και στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της Δ. Συλλούρη, πρόκειται να διερευνήσει άμεσα το θέμα. «Η Επιτροπή μας είχε από καιρό ξεκινήσει τη διερεύνηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και των ευθυνών σε σχέση με αυτό και όλα αυτά θα είναι μέσα», τόνισε ο κ. Συλλούρης.

    [03] Σύσκεψη Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη

    Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα.

    Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και η προετοιμασία της κυβέρνησης πριν από την επανάληψη των ελέγχων από το κλιμάκιο της τρόικας που θα έλθει στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου.

    [04] Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στον Αγιο Στέφανο

    Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός καραμπόλας στην οποία συμμετείχαν νταλίκα, αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, που έγινε το πρωί στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο 24ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Το δυστύχημα έγινε όταν η νταλίκα, που κινούνταν προς Λαμία, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο, το οποίο έπεσε πάνω στην μοτοσικλέτα.

    Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε επιτόπου ο οδηγός της μοτοσικλέτας και τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

    Η νταλίκα μετά τη σύγκρουση «κρεμάστηκε» πάνω από την εθνική οδό, γι' αυτό έκλεισε για λόγους ασφαλείας η δεξιά λωρίδα προς Λαμία, για περίπου τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξει επιβράδυνση στην κίνηση των αυτοκινήτων και μποτιλιάρισμα. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 11. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία.

    [05] Διαψεύδει η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα για συνάντηση Κουβέλη - Πανούση

    Διαψεύδει, με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε ιδιαίτερη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον βουλευτή Γιάννη Πανούση και διαφώνησαν για την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

    «Καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα η υποτιθέμενη συνάντηση και ο διάλογος μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Πανούση» τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος και υπογραμμίζεται ότι «η συμμετοχή στην κυβέρνηση ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, πολύ δε περισσότερο με όρους προσωπικούς».

    [06] Κλειστός από τις 17:00 ο σταθμός στο Σύνταγμα

    Κλειστός θα παραμείνει από τις 17:00 για το επιβατικό κοινό, ο σταθμός τού μετρό στο Σύνταγμα.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, οι συρμοί δεν θα κάνουν στάση στο Σύνταγμα, λόγω προγραμματισμένης για τις 18:00 συγκέντρωσης και συναυλίας φοιτητικών οργανώσεων, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά».

    Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

    [07] Χειροβομβίδα βρέθηκε το πρωί σε δρόμο της Καλλιθέας

    Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου βρέθηκε το πρωί στην Καλλιθέα, στο πεζοδρόμιο της συμβολής των οδών Εσπερίδων και Δημητρακοπούλου.

    Το σημείο αποκλείσδτηκε απο την Αστυνομία, ενώ κλήθηκε συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο παράλαβε την χειροβομβίδα στις 11 το πρωί και την μετέφερε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    [08] Η Νίκας διακόπτει προσωρινά την παραγωγή προϊόντων, λόγω εντοπισμού DNA αλόγου

    Στην προληπτική διακοπή της παραγωγής των προϊόντων "Νίκας Μοσχάρι", μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών ελέγχου, καθώς επίσης και στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA, προχώρησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

    Η εταιρεία προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αφορμή τα αποτελέσματα ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αναφορικά με τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο προϊόντα της σειράς ΝΙΚΑΣ MΟΣΧΑΡΙ. Επίσης προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

    Με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

    [09] Ολλανδικό έλλειμμα και χρέος πάνω από το όριο

    Δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος υψηλότερο, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, του ορίου που θέτουν οι δεσμεύσεις της έναντι της ευρωζώνης, εμφάνισε το 2012, για τέταρτη κατά σειρά χρονιά, η Ολλανδία.

    Συγκεκριμένα, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε το 2012 στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας το όριο του 3% που προβλέπεται από τις συνθήκες της Ευρωζώνης.

    Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε σε επίπεδο 71,2% επί του ΑΕΠ, έναντι του 60% που τίθεται ως όριο.

    [10] "Αισχρά ψέματα" όσα διαδίδονται για την περιουσία μου, λέει ο Δ. Χριστόφιας

    «Αήθη και αισχρά ψέματα» χαρακτηρίζει ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τα όσα διαδίδονται τις τελευταίες μέρες για την περιουσιακή κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του.

    Ο κ. Χριστόφιας εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πρωταγωνιστές «αυτής της στοχευμένης δυσφημιστικής εκστρατείας δεν πρόκειται να τερματίσουν την αισχρή τους δράση» και προαναγγέλλει συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη βδομάδα, όπου θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα.

    [11] Τουλάχιστον 15 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Τανζανία

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση του υπό κατασκευή κτιρίου στο Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

    "Δεκαπέντε άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Σουλεϊμάν Κόβα.

    "Μέχρι στιγμής μόνο δυο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται", τόνισε.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες κοντά στο κτίριο που κατέρρευσε, έπαιζαν παιδιά.

    [12] Ο Ν. Αναστασιάδης απέφυγε τον δημόσιο διάλογο για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

    Απέφυγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, με τον οποίο βρίσκεται -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- σε σύγκρουση.

    Όταν δημοσιογράφος παρατήρησε ότι υπάρχει η εντύπωση πως λαός και πολιτική ηγεσία θέλουν αλλαγή στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος έκανε προσπάθειες για εξεύρεση κάποιας λύσης, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου, είναι θέμα προβληματισμού όλων πώς, μέσα από έναν καλύτερο συντονισμό, ξεπερνούμε προβλήματα που έχουν αναφθεί».

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κατηγορείται για αψυχολόγητες και βεβιασμένες ενέργειες, καθ' υπόδειξη της τρόικας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, γιατί χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 12:30:23 UTC