Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το "Job Fair Athens 2013" συνδέει την αγορά εργασίας με το πανεπιστήμιο
  • [02] Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank στα Εξάρχεια
  • [03] Συνελήφθησαν 22 άτομα για μεγάλη απάτη στο σύστημα υγείας της Ρουμανίας
  • [04] Πειραματική οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να μυρίζουν αυτό που βλέπουν!
  • [05] Τριήμερη κατάληψη του ταμείου του νοσοκομείου Ιεράπετρας, στην Κρήτη
  • [06] Σε επίπεδα - ρεκόρ οι διαφορές στα επιτόκια των τραπεζικών δανείων στην Ευρωζώνη
  • [07] Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας κατά της αστυνομίας της πόλης Τικρίτ στο Ιράκ
  • [08] Πολωνία : 100.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας του χιονιού
  • [09] Διευθυντής ορχήστρας κατέρρευσε στη διάρκεια παράστασης
  • [10] Ο Ντι Κάνιο στον πάγκο της Σάντερλαντ
  • [11] Απάντηση της ΠΑΕ στην ανακοίνωση του Πανθρακικού

  • [01] Το "Job Fair Athens 2013" συνδέει την αγορά εργασίας με το πανεπιστήμιο

    Η εκδήλωση «Job Fair Athens», που αποτελεί μια φοιτητική πρωτοβουλία για τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με το πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 3 και 4 Απριλίου, στην "Τεχνόπολις" του δήμου Αθηναίων.

    Κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν πάνω από 60 εταιρείες και 2.000 φοιτητές και απόφοιτοι πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους φοιτητικούς οργανισμούς EESTEC LC Athens (Electrical Engineering STudent European assoCiation) και ΙΕΕΕ NTUA S.B. (Institute of Electrical and Electronics Engineers), σε συνεργασία με πάνω από 100 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

    Στόχος της εκδήλωσης (καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00) είναι οι επισκέπτες να ενημερωθούν για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και να βρουν θέσεις εργασίας ή πρακτικής στις εταιρίες που συμμετέχουν. Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής ή απόφοιτος πολυτεχνικής, τεχνολογικής ή οικονομικής σχολής μπορεί να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης job-fair.gr και να «ανεβάσει» το βιογραφικό του, στο οποίο οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση επί επτά μήνες.

    Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν έχει ακόμα ετοιμάσει βιογραφικό, θα γίνουν ειδικά σεμινάρια με θέμα τη σύνταξη του βιογραφικού και τον χειρισμό μιας συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη, τρεις βδομάδες πριν την εκδήλωση.

    [02] Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank στα Εξάρχεια

    'Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε, στις 8 το πρωί, στο υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Σόλωνος 93 στα Εξάρχεια.

    Δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιών και αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

    [03] Συνελήφθησαν 22 άτομα για μεγάλη απάτη στο σύστημα υγείας της Ρουμανίας

    Η ρουμανική αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετούς γιατρούς επειδή ζημίωσαν το σύστημα υγείας κατά 640.000 δολάρια, τα οποία καταχράστηκαν παίρνοντας τις επιστροφές χρημάτων από εικονικές ιατρικές αναλύσεις.

    Στο μεγάλο δίκτυο απάτης συμμετείχαν διευθυντές δύο ιατρικών εργαστηρίων στο Βουκουρέστι, οι οποίοι ζητούσαν την κάλυψη των εξόδων για 14.000 ιατρικές αναλύσεις που δεν έγιναν ποτέ και στη συνέχεια μοίραζαν τα χρήματα στους συνεργούς τους. Οι γιατροί έπαιρναν ποσοστό 10% των χρημάτων.

    Κατηγορούμενοι για την απάτη είναι 42 άνθρωποι, αλλά το δικαστήριο του Βουκουρεστίου έχει εκδώσει εντολή σύλληψης μόνον για 22 υπόπτους.

    Οι εισαγγελείς μέχρι τώρα έχουν ανακρίνει 800 ασθενείς, τα ονόματα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν στην απάτη, σύμφωνα με το AFP. Το αντιμέτωπο με χρόνια έλλειψη πόρων εθνικό σύστημα υγείας της Ρουμανίας μάχεται για την εκρίζωση της διαφθοράς και την κακή οργάνωση. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τον Ιανουάριο έγινε υποχρεωτική για να μειωθεί.

    Επιμέλεια: Κ. Γιαννίκη

    [04] Πειραματική οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να μυρίζουν αυτό που βλέπουν!

    Ιάπωνες ερευνητές παρουσίασαν μια πειραματική οθόνη που βγάζει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, ανάλογα με το περιεχόμενο που παρουσιάζει. Έτσι, για παράδειγμα, αν δείχνει έναν καφέ, ο χρήστης μπορεί να τον μυρίσει! Οι τεχνολογίες δημιουργίας εικονικών οσμών ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους διαφημιστές, που θέλουν να κάνουν πιο «ζωντανό» και ελκυστικό ένα προϊόν για τους καταναλωτές.

    Η καινοτομική οθόνη, που δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο με επικεφαλής τους Χαρούκα Ματσοκούρα και Χιρόσι Ισίντα, παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο εικονικής πραγματικότητας "IEEE Virtual Reality" στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το "New Scientist".

    Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στην οσμή να φαίνεται πως βγαίνει από το ακριβές σημείο στην οθόνη LCD, όπου απεικονίζεται η αντίστοιχη εικόνα (π.χ. ενός τροφίμου ή ροφήματος), δημιουργώντας τη σχετική ψευδαίσθηση στον θεατή - χρήστη. Στην πραγματικότητα, η πηγή της οσμής βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο της οθόνης. Όταν ο θεατής πλησιάζει τη μύτη του κοντά στην οθόνη για να μυρίσει σε διαφορετικά σημεία της, αισθάνεται ότι μεταβάλλεται η ένταση της μυρωδιάς που βγαίνει από τα διαφορετικά σημεία.

    Επιμέλεια: Παύλος Δρακόπουλος

    [05] Τριήμερη κατάληψη του ταμείου του νοσοκομείου Ιεράπετρας, στην Κρήτη

    Σε τριήμερη κατάληψη του ταμείου του νοσοκομείου της Ιεράπετρας Λασιθίου προχώρησαν από σήμερα το πρωί τα μέλη της επιτροπής αγώνα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την απομάκρυνση του τμήματος του ΤΕΙ της πόλης με το σχέδιο «Αθηνά».

    Στόχος της κατάληψης είναι, οι ασθενείς που προσέρχονται από σήμερα μέχρι την Τετάρτη στο νοσοκομείο, να μην καταβάλουν τα 5 ευρώ που απαιτούνται για την επίσκεψη σε γιατρό.

    Ακόμη, η επιτροπή αγώνα συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις και καλεί όλους σε συσπείρωση και συμμετοχή στη νέα ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης 3 Απριλίου.

    [06] Σε επίπεδα - ρεκόρ οι διαφορές στα επιτόκια των τραπεζικών δανείων στην Ευρωζώνη

    Οι διαφορές μεταξύ των επιτοκίων που πληρώνουν οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης για τραπεζικά δάνεια έφθασαν σε επίπεδο - ρεκόρ τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που αναφέρεται σε στοιχεία του χρηματοπιστωτικού οίκου Goldman Sachs.

    Η διεύρυνση των διαφορών στο κόστος δανεισμού υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχουν αποτρέψει μεν τη διάσπαση της Ευρωζώνης, αλλά απέτυχαν να βελτιώσουν τις προβληματικές πιστωτικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος του Νότου της Ευρωζώνης, σημειώνουν οι Financial Times.

    Από τα μέσα του 2012, η διαφορά μεταξύ της απόδοσης των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων και του αντίστοιχοι γερμανικού τίτλου μειώθηκε σημαντικά. Ο δείκτης απόκλισης των επιτοκίων για μία σειρά επιχειρηματικών δανείων, που καταρτίζει η Goldman Sachs, μειώθηκε επίσης αρχικά. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο δείκτης αυξήθηκε εκ νέου και έφθασε στο επίπεδο - ρεκόρ των 3,7 ποσοστιαίων μονάδων τον Ιανουάριο, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις στη Νότια Ευρώπη πληρώνουν σημαντικά υψηλότερα επιτόκια από τους ανταγωνιστές τους στο Βορρά.

    [07] Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας κατά της αστυνομίας της πόλης Τικρίτ στο Ιράκ

    Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την έδρα της αστυνομίας της πόλης Τικρίτ, 160 χλμ βορείως της Βαγδάτης, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

    Κατά την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν έντεκα άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί. Ο καμικάζι επέβαινε σε ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο.

    Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης.

    [08] Πολωνία : 100.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας του χιονιού

    Περισσότερα από 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στην κεντρική και βορειοανατολική Πολωνία εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, ανακοίνωσε η κρατικής εταιρίας ηλεκτροδότησης PGE.

    "Δέντρα υποχώρησαν κάτω από το βάρος του χιονιού και γκρέμισαν πυλώνες ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Στις 06:00 τοπική ώρα περίπου 81.000 σπίτια γύρω από τη Βαρσοβία δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα και περίπου 21.000 στην περιοχή του Μπιαλιστόκ", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Από χθες Κυριακή το χιόνι, υγρό και βαρύ, έχει φτάσει τα 30 εκατοστά στο μεγαλύτερο μέρος της Πολωνία και η θερμοκρασία είναι κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί δρόμοι σε πολλές περιοχές.

    [09] Διευθυντής ορχήστρας κατέρρευσε στη διάρκεια παράστασης

    Ο αυστριακός μαέστρος Φραντς Βέλσερ-Μεστ, διευθυντής ορχήστρας της 'Οπερας της Βιέννης, αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το βράδυ στη διάρκεια παρουσίασης της όπερας "Parsifal" του Ρίχαρντ Βάγκνερ.

    'Υστερα από απότομη πτώση της πίεσής του, ο 52χρονος Φραντς-Βέλσερ-Μεστ, κατέρρευσε στο τέλος της 1ης πράξης και η παράσταση χρειάστηκε να διακοπεί για πολλά λεπτά, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Όπερας της Βιέννης, ο Γάλλος Ντομινίκ Μεγιέ.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της ορχήστρας του Κλίβελαντ, μιας από τις μεγαλύτερες των ΗΠΑ.

    Χθες το βράδυ, ο Φραντς Βέλσερ-Μεστ διηύθυνε την τέταρτη όπερα σε διάστημα πέντε ημερών.

    Ο μαέστρος Τζέιμς Πίρσον, χρειάστηκε να πάρει τη μπαγκέτα από τα χέρια του Φραντς Βέλσερ-Μεστ για τη συνέχεια της όπερας "Parsifal".

    [10] Ο Ντι Κάνιο στον πάγκο της Σάντερλαντ

    Ο Πάολο Ντι Κάνιο είναι ο νέος προπονητής της Σάντερλαντ.

    Ο Ιταλός προπονητής πήρε τη θέση του Μάρτιν Ο' Νιλ, ο οποίος απολύθηκε προχθές μετά την (εντός έδρας) ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0).

    Η ήττα αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις «μαύρες γάτες», καθώς κινδυνεύουν με υποβιβασμό και η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντι Κάνιο, ο οποίος απολύθηκε πριν από δύο μήνες από τη Σουίντον.

    Μετά την προχθεσινή ήττα η Σάντερλαντ απέχει μόλις έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού και επέκτεινε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη στα οχτώ ματς και η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

    [11] Απάντηση της ΠΑΕ στην ανακοίνωση του Πανθρακικού

    Ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακήη ΠΑΕ Αρης, με την οποία απαντάει στα όσα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα η ΠΑΕ Πανθρακικός σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το προχθεσινό παιχνίδι των δυο ομάδων στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η ΠΑΕ Αρης ανταποδίδει τις ευχαριστίες στην ΠΑΕ Πανθρακικός για την άψογη... φιλοξενία στο παιχνίδι του α΄ γύρου στην Κομοτηνή. Μια... φιλοξενία, το μενού της οποίας περιλάμβανε φτυσίματα και κλοτσιές στο τζάμι του booth που παραχώρησε η ΠΑΕ Πανθρακικός στους ιθύνοντες στην ΠΑΕ Αρης.

    Σε ό,τι αφορά δε, την ανακοίνωση που θυμήθηκε αίφνης και με καθυστέρηση να βγάλει σήμερα η ΠΑΕ Πανθρακικός σχετικά με την χθεσινή αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης", κάνοντας λόγο ?μεταξύ άλλων- για "μεθυσμένους" μπράβους?υπαλλήλους, η ΠΑΕ Αρης επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς και ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για μυθεύματα.

    Κύριοι, ο Αρης, ο οποίος πριν από μερικές μέρες συμπλήρωσε 99 χρόνια ζωής, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, φιλοξενώντας με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ΠΑΕ της Superleague εξέδωσαν ανακοινώσεις ευχαριστώντας την ΠΑΕ Αρης για την άψογη φιλοξενία.

    Κύριοι, ο Αρης δεν έχει να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Από μόνος του είναι μια Ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2013 - 8:30:24 UTC