Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «'Οταν ο ίδιος ο δάσκαλος αγαπάει το βιβλίο, το μαθαίνει και στα παιδιά»
  • [02] Ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,2 δισ. ευρώ αποπλήρωσε το Δημόσιο
  • [03] Αντ. Μανιτάκης: Μετά την αξιολόγηση η αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία
  • [04] «Ο Φάμπρι τέθηκε μόνος του εκτός ομάδας» λέει ο Β. Κωνσταντίνου
  • [05] Συνεχίζονται οι «διάλογοι» για τα «Μνημεία στη σύγχρονη τέχνη»
  • [06] Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στον σταθμό Αμπελοκήπων
  • [07] Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στους Αμπελόκηπους, λόγω πτώσης πολίτη στις γραμμές
  • [08] Ο Μπερεζόφσκι είχε γράψει πράγματι επιστολή στον Πούτιν, λέει η σύντροφός του

  • [01] «'Οταν ο ίδιος ο δάσκαλος αγαπάει το βιβλίο, το μαθαίνει και στα παιδιά»

    «Άμα πεινάμε και φάμε ένα βιβλίο, μπορούμε να χορτάσουμε;» ρώτησε, πριν λίγο καιρό, 11χρονη μαθήτρια τη συγγραφέα Άλκη Ζέη.

    Αύριο, 2 Απριλίου, γιορτάζεται διεθνώς η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η συγγραφέας του «Μεγάλου Περίπατου του Πέτρου», Άλκη Ζέη, αγωνίστρια σε όλη της τη ζωή ακόμη και σήμερα εξαντλώντας την ένατη δεκαετία της ζωή της αντιμετωπίζει τα πάντα με αισιοδοξία, τα παιδιά με υπομονή και αγάπη, διατηρεί τη νεανικότητά της, τη διαχρονικότητά της και το χαμογελό της.

    «Με τόσους βρικόλακες απορώ πώς τα παιδιά με διαβάζουν ακόμη» είχε πει κάποτε, αναφερόμενη στα κινούμενα σχέδια. Τώρα, συμπληρώνει: «μη ξεχνάτε και το Ίντερνετ», πώς «να ανταγωνιστείς αυτή τη δύναμη των εικόνων με τα μαύρα γράμματα από ένα βιβλίο;». ότι θα υπάρχουν πια δυσκολίες. Γνώρισα ένα παιδί στην Κέρκυρα που έλεγε στη μαμά του "δεν μπορώ, δεν περνάω καλά, δεν μ΄αρέσει έτσι όπως ζούμε". Όταν η μητέρα του το ρώτησε τι του φταίει, εκείνο απάντησε πως "φταίει που δεν παίρνουμε πια ακριβά παιχνίδια". Της πρότεινε να σταματήσει τα Αγγλικά για να συνεχίσουν να αγοράζουν ακριβά παιχνίδια. Τα παιδιά έχουν κακομάθει. Παιχνίδια, ρούχα, ό,τι ζητήσουν. Άντε τώρα να πας πίσω και να τα μάθεις διαφορετικά».

    Κι ένα μήνυμα για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: «Τα παιδιά μεταξύ τους να προσπαθούν να κάνουν κάτι. Να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ετοιμάσουν μια παράσταση στο σχολείο. Αυτό εκτονώνει τα σημερινά παιδιά, π.χ. να ετοιμάσουν μια παιδική παράσταση».

    [02] Ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,2 δισ. ευρώ αποπλήρωσε το Δημόσιο

    Την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης αιτημάτων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 3,2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου (από το τέλος Δεκεμβρίου 2012) ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Οι συνολικές πληρωμές έχουν ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ.

    Ουσιαστικά έχει πλέον επιχορηγηθεί σχεδόν το σύνολο των υπουργείων που οι φορείς τους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες. Η υστέρηση που εντοπίζεται στις τελικές πληρωμές, από τους χρηματοδοτούμενους δημόσιους φορείς προς τον ιδιωτικό τομέα, αρχίζει και καλύπτεται, με γρήγορο ρυθμό, καθώς τα θεσμικά και τα λειτουργικά προβλήματα επιλύονται, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

    Με βάση την εικόνα των αιτημάτων και των πληρωμών αυτών, η εξέλιξη της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη καλύτερη τον Απρίλιο.

    [03] Αντ. Μανιτάκης: Μετά την αξιολόγηση η αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία

    Στη σπουδαιότητα της υλοποίησης της δεύτερης φάσης για την αναμόρφωση των οργανωτικών δομών των υπουργείων, με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών και υπηρεσιών, μετά την αξιολόγησή τους και την έγκρισή τους από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, στον χαιρετισμό του σε σχετική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

    Όπως τόνισε ο κ. Μανιτάκης, «το στάδιο της υλοποίησης των μεταρρυθμιστικών προτάσεων έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος», προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα ο διοικητικός μηχανισμός των υπουργείων.

    Επισήμανε δε, ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα τιτάνιο έργο, δεν συντελείται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε δια μαγείας.

    Περιγράφοντας το δεύτερο και «πιο δύσκολο» μέρος της μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η «μετάβαση αυτή θα γίνει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.

    Σημείωσε δε, ότι «το νέο μοντέλο οργάνωσης στηρίζεται και προϋποθέτει ένα αναλυτικό περίγραμμα θέσεων, διαδικασιών και αποστολών και, φυσικά, την αναλυτική περιγραφή των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και της δημιουργίας νέων διοικητικών μονάδων. Προϋποθέτει ακόμη σχέδιο αναλυτικό στελέχωσης με προσωπικό των νέων μονάδων».

    Η δεύτερη καινοτομία, κατά τον κ. Μανιτάκη, έγκειται στην έμφαση που δίνεται στο λειτουργικό κριτήριο, σε σχέση με το δομικό που υπερίσχυε μέχρι τώρα. «Η νέα δομή- και κάθε δομή- υπάρχει για να υπηρετεί τις βασικές αποστολές του υπουργείου. Οι θέσεις και οι διοικητικές μονάδες περιγράφονται για να συντρέχουν στην εκπλήρωση του βασικού σκοπού του υπουργείου. Οι στόχοι κάθε μονάδας και οι στόχοι κάθε υπουργείου είναι και στόχοι όλων και κάθε υπαλλήλου και της θέσης που κατέχει. Όλοι οφείλουν να συνεργούν στην εκπλήρωση της κύριας αποστολής. Η πρόσληψη, επομένως, της νέας οργανωτικής δομής είναι δυναμική και λειτουργική και όχι δομική και στατική, όπως μέχρι τώρα» τόνισε.

    [04] «Ο Φάμπρι τέθηκε μόνος του εκτός ομάδας» λέει ο Β. Κωνσταντίνου

    Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φάμπρι, μετά από περίπου τρεις μήνες παραμονής στον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε πείσει κανέναν ότι μπορεί να συνεισφέρει στους «πράσινους», όμως αφορμή για την αποπομπή του δεν είναι μόνο η εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο καταφέρθηκε εναντίον των ποδοσφαιριστών στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

    Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6». Ο Κωνσταντίνου τόνισε πως ήταν απαράδεκτες οι τοποθετήσεις που έκανε μετά το ματς απέναντι στον Πλατανιά, χαρακτήρισε ενδεδειγμένη επιλογή για τη διάδοχη κατάσταση τον Γιάννη Βονόρτα και πρόσθεσε πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη αναζητεί προπονητή και συνεργάτες για τη νέα σεζόν.

    Συγκεκριμένα, για την απόφαση απομάκρυνσης του Φάμπρι, είπε: «Ο κ. Φάμπρι έθεσε τον εαυτό του εκτός Παναθηναϊκού μόνος του. Μία ομάδα κερδίζει ή χάνει όλη μαζί. Δεν μπορεί ένας προπονητής ή ένας παίκτης να επιρρίπτει στους άλλους την ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει εκείνος τις δικές του. Είπα πράγματα που δεν αρμόζουν για τους παίκτες και το όνομα του Παναθηναϊκού. Αν ήθελε, θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί λέγοντας ότι κάποια πράγματα τον ενοχλούν. Αλλά να βγαίνει εν ενεργεία προπονητής του Παναθηναϊκού και να λέει αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστό. Ο κ. Φάμπρι τέθηκε μόνος του εκτός ομάδας».

    [05] Συνεχίζονται οι «διάλογοι» για τα «Μνημεία στη σύγχρονη τέχνη»

    Ποια είναι η σχέση των μνημείων με τη σύγχρονη τέχνη και ποιοι οι λόγοι που καθιστούν την αρχαιότητα, πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους καλλιτέχνες; Είναι παρωχημένη η στροφή της τέχνης προς την παράδοση ή μια συνειδητή απόρριψη της ιστορικής κληρονομιάς ισοδυναμεί με καλλιτεχνική δύναμη;

    Τα παραπάνω -και όχι μόνον- θα απασχολήσουν τους (συν)ομιλητές που θα συμμετάσχουν σήμερα από τις 7.15 μμ. στους «διαλόγους», τους οποίους έχει ανοίξει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και συνεχίζει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στο κτίριο της οδού Ερμού 134 - 136. Πρόκειται για μια σειρά συζητήσεων, σχετικά με θέματα που συνδέουν την αρχαιολογία με το σύνολο της πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και με τα ερωτήματα της κοινωνίας.

    Σε συνέχεια της πρώτης συζήτησης, που έγινε τον Μάρτιο, με θέμα τη σχέση μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και των μνημείων, όταν η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία συναντά τα μουσειακά εκθέματα ή εντάσσεται στους αρχαιολογικούς χώρους, ο σημερινός «διάλογος» αφορά στις περιπτώσεις όπου η σύγχρονη τέχνη εμπνέεται από την αρχαιότητα, την επανεφευρίσκει και τη μεταμορφώνει.

    [06] Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στον σταθμό Αμπελοκήπων

    Ανδρας ηλικίας περίπου 50 ετών έπεσε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, στις γραμμές του μετρό, στον σταθμό Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

    Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός από συνεργείο της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για τις συνθήκες του περιστατικού διενεργείται προανάκριση.

    Μέχρι αυτή τη στιγμή κλειστός παραμένει ο σταθμός Αμπελοκήπων και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Αιγάλεω έως Μέγαρο και από Κατεχάκη έως αεροδρόμιο.

    [07] Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στους Αμπελόκηπους, λόγω πτώσης πολίτη στις γραμμές

    Έκλεισε πριν από λίγο ο σταθμός του μετρό στους Αμπελόκηπους, λόγω πτώσης πολίτη στις γραμμές.

    [08] Ο Μπερεζόφσκι είχε γράψει πράγματι επιστολή στον Πούτιν, λέει η σύντροφός του

    Ο Ρώσος Μπόρις Μπερεζόφσκι που βρέθηκε νεκρός στο Λονδίνο όπου ζούσε εξόριστος, είχε πράγματι γράψει στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να του ζητήσει να τον συγχωρήσει, υποστηρίζει η σύντροφός του σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Μόσχα, αποκλείοντας εξάλλου το σενάριο που θέλει τον πρώην ολιγάρχη να αυτοκτόνησε.

    Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ένας πρώην μυστικοσύμβουλος του Κρεμλίνου ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά την άνοδο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία το 2000, βρέθηκε νεκρός στις 23 Μαρτίου στο μπάνιο του σπιτιού του φέροντας φανερά ίχνη απαγχονισμού. Το Κρεμλίνο είχε υποστηρίξει αμέσως ότι ο Μπερεζόφσκι είχε γράψει στον Πούτιν για να ικετεύσει τη συγγνώμη του και να ζητήσει να μπορέσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

    Σύμφωνα με την Κατερίνα Σαμπίροβα, μια 23χρονη γυναίκα που ο 67χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος έβλεπε τα τελευταία χρόνια, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα τον Αύγουστο, όταν έχασε σε δικαστήριο του Λονδίνου την αγωγή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του, του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τον οποίο ζητούσε δισεκατομμύρια ευρώ. "Έλεγε, 'είμαι πολύ άσχημα, δεν ξέρω τι να κάνω'", λέει η Κατερίνα Σαμπίροβα σε συνέντευξή της στο περιοδικό The New Times που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε μιλήσει τότε για επιστροφή του στη Ρωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2013 - 10:30:22 UTC