Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελλάδα και Κύπρος θα βαδίσουν μαζί"
  • [02] Στη φυλακή εφοριακός για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ
  • [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Λακωνία
  • [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Γκίκα Μάναλη στην ΕΡΤ
  • [05] Απορρίπτει συγκυβέρνηση με Μπερλουσκόνι ο Μπερσάνι

  • [01] "Ελλάδα και Κύπρος θα βαδίσουν μαζί"

    Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βαδίσουν μαζί αυτές τις δύσκολες ώρες για να φέρουν ξανά ευημερία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, διαβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο πρόεδρος του Κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμένος.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι με τον Π. Καμμένο «διατηρούν μια μακρά σχέση φιλία και συνεργασία, καθώς συλλειτούργησαν στο χώρο της Άμυνας, ως Πρόεδρος ο κ. Ομήρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής της Αντιπροσώπων και ο κ. Καμένος ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων».

    Είπε ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας «μας δίνει ελπίδες και κουράγιο για να αντέξουμε τη δοκιμασία» και επανέλαβε ότι η κρίση που διέρχεται η Κύπρος είναι μια κρίση, η οποία στοχεύει στην εξουθένωση του κυπριακού Ελληνισμού, να τεθεί υπό αποικιοκρατική δουλεία, τονίζοντας ότι το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε.

    Ο Π. Καμένος δήλωσε ότι νιώθει τιμή για τη συνάντηση με έναν «πατριώτη», που είναι «ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τόλμησε να πει ένα μεγάλο "όχι", το οποίο πέρα από τον Κυπριακό Ελληνισμό εκπροσωπούσε και το σύνολο του ελληνικού λαού που επί τρία χρόνια υπέστη την εξαθλίωση, την προσπάθεια απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, την ξένη κατοχή».

    Ο Π. Καμένος είχε επίσης σήμερα χωριστές συναντήσεις με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων.

    [02] Στη φυλακή εφοριακός για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

    Στις φυλακές οδηγήθηκε εφοριακός, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στο οικονομικό σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, κατά τη δεκαετία του '90, υπόθεση που ζημίωσε το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη ΦΠΑ της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία κλήθηκε να απολογηθεί στη β' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 400.000 ευρώ, σε τρεις επιχειρήσεις που είχαν προσκομίσει εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές, ή για ανύπαρκτες εξαγωγικές δραστηριότητες. Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά το 1994.

    Απολογούμενη ενώπιον της ανακρίτριας η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις σε βάρος τις πράξεις, υποστηρίζοντας ότι οι επιστροφές έγιναν νόμιμα. Δεν έπεισε όμως τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη.

    [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Λακωνία

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Κουμουστά Λακωνίας, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι κι έκανε στάχτη πολλά στρέμματα αναδασωτέας έκτασης στις παρυφές του Ταϋγέτου.

    Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα για την πλήρη κατάσβεσή της.

    [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός του Γκίκα Μάναλη στην ΕΡΤ

    Τον διορισμό του κ. Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

    Η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ, «παρών» δήλωσε ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ΑΝΕΛ και καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

    Κατά την ακρόασή του, ο κ. Μάναλης επεσήμανε τις τεράστιες δυσκολίες της διοίκησης της ΕΡΤ, εξαιτίας του γεγονότος ότι μετατράπηκε σε ΔΕΚΟ, λέγοντας μάλιστα ότι «βλέπω δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέσα από τις νέες συνθήκες».

    Απαντώντας δε σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με το 25% του ανταποδοτικού τέλους που δόθηκε υπέρ Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο κ. Μάναλης εκτίμησε πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η ΕΡΤ θα γίνει μια προβληματική ΔΕΚΟ.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη δημόσια τηλεόραση, είπε πως πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία της και να αλλάξει το προφίλ της και προανήγγειλε τη συγκρότηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου και νέου οργανογράμματος.

    [05] Απορρίπτει συγκυβέρνηση με Μπερλουσκόνι ο Μπερσάνι

    Τις προτάσεις του για την διακυβέρνηση της Ιταλίας επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

    «Παρουσιάσαμε μια πρόταση για την σύσταση κυβέρνησης και παράλληλα ένα σχέδιο για μια Συνθήκη σχετικά με τις αναγκαίες για την χώρα οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι η συνολική πρότασή μας αυτή πρέπει να τύχει πιο προσεκτικής αντιμετώπισης», είπε ο Μπερσάνι.

    Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, ο Μπερσάνι την απέρριψε, εξηγώντας πως «θα οδηγούσε σε ξεκάθαρη παράλυση, κάτι που αποδεικνύεται και από την έκβαση της εμπειρίας της κυβέρνησης Μόντι».

    Αναφερόμενος στον ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) Μπέπε Γκρίλο τον κάλεσε «να σταματήσει να κρατά στην κατάψυξη τα οκτώ εκατομμύρια ψήφων που έλαβε από τους ιταλούς».

    Αναφερόμενος στην διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας ο Μπερσάνι δήλωσε ότι «με σεβασμό στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα θα αναζητηθεί η εξεύρεση λύσης που να επιτρέπει την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων».

    «Δεν μπορούσαμε να δεχθούμε όμως τον όρο της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς ότι για να στηρίξει την σύσταση κυβέρνησης θα έπρεπε να επιλέξει εκείνη ουσιαστικά τον νέο πρόεδρο και εμείς να συναινέσουμε» είπε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης των Δημοκρατικών.

    Μιλώντας για τις δυο «επιτροπές σοφών» που συγκροτήθηκαν σήμερα ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι είπε ότι «το κόμμα του στηρίζει την πρωτοβουλία και θεωρεί ότι ο ρόλος των δέκα αυτών ειδημόνων είναι να διευκολύνουν τον εντοπισμό σημείων σύγκλισης και διαφωνίας. Αν και η τελευταία λέξη ανήκει στην πολιτική και στο κοινοβούλιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 16:30:22 UTC