Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακροχρόνιοι άνεργοι το 39% των ανέργων
  • [02] Τα προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας - Γερμανίας συζήτησαν Πούτιν - Μέρκελ
  • [03] Κατάθεση Λ. Γιαννικόπουλου στην Προανακριτική
  • [04] Το σχέδιο "Αθηνά" στη Σύνοδο των πρυτάνεων
  • [05] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στη Λακωνία

  • [01] Μακροχρόνιοι άνεργοι το 39% των ανέργων

    Στο39% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων αντιστοιχούσαν το 2012 οι μακροχρόνιοι άνεργοι, δηλαδή άνεργοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, σύμφωνα με τα πορίσματα του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), που βασίστηκαν στα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνεργοι που επιδοτεί ο Οργανισμός αποτελούν μόλις το 25% του συνόλου, όταν προ διετίας το ποσοστό αυτό ήταν στο 30%.

    Η μείωση των θέσεων εργασίας αυξήθηκε σωρευτικά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πορεία της ύφεσης της οικονομίας. Μέσα σε δυόμιση χρόνια (Αύγουστος '08 - Δεκέμβριος '10), χάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα επτάμιση χρόνια (Ιανουάριος '01 - Ιούλιος '08).

    Συγκεκριμένα, στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ χάθηκαν στα δυόμιση πρώτα χρόνια της ύφεσης 309.194 θέσεις εργασίας.

    Συνολικά, μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012, χάθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα 507.000 θέσεις μισθωτών εργαζομένων.

    [02] Τα προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας - Γερμανίας συζήτησαν Πούτιν - Μέρκελ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν τα "τρέχοντα προβλήματα" στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Γερμανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

    Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ρωσία την περασμένη εβδομάδα ότι οι επιθεωρήσεις στα γραφεία που έχουν στην Μόσχα διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις και ινστιτούτα ερευνών, συμπεριλαμβανομένων δύο από την Γερμανία, θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Η Ρωσία χαρακτήρισε πέρυσι "ξένους πράκτορες" όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που εδρεύουν στην χώρα, οι οποίες λαμβάνουν δυτική χρηματοδότηση για πολιτική εργασία.

    [03] Κατάθεση Λ. Γιαννικόπουλου στην Προανακριτική

    Ολοκληρώθηκε στην Προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, συνεργάτη του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

    Το ενδιαφέρον των μελών της Προανακριτικής επικεντρώθηκε στα όσα είχε αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος ότι ο κ. Γιαννικόπουλος ήταν το πρόσωπο που τον είχε ενημερώσει σχετικά με ένα άτομο που τον είχε προσεγγίσει και ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ αμοιβή για να παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννικόπουλος παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννικόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο, πριν καταθέσει στην Προανακριτική.

    Αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει ο Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων.

    Την Πέμπτη έχει ζητήσει να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [04] Το σχέδιο "Αθηνά" στη Σύνοδο των πρυτάνεων

    Την Παρασκευή 5 Απριλίου θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνόδου των πρυτάνεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και με «οικοδεσπότη» το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Οι πρυτάνεις αναμένεται να συζητήσουν το σχέδιο «Αθηνά», τα οικονομικά των πανεπιστημίων, την εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, τις αρμοδιότητες των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων, κλπ.

    Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των συζητήσεων των πρυτάνεων.

    [05] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στη Λακωνία

    Μετά τη φωτιά στην Κουμουστά χθες, σήμερα εκδηλώθηκαν δύο νέες εστίες φωτιάς στη Λακωνία, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβαν διαστάσεις.

    Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς εκδηλώθηκαν το μεσημέρι με μία ώρα διαφορά, πρώτα στις Καρυές του Πάρνωνα και μετά στο Καραβοστάσι Οιτύλου στην Μάνη.

    Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο και εθελοντικές οργανώσεις επιχειρούν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο, με αντίπαλο, τους δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 20:30:20 UTC