Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου»
  • [02] Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου - Κ. Μπίκα - Ιω. Διώτη
  • [03] Η "κούρσα" για την προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη
  • [04] "Ευχαριστούμε Ισπανία"
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ
  • [06] Πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη
  • [07] Από την ερχόμενη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών
  • [08] Σε λειτουργία από το Σάββατο, οι σταθμοί σε Περιστέρι και Ανθούπολη
  • [09] «Θα θέλαμε Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας»

  • [01] «Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου»

    «Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης».

    Τα παραπάνω επεσήμανε σε δηλώσεις του από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 110 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Πολεμική Μοίρα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την χώρα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    [02] Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου - Κ. Μπίκα - Ιω. Διώτη

    Αιχμές κατά των των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπίκα και Ιω. Διώτη, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στην Προανακριτική για τη 'λίστα Λαγκάρντ".

    Ο κ. Βενιζέλοςανέφερε χαρακτηριστικά ότι«κάποιοι, πίσω από την πλάτη μου, με είχαν αγνοήσει κι έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ότι ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος».

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επέμεινε ότι πήρε στα χέρια του το αντίγραφο από τον κ. Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011 και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «αλλάζει συνεχώς την κατάθεσή του».

    [03] Η "κούρσα" για την προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

    Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την 18η Απριλίου και ήδη η «κούρσα» για την διαδοχή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει ήδη αρχίσει, ανεπίσημα.

    Η κεντροαριστερά συνεχίζει να προωθεί την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι. Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να εξασφαλίσει την υποστήριξη ενός μέρους τουλάχιστον των βουλευτών του Κινήματος Πέντε Αστέρων, καθώς ο Μπέπε Γκρίλο υποστήριξε χθες ότι «η εκλογή του Ρομάνο Πρόντι θα έσβηνε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον γεωγραφικό χάρτη».

    Οι σχολιαστές όμως τονίζουν ότι μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα μπορούσε να στηρίξει τελικώς μια υποψηφιότητα του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ο οποίος δεν θέλησε να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια των εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου.

    Από μέρους της κεντροδεξιάς, η πάγια θέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να είναι ότι «δεν μπορεί να εκλεγεί αριστερός πρόεδρος». Ο ίδιος έχει απειλήσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση «το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας (PdL) θα κατέβαζε τους ψηφοφόρους του σε όλες τις πλατείες της Ιταλίας».

    [04] "Ευχαριστούμε Ισπανία"

    Το βίντεο Ισπανών καθηγητών και μαθητών με τίτλο «Gracias Grecia Nuestra herencia» (Ευχαριστούμε Ελλάδα, Κληρονομιά δική μας), που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις αρχές σχεδόν του χρόνου, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την χώρα μας, είναι «μια πράξη εξέγερσης, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας μπροστά στην επίθεση της ισπανικής κυβέρνησης, να καταργήσει τα μαθήματα ελληνιστικών και άλλων ανθρωπιστικών σπουδών από τη μέση εκπαίδευση της Ισπανίας, για λόγους οικονομίας».

    Τα παραπάνω είπε σε άψογα ελληνικά, ο καθηγητής Λατινικών Αριστείδης Μίνγεθ Μπάνιος (Aristides Minguez Banos), εμπνευστής και εκ των παραγωγών του επτάλεπτου βίντεο, τους οποίους υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, προκειμένου να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει για την χειρονομία τους, σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Αγίας Παρασκευής και Ιλισίων.

    Η πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών από τεχνικό λύκειο της Μούρθια, της νοτιοανατολικής Ισπανίας, είχε σαν αποτέλεσμα το επτάλεπτο βίντεο «Gracias Grecia», που μόλις αναρτήθηκε να δεχθεί τις πρώτες κιόλας ημέρες, 500.000 επισκέψεις.

    Καθηγητές και μαθητές , «από το τεχνικό λύκειο μιας ταπεινής γειτονιάς της Μούρθια» , διατυπώνουν δεκάδες φορές στο βίντεο, ένα ευχαριστώ από καρδίας για όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, σε όλους τους τομείς από την αλφάβητο, την φιλοσοφία και τις τέχνες μέχρι την ιατρική και τον αθλητισμό.

    "Χωρίς την Ελλάδα, δεν θα υπήρχαν ούτε η πολιτική ούτε η δημοκρατία. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι επιστήμες. Και δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε χωρίς τους στίχους του Καβάφη και του Ελύτη, χωρίς τη φωνή της Κάλλας, χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, χωρίς το φως του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Ευχαριστούμε για όλα την Ελλάδα μάνα μας. Η Ελλάδα ρίζωσε στις καρδιές μας για πάντα. Νιώθουμε αδέλφια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και θα είστε», είπε ο καθηγητής με το ελληνικό όνομα , κληρονομιά από την οικογένειά του.

    Μαζί του στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι συνάδελφοί του Πέδρο Προυνέρα Κονεχέρο (Pedro Prunera Conejero), Χοσέ Μιγέλ Μαρτίνεθ Βάκερ (Jose Miguel Martinez Vaquer), Αλφρέδο Λόπεθ (Alfredo Lopez), Πάτι Λόπεθ Νταβάλος (Paty Lopez Davalos) και Μάριεν Πέρεθ Θαραούθ (Marien Perez Zarauz).

    Από την πλευρά του, ο Κ. Τζαβάρας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Καιροί δύσκολοι τα έφεραν έτσι ώστε οι ισχυροί να κατατάξουν στην ίδια κατηγορία θυμάτων της οικονομικής κρίσης τους Ισπανούς και τους Έλληνες. Να μας ονομάσουν «χώρες του Νότου» απαξιωτικά. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν είναι ότι οι Έλληνες και οι Ισπανοί είναι αδέλφια. Είναι παιδιά του ίδιου πολιτισμού. Είναι αδέλφια γιατί υπερασπίζονται τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πολιτισμικά βάθρα στα οποία οικοδομήθηκε αυτό που όλοι σήμερα απολαμβάνουν».

    Νατ.Δ

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ

    «Είμαστε και θα είμαστε ενεργητικά στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ Χαλκίδας, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν 100% δίκιο, αλλά και γιατί δεν θέλουμε με κανέναν τρόπο να στηρίξουμε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής στην οποία ανήκει η ΑΓΕΤ και την οποία αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει άλλου τύπου επενδύσεις, να βγάλει περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας για τη ζωή των οικογενειών που μένουν χωρίς δουλειά» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με το ΔΣ των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

    «Εκτιμάμε ότι τα σωματεία όλου του κλάδου πρέπει να στηρίξουν αυτό τον αγώνα, όπως και οι συναφείς κλάδοι, π.χ. οικοδόμοι και άλλοι, γιατί μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται πάρα πολλά έργα και για λαϊκή κατοικία και για σύγχρονα σπίτια, καθώς και για έργα κοινωνικού χαρακτήρα που χρειάζονται τσιμέντο» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    [06] Πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη

    Την πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

    Υποστηρίζοντας πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «απαγόρευσε την κατάθεση ερωτήσεων από τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη», ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «ο κ. Βενιζέλος, μέσα στην αίθουσα αυτή, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στο απυρόβλητο»- και κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως προστατεύει τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλο: «Προστατεύετε ενόχους, πλαστογράφους, κλέφτες, απατεώνες. Για ΄μας αυτοί οι άνθρωποι είναι ένοχοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Να κάνει υπομονή ο λαός. Με υπομονή και αγώνα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Παππάς.

    «Οι ποινές στον κ. Κασιδιάρη δεν δόθηκαν, επειδή κάποιοι φοβούνται τις «φοβερές» ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία διατηρεί το δικαίωμά της να στείλει άλλον βουλευτή στην Επιτροπή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ).

    «Ο κ. Κασιδιάρης δεν είχε πάρει καθόλου τον λόγο, ούτε έκανε ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο, αλλά προχώρησε σε απίστευτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Βενιζέλο κι άλλα μέλη της Επιτροπής, πέταξε ένα ποτήρι και έσπασε το μικρόφωνο. Και γι' αυτό η Επιτροπή τού επέβαλλε συγκεκριμένα μέτρα και καταδίκασε αυτήν τη συμπεριφορά. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά- και είναι πάρα πολύ κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα, για να δουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής τι κάνουν οι βουλευτές τους στη Βουλή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται τους χρυσαυγίτες και τους τραμπουκισμούς τους».

    [07] Από την ερχόμενη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών

    Από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για το βοήθημα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση.

    Το ποσόν του επιδόματος είναι 360 ευρώ τον μήνα και δικαιούχοι του επιδόματος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.

    [08] Σε λειτουργία από το Σάββατο, οι σταθμοί σε Περιστέρι και Ανθούπολη

    Στην κυκλοφορία δίνονται, μεθαύριο, Σάββατο, οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη, ενώ τα εγκαίνια αναμένονται να γίνουν αύριο. Ταυτόχρονα, ανακοινώνεται από τον ΟΑΣΑ ότι, με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών αυτών, θα εφαρμοστούν οι παρακάτω τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών της περιοχής:

    Οι λεωφορειακές γραμμές «075- Σταθμ. Αγ. Αντώνιος- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου» και «731- Ανθούπολη- Στ. Αγ. Αντώνιος» συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή «731- Ανθούπολη- Στ. Μετρό Ανθούπολη- Αττικό Νοσοκομείο- Δάσος Χαϊδαρίου».

    [09] «Θα θέλαμε Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας»

    Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra".

    Χαρακτήρισε «παρορμητική αντίδραση» την ανακοίνωση αποχώρησής του από την ΚΑΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασε τη στήριξή του στον τεχνικό της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη και αναφορικά με την πιθανότητα να παίξουν αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας απάντησε: «Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να δούμε ?top-8? με τον Ολυμπιακό. Με χαρά θα τον θέλαμε, είτε με πλεονέκτημα είτε με μειονέκτημα έδρας».

    Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε πως η οικογένειά του δεν θα εμπλακεί με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 April 2013 - 14:30:23 UTC