Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Φ. Κουβέλη
  • [02] Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Μακαρίου Γ΄
  • [03] Διαμαρτυρία καστανοπαραγωγών για καταστροφή της φετινής σοδειάς
  • [04] Σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων στον νομό
  • [05] Σε ύφεση η φωτιά στα Τρίκαλα
  • [06] Αιματηρή επίθεση με δύο νεκρούς σε παιδικό σταθμό στο Κεμπέκ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Φ. Κουβέλη

    Δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από περίπου μία ώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.

    Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.

    Εξάλλου, για σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ανανεώθηκε το «ραντεβού» του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, όπως δήλωσαν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση, «όλα είναι ακόμη ανοικτά».

    [02] Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Μακαρίου Γ΄

    «Όταν καλείται ο όποιος ομιλητής, είτε πολιτικός, είτε ιστορικός, είτε διπλωμάτης, ή ακαδημαϊκός, ή υποστηρικτής, ή και κριτής του Εθνάρχη Μακαρίου να κάνει αναφορά στην προσφορά και το έργο του, δεν μπορεί παρά να καταβάλλεται από δέος, αλλά και με βαθύτατο σεβασμό να καταγράφει την πολιτική και εθναρχική του πορεία» σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα του Ιδρύματος Αρχιεπικόπου Μακαρίου Γ', με θέμα: «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959».

    Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσο σειράς εκδηλώσεων, που θα οργανωθούν φέτος, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μακαρίου.

    [03] Διαμαρτυρία καστανοπαραγωγών για καταστροφή της φετινής σοδειάς

    Σημαντική μείωση στα εισοδήματά τους, καταγράφουν οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων, καθώς, όπως υποστηρίζει ο συνεταιρισμός τους, η ασθένεια του έλκους της καστανιάς έχει ήδη προσβάλει 45% των δέντρων. Η μεγαλύτερη, δε, καταστροφή παρουσιάζεται στην περιοχή του «Σέμπρωνα» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Νίκο Μπομπολάκη, οφείλεται στην αδυναμία να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της βιολογικής καταπολέμησης του έλκους της καστανιάς.

    Για την Τετάρτη, 10 Απριλίου, το πρωί, οι καστανοπαραγωγοί των Χανίων προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

    [04] Σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων στον νομό

    Σημαντική μείωση, που σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι φθάνει έως και το 50%, σημείωσαν τον φετινό χειμώνα οι βροχοπτώσεις στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

    Σύμφωνα, με στοιχεία που κατέγραψε το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Χανίων, στο σύνολο της περιόδου Σεπτέμβριος 2012 - Μάρτιος 2013, σε όλες τις περιοχές των Χανίων η βροχόπτωση ήταν μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο και κυμάνθηκε από 13% στην περιοχή «Αγροκήπιο» έως και 50% στην περιοχή «Βαρύπετρο».

    [05] Σε ύφεση η φωτιά στα Τρίκαλα

    Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από όλη την Πελοπόννησο και την Αττική, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίς χθες το μεσημέρι στην ορεινή Κορινθία, κοντά στον οικισμό Κάτω Τρίκαλα.

    Η φωτιά είναι σε ύφεση κι έχει περιοριστεί σημαντικά, αφού δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο παραμένουν, για πλήρη κατάσβεση, 29 οχήματα της Πυροσβεστικής με 68 άνδρες, 3 βυτιοφόρα δήμων και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    [06] Αιματηρή επίθεση με δύο νεκρούς σε παιδικό σταθμό στο Κεμπέκ

    Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε βρεφονηπιακό σταθμό την Παρασκευή στο Κεμπέκ του Καναδά και αφού πυροβόλησε και σκότωσε έναν εργαζόμενο στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Κανένα από τα 53 ανήλικα παιδιά δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση αυτοκτονίας.

    Η αστυνομία της πόλης Γκατινό δεν κοινοποίησε τα ονόματα κανενός εκ των δύο νεκρών, ενώ εικάζεται ότι η επίθεση είχε ως αφορμή οικογενειακή διαμάχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 April 2013 - 10:30:21 UTC