Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλπες στο Μαυροβούνιο

  • [01] Κάλπες στο Μαυροβούνιο

    Στις κάλπες προσέρχονται οι Μαυροβούνιοι την Κυριακή για να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της χώρας. Στη μάχη για το προεδρικό αξίωμα "κονταροχτυπιούνται" μόνο δύο υποψήφιοι - ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και νυν πρόεδρος Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Δημοκρατικού Μετώπου, Μίοντραγκ Λέκιτς.

    Οι δύο αντίπαλοι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας επιδόθηκαν σε υποσχέσεις, αλλά και σε αλληλοκατηγορίες και προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας οι δηλώσεις τους έγιναν ιδιαίτερα εμπρηστικές.

    Ο κ. Λέκιτς διεμήνυσε προς τον κ. Βουγιάνοβιτς ότι αποτελεί αντίγραφο του πρωθυπουργού της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς και ο κ. Βουγιάνοβιτς ανταπάντησε ότι ο κ. Λέκιτς είναι άνθρωπος χωρίς θέσεις και όραμα.

    Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, στην εκστρατεία του εστίασε στους ισχυρισμούς ότι το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά και στη δέσμευση ότι, όταν γίνει πρόεδρος, θα κατεδαφίσει την πυραμίδα του εγκλήματος.

    Ο κ. Βουγιάνοβιτς, με το σύνθημα "Εμπός - Φίλιπ Βουγιάνοβιτς", παρουσιάζεται ως υποψήφιος που από πόλη σε πόλη υπόσχεται σταθερότητα και καλύτερο βιοτικό επίπεδο και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα νικήσει επειδή υλοποίησε όσα υποσχέθηκε στην προηγούμενη θητεία του και τονίζει ότι ο κ. Λέκιτς δεν θα φέρει τίποτα καλό στο Μαυροβούνιο.

    Πολύ πιο θερμός στην κριτική του σε βάρος του κ. Λέκιτς ήταν ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και συνεργάτης του κ. Βουγιάνοβιτς, Μίλο Τζουκάνοβιτ, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υποκριτή που ψευδώς παρουσιάζεται ως πατριώτης. Τόνισε ακόμη ότι ο κ. Λέκιτς δεν έχει θέση για κανένα εθνικό ζήτημα, δεν είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τίποτα εκτός από τις ανέσεις του αξιώματος.

    Από την άλλη πλευρά ο κ. Λέκιτς με το σύνθημα "Πραγματικός πρόεδρος του Μαυροβουνίου" υπογραμμίζει ότι θα αγωνιστεί κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς στην κοινωνία του Μαυροβουνίου και των διχασμών στο κράτος και σημειώνει ότι οι εκλογές της 7ης Απριλίου είναι η τελευταία ευκαιρία να βγει από την κινούμενη λάσπη της διεφθαρμένης, μαφιόζικης πραγματικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 April 2013 - 20:30:20 UTC