Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόμνημα Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική
  • [02] Στον πίνακα κοινοχρήστων θα αναρτώνται οι δαπάνες
  • [03] Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • [04] H Fiat δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις
  • [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια με την AHEPA
  • [06] "Η λιτότητα οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατάρρευση"
  • [07] Απολύθηκε ο Λίνεν

  • [01] Υπόμνημα Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική

    Υπόμνημα κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην προκαταρκτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα του κ. Παπανδρέου είναι ολιγοσέλιδο και το πνεύμα του περιεχομένου του περιστρέφεται γύρω από την πάγια εντολή, που αναφέρει ότι είχε δώσει σε όλους τους συνεργάτες του, προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.

    [02] Στον πίνακα κοινοχρήστων θα αναρτώνται οι δαπάνες

    Στον πίνακα με τη συγκεντρωτική κατάσταση οφειλών κάθε διαμερίσματος θα αναρτάται αντίγραφο κάθε δαπάνης που διενεργείται και για την οποία επιβαρύνονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών. Αυτό προβλέπει αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

    Η απόφαση αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών κι εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κλπ) χωρίς την ύπαρξη των από το νόμο προβλεπομένων παραστατικών. Σε περίπτωση μη τήρησης της διάταξης, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

    [03] Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση με τη συμμετοχή τόσο των τραπεζικών μετοχών όσο και των υπολοίπων blue chips.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 870 μονάδων, στις 876,54 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 5,72%.

    Νέα υψηλά κέρδη 29,44% κατέγραψε η μετοχή της Eurobank, η οποία έχει ενισχυθεί πάνω από 50% μέσα σε δύο συνεδριάσεις. Η αγορά «τρέχει» τη μετοχή της Eurobank, καθώς ποντάρει στο ότι η διοίκηση της τράπεζας θα κατορθώσει τελικά να συγκεντρώσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 383 εκατ. ευρώ, το 10% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 3,83 δισ. ευρώ και θα παραμείνει ιδιωτική. Σε θετικό έδαφος έκλεισε η μετοχή της Εθνικής με περιορισμένη άνοδο 1,07%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,157 εκατ. ευρώ.

    [04] H Fiat δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις

    Την διαβεβαίωση ότι «η Fiat δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις, έστω και αν άλλες βιομηχανίες του ίδιου τομέα υιοθέτησαν την συγκεκριμένη λύση», έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Τζον Έλκαν, κατά την παρέμβασή του στην τακτική συνεδρίαση των μετόχων τους.

    «Ο όμιλος Fiat-Chrysler είναι δυνατός, σε φάση ανάπτυξης και απόλυτα βιώσιμος», πρόσθεσε ο Έλκαν.

    [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια με την AHEPA

    «Πρέπει να σας πω, ότι έχουμε κάνει μεγάλες προόδους. Κάτι κινείται και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2014 να είναι μια άλλη χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιπροσωπεία του προεδρείου της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε το προεδρείο της AHEPA να παροτρύνει τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενισχύσουν τον τουρισμό.

    «Αλλά εσείς δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας. Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας. Και φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από αυτήν» είπε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε τη σημαντική παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα προς το Βερολίνο για να βοηθήσει την Ελλάδα στις κρίσιμες ώρες.

    Το προεδρείο της AHEPA, συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Μ.Μ.

    [06] "Η λιτότητα οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατάρρευση"

    Η λιτότητα, η οποία "έχει απορριφθεί από όλους τους λαούς" οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην "κατάρρευση" και κάνει να πλανάται η απειλή μιας "πολιτικής κρίσης" σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τη βιομηχανική ανάκαμψη Αρνό Μοντεμπούρ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

    "Η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό, αν σκοτώνει την ανάπτυξη, δεν είναι κάτι απλώς σοβαρό. Είναι παράλογη και επικίνδυνη. Επομένως, είναι καιρός να ανοίξει η συζήτηση για την πολιτική αυτή που οδηγεί την ΕΕ στην κατάρρευση", δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Παραγωγικής Ανάκαμψης.

    [07] Απολύθηκε ο Λίνεν

    Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας, καθώς στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν.

    Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στ' αποδυτήρια της ομάδας στο ημίχρονο, αλλά και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασαν τη διοίκηση να διακόψει τη συνεργασία της με το Γερμανό τεχνικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 16:30:26 UTC