Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά το Eurogroup"
  • [02] Κλήτευση Γ. Παπανδρέου αποφάσισε η Προανακριτική
  • [03] "Αγώνας δρόμου" για την ανακεφαλαιοποίηση
  • [04] Μείωση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ
  • [05] ΓΣΕΕ: Εικοσιτετράωρη απεργία την Πρωτομαγιά
  • [06] "Στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου"
  • [07] Συνελήφθη ο δολοφόνος της 20χρονης
  • [08] Επεισόδια στο "Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών" Κορίνθου
  • [09] 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
  • [10] "Τράπεζα πήρε την αποταμίευση του εγγυητή"

  • [01] "Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά το Eurogroup"

    Οι συνομιλίες με την τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Ιω. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης.

    Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά πολλά θέματα, και πως είναι «μακρύς ο δρόμος» στο ζήτημα του Δημοσίου. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ίσως χρειαστεί να μετάσχει εκ νέου στις συζητήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν κοντά σε συμφωνία.

    [02] Κλήτευση Γ. Παπανδρέου αποφάσισε η Προανακριτική

    Επίσημη πρόσκληση να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30, θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής μετά από ψηφοφορία επί της πρότασης που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τη νόμιμη κλήτευση του κ. Παπανδρέου ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 8 μέλη ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.

    Πρόταση να κληθεί βιαίως για να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αλλά την απέσυρε.

    [03] "Αγώνας δρόμου" για την ανακεφαλαιοποίηση

    Σε "αγώνα δρόμου" για να συγκεντρώσουν το 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων από τις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων στο πλαίσιο της ξεχωριστής τους διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης βρίσκονται οι τράπεζες Εθνική και Eurobank, μετά από αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων.

    Τα σχετικά σχέδια παρουσίασαν στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα τα εξετάσει, χωρίς να έχει θέσει «προβλήματα» στη σχετική διαδικασία, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα.

    Από την πλευρά τους η Alpha Bank και η τράπεζα Πειραιώς προχωρούν με τη σειρά τους στις αυξήσεις των κεφαλαίων τους, έχοντας όπως δηλώσει εξασφαλίσει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν σε ιδιωτικά χέρια.

    [04] Μείωση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ

    Σε δραστική μείωση των υποκαταστημάτων του μέσω της συνένωσης λειτουργικών μονάδων προχωρά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

    Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η εξέλιξη αυτή κατέστη αναγκαία εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια και της αύξησης του όγκου εργασιών λόγω πολλαπλασιασμού των αιτήσεων συνταξιοδότησης, και της ένταξης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης των μισθωτών.

    [05] ΓΣΕΕ: Εικοσιτετράωρη απεργία την Πρωτομαγιά

    Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

    Ακόμη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [06] "Στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου"

    «Τα ξημερώματα στη Χαλκιδική καταλύθηκε κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και νομιμότητας» υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Ιερισσό.

    Ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Καπερνάρος, με δήλωσή του, επιτέθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια υποστηρίζοντας ότι «εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως εργαλείο υλοποίησης των εντολών που, δέχεται, ο ίδιος, από την Τρόικα και τους μεγαλοεργολάβους».

    [07] Συνελήφθη ο δολοφόνος της 20χρονης

    Συνελήφθη στις 6.30 το απόγευμα σε δασική περιοχή των Φιλιατών, ο 25χρονος κτηνοτρόφος που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι το μεσημέρι μια 20χρονη φοιτήτρια.

    Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε με το αγροτικό του αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε έξω από την πόλη των Φιλιατών. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια σκύλου- ανιχνευτή, τον εντόπισαν, τον εγκλώβισαν σε δύσβατη περιοχή και τον συνέλαβαν.

    [08] Επεισόδια στο "Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών" Κορίνθου

    Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

    Αφγανοί κρατούμενοι εξεγέρθηκαν, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και κατά τη διάρκεια του προαυλισμού, άναψαν φωτιές, έκαψαν στρώματα και έναν οικίσκο που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να κάψουν και το υπόγειο του κτιρίου, που βρίσκεται το λεβητοστάσιο.

    Ταυτόχρονα, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντάς τους ακόμα και κεραμίδια που αποκολλούσαν από την στέγη του κτηρίου.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, για να καταστείλουν την εξέγερση, ενώ έγιναν 47συλλήψεις.

    [09] 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

    Στο ποσό των 224.000.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της χειμερινής περιόδου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    Πρόκειται για την περίοδο από 15.10.2012 μέχρι 28.02.2013 και τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων. Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 τα έσοδα ήταν περίπου 141.495.000 ευρώ» (σ.σ. περίπου 100.000.000 ευρώ λιγότερα).

    Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί, εκτός από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, παρά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με το Φόρο πετρελαίου κίνησης, δεν επετεύχθη η επιδιωκόμενη αύξηση δημοσίων εσόδων.

    [10] "Τράπεζα πήρε την αποταμίευση του εγγυητή"

    Καταγγελίες, τόσο από δανειολήπτη, αλλά και από εγγυητή, έφθασαν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (ΕΠΚ) Κρήτης, για αντισυμβατική συμπεριφορά υποκαταστήματος Τράπεζας στην Ιεράπετρα, το οποίο προχώρησε, μετά από απλή ειδοποίηση, στην παρακράτηση μεγάλου ποσού, τόσο από τον καταθετικό λογαριασμό του δανειολήπτη, αλλά και από τον λογαριασμό του εγγυητή, με αποτέλεσμα, το συγκεντρωτικό ποσό της παρακράτησης, να "πατσίζει" το χρέος του ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού, του επαγγελματία δανειολήπτη, αλλά τελικά η Τράπεζα «εισέπραξε περισσότερα από όσα ήταν το χρέος», όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2013 - 18:30:25 UTC