Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναχωρεί για το Eurogroup ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Τέλος στην αγωνία των ομογενών για τη φορολογία τους
  • [03] Ξεκινά σήμερα το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ
  • [04] Η Ιαπωνία μεταδίδει ότι η Β. Κορέα έστρεψε πυραύλους προς τον ουρανό
  • [05] Το 2013 έτος γαστρονομίας για την Σαντορίνη
  • [06] "Η Θάτσερ δεν ήθελε ποτέ μια ενωμένη Ευρώπη"
  • [07] 11η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Πάρκινσον
  • [08] Πλησιάζει η ώρα μιας αποστολής στον Άρη
  • [09] Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος
  • [10] Στον εισαγγελέα επτά άτομα, για τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο Πειραιά
  • [11] Συγκέντρωση εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς
  • [12] «Κούρεμα» και στους κυπριακούς δήμους θέτει η τρόικα
  • [13] Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διαψεύδει τα περί πώλησης χρυσού
  • [14] Γ. Πρίντεζης: «Και τώρα το παιχνίδι της Παρασκευής»

  • [01] Αναχωρεί για το Eurogroup ο Ι. Στουρνάρας

    «Το Δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τηχθεσινή μαραθώνια σύσκεψη, διάρκειας περίπου 6 ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Πάντως, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες (και κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη) θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή διαπραγμάτευση άρχισε με το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 4 δισ. ευρώ, που είχε εντοπίσει η τρόικα και το οποίο, κατά το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «έκλεισε».

    Έτσι, όπως ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας, «ο Γιάννης Στουρνάρας θα πάει στο Eurogroup με αρκετά θέματα κλεισμένα και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014».

    Σήμερα, θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11.30 το πρωί, και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.

    Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατόν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στις 20 Απριλίου λήγουν και τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ.

    [02] Τέλος στην αγωνία των ομογενών για τη φορολογία τους

    Με τέσσερις απλές ρυθμίσεις στο άρθρο 43 του νόμου 4141, η ελληνική πολιτεία δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα του φορολογικού πιστοποιητικού των ομογενών. Έτσι, όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.

    «Mετά από συστηματικές προσπάθειες επιλύθηκε το θέμα και το νέο πλαίσιο παρέχει σημαντική ευελιξία» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, με αποκλειστική δήλωσή του, στη web tv του ΑΠΕ- ΜΠΕ (http://www.amna.gr) o υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

    Έτσι, πολύ πριν του αναμενομένου, παίρνει τέλος η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ομογενών για το νέο καθεστώς φορολογίας τους στην Ελλάδα. Η κραυγή αγωνίας για τη διευθέτηση της διπλής φορολόγησης είχε εκφραστεί με πολύ ένταση από τους ομογενείς, σε όλες τις περιοδείες του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα. Τόσο στις χώρες της Ευρώπης όσο και στην Αμερική και κυρίως την Αυστραλία. Έτσι με τις ρυθμίσεις αυτές το ζήτημα επιλύθηκε μολονότι δέκα μέρες πριν, στις 29 Μαρτίου είχε δοθεί και σχετική παράταση προθεσμίας των δικαιολογητικών μέχρι τις 28 Ιουνίου.

    «Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και της ομογένειας μπορούν να οικοδομηθούν μόνο πάνω στις βάσεις της αξιοπιστίας» είπε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος σε θέματα αποδήμου ελληνισμού Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις.

    [03] Ξεκινά σήμερα το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ

    Ξεκινούν,σήμερα στον Περισσό, οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την γγ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, να παρουσιάζει την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής που αφορά τις εκτιμήσεις, τα καθήκοντα, το πρόγραμμα και τη δράση του κόμματος μέχρι το επόμενο Συνέδριο.

    Η κ. Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα του πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, θα υπογραμμιστεί ότι αυτή εδράζεται στην αντικειμενική αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και η κοινή δράση της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τη φτωχή αγροτιά.

    Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προσέλκυση νέων ηλικιών και γυναικών, καθώς το ΚΚΕ εκτιμά ότι για μια σειρά λόγους συναντούν πρόσθετες δυσκολίες και εμπόδια στη σταθερή οργάνωση και πάλη.

    Ταυτόχρονα, η κ. Παπαρήγα θα επισημάνει ότι το ζήτημα της γραμμής συμμαχίας του 15ου και του 19ου Συνεδρίου, είναι η ίδια, δηλαδή συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον από την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων και επισημαίνουν ότι στις συνθήκες της κρίσης, περισσότερα τμήματα των ενδιάμεσων στρωμάτων προσεγγίζουν την εργατική τάξη, περνάνε στην κατηγορία των φτωχών μεσαίων στρωμάτων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

    [04] Η Ιαπωνία μεταδίδει ότι η Β. Κορέα έστρεψε πυραύλους προς τον ουρανό

    Μια ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς έχουν στραφεί προς τον ουρανό στην Βόρεια Κορέα, γεγονός που μπορεί να σημαίνει μια επικείμενη εκτόξευση, μετέδωσαν πριν από λίγο τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

    Η κίνηση αυτή θα μπορούσε όμως να είναι μια απάτη, προσθέτουν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα διευκρινίζοντας πως η καταγραφή των κινήσεων αυτών έγινε μέσω δορυφόρου.

    Η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει σιδηροδρομικώς στην αρχή της εβδομάδας δύο πυραύλους Musudan και τους έχει εγκαταστήσει σε κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν θεωρητικά βεληνεκές 3.000 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Επίσης αν έχουν μικρό φορτίο είναι πιθανόν να φτάσουν και τα 4.000 χιλιόμετρα και να πλήξουν το Γκουάμ, ένα νησί στον Ειρηνικό όπου βρίσκονται αμερικανικές βάσεις με 6.000 στρατιώτες.

    Ιαπωνία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα βρίσκονται σε συναγερμό εξαιτίας της απειλής που αποτελούν οι εμπρηστικές δηλώσεις του βορειοκορεατικού καθεστώτος και οι προκλήσεις του απέναντι στην διεθνή κοινότητα, οι οποίες πολλαπλασιάζονται τους τελευταίους μήνες.

    [05] Το 2013 έτος γαστρονομίας για την Σαντορίνη

    Τη "γαστρονομική υπέρβαση", επιχειρεί η Σαντορίνη με μια σειρά μοναδικών προϊόντων στον κόσμο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του υπεδάφους της, τα συγκεκριμένα προϊόντα ξεχωρίζουν στη γεύση, είναι ιδιόμορφα, ενώ πολλές φορές δεν μπορούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της περιορισμένης παραγωγής. Έτσι, το 2013 ανακηρύχθηκε έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, με στόχο το νησί να διεκδικήσει μια σημαντική θέση παγκοσμίως όχι μόνο ως τουριστικός, αλλά και ως γαστρονομικός προορισμός.

    Αυτή η διαφορετική προσέγγιση αναλύθηκεχθες στη Θεσσαλονίκη, από το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο Ζώρζο, το διευθυντή ανασκαφών Ακρωτηρίου Χρήστο Ντούμα, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου της Σαντορίνης, Μιχάλη Φυτίκα και την τακτική ερευνήτρια του ΕΘΙΑΓΕ, Αικατερίνη Τράκα.

    Όπως εξήγησαν, στη Σαντορίνη υπάρχουν ειδικές καιρικές συνθήκες. Βρέχει λίγο και τα φυτά αποκτούν μεγάλα ριζικά συστήματα. Αυτό το φαινόμενο προσδίδει στους καρπούς τους ξεχωριστή γεύση. Τα φυτά προσαρμόζονται στα δεδομένα και γι' αυτό έχουν σκληρή φλούδα, αλλά νόστιμους καρπούς και να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

    [06] "Η Θάτσερ δεν ήθελε ποτέ μια ενωμένη Ευρώπη"

    Η αντίθεση της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη είναι η αιτία των σημερινών εντάσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή στους Times ο γερμανός πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ.

    Ο 83χρονος Κολ τόνισε στη συνέντευξή του πως σεβόταν την εντιμότητα της Θάτσερ, αλλά το πείσμα της εμπόδισε την πορεία, στη διάρκεια της δεκαετίας του '80, προς μια βαθύτερη πολιτική ένωση.

    "Είναι αλήθεια πως η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν δύσκολη, όπως και οι σχέσεις μας ήταν δύσκολες", είπε χαρακτηριστικά ο Κολ.

    "Αντίθετα με τους άλλους ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου, και παρά τις αμοιβαίες προσπάθειες, η Μάργκαρετ και εγώ δεν καταφέραμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης", πρόσθεσε.

    "Ήθελε την Ευρώπη, αλλά μια Ευρώπη διαφορετική από αυτήν που ήθελαν οι περισσότεροι ευρωπαίοι συνάδελφοί της και εγώ ο ίδιος. Η άποψή μου είναι πως ο ανταγωνισμός αυτός χαρακτηρίζει την πολιτική της Βρετανίας προς την Ευρώπη μέχρι σήμερα", τόνισε ο πρώην καγκελάριος.

    Πάντως ο Κολ απέτισε φόρο τιμής σε μια "αξιοθαύμαστη γυναίκα και μια μεγάλη πρωθυπουργό".

    [07] 11η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Πάρκινσον

    Στο δρόμο βγαίνουνσήμερα τα μέλη του Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία σχετικά με τη νόσο, με αφορμή την 11η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον.

    Περίπου 6,3 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο του Πάρκινσον και ο αριθμός αυτός υπολογίζεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις περισσότερες περιπτώσεις η νόσος εμφανίζεται στην ηλικία των 50-60 ετών ενώ η συχνότητά της αυξάνει με την ηλικία και προσβάλλει το 1% - 2% όλων όσοι είναι άνω των 65 ετών. Αυτό το γεγονός καθιστά την Πάρκινσον μία από τις τέσσερις πιο συνηθισμένες νευροεκφυλιστικές νόσους των ηλικιωμένων και την κατατάσσει στη δεύτερη θέση μετά τη νόσο του Alzheimer. Όμως, στο περίπου 10% των ασθενών η διάγνωση γίνεται πριν από τα 50 έτη. Υπάρχει και η νεανική μορφή της νόσου, που εμφανίζεται σε άτομα κάτω των 40 ετών, που αποτελούν και το 5-10% του συνολικού αριθμού των ατόμων με Πάρκινσον.

    Η νόσος του Πάρκινσον είναι μία χρόνια εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή, που επηρεάζει κυρίως την κίνηση. Λέγοντας νευροεκφυλιστική διαταραχή εννοούμε ότι κάποια από τα νευρικά κύτταρα, που παράγουν μία χημική ουσία, την ντοπαμίνη, η οποία σχετίζεται με την κίνηση, πεθαίνουν γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να χάνεται σταδιακά η αρμονία στην κίνηση. Η ακριβής αιτία δεν είναι μέχρι σήμερα γνωστή. Συνήθως αρχίζει με ένα τρέμουλο (τρόμο) στο ένα χέρι. Αργότερα εμφανίζονται κι άλλα κινητικά συμπτώματα, όπως η βραδύτητα και η δυσκαμψία στις κινήσεις, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται κάθε πτυχή της καθημερινότητας του ασθενούς. Η ισορροπία και στάση του σώματος μπορεί να επιδεινωθούν με την πρόοδο της νόσου. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες δυσκολίες, οι οποίες δεν σχετίζονται με κίνηση, όπως ο πόνος, οι διαταραχές του ύπνου και η κατάθλιψη - γνωστά και ως "μη κινητικά συμπτώματα". Η δυσκολία στην επικοινωνία είναι συχνή επειδή επηρεάζονται με τον καιρό η ομιλία, η γλώσσα του σώματος και η γραφή.

    [08] Πλησιάζει η ώρα μιας αποστολής στον Άρη

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τη NASA να ξεκινήσει εργασίες για την εξεύρεση ενός μικρού αστεροειδούς, ο οποίος θα μπορούσε να μετατοπιστεί σε τροχιά κοντά στο φεγγάρι ώστε να χρησιμοποιηθεί από τους αστροναύτες ως ένα βήμα για μια ενδεχόμενη αποστολή στον Άρη.

    Το πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι αστροναύτες θα μπορούσαν να επισκεφτούν έναν αστεροειδή το 2021, περιλαμβάνεται στο σχέδιο δαπανών για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ύψους 17,7 εκατομμυρίων δολαρίων, για το οικονομικό έτος 2014.

    «Η αποστολή αυτή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε καλύτερα την τεχνολογία και τα συστήματά μας ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε ακόμα πιο μακριά, σε μέρη που μέχρι τώρα η ανθρωπότητα είχε μόνο ονειρευτεί», δήλωσε ο διοικητής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

    Η NASA βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας κάψουλας, η οποία θα μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες πέρα από τα σύνορα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (400 χιλιόμετρα). Το σύστημα θα είναι σε θέση να ταξιδέψει στο φεγγάρι, σε αστεροειδείς και τελικά στον Άρη. Κάτι τέτοιο αποτελεί τον μακροπρόθεσμο στόχο του αμερικανικού ανθρώπινου διαστημικού προγράμματος.

    [09] Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

    Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί που κάνουν γωνία οι δρόμοι Μοναστηρίου και Κρέοντος, θα δημιουργηθεί το ψηφιακό μουσείο αφής. Το θέμα της χωροθέτησής του απασχόλησε τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που έδωσαν ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή τους.

    Το πολυεπίπεδο ψηφιακό μουσείο, που θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια λυόμενη καλαίσθητη κατασκευή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

    [10] Στον εισαγγελέα επτά άτομα, για τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο Πειραιά

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα οδηγηθούν σήμερα επτά άτομα, που συνελήφθησαν σε ΙΧ αυτοκίνητο από άνδρες της ομάδας Δίας και φέρεται να έχουν πάρει μέρος στη χθεσινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι συλληφθέντες αναγνωρίσθηκαν από φοιτητές.

    Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι ομάδα περίπου 40 ατόμων κρατώντας λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλε απρόκλητα στο χώρο του ιδρύματος στη διάρκεια εκδήλωσης φοιτητικής παράταξης, προκαλώντας φθορές ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φοιτητές, 19 και 21 ετών αντίστοιχα.

    [11] Συγκέντρωση εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς

    Συγκέντρωση διοργανώνουν, γιασήμερα Πέμπτη, στις 18:00, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα), οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

    Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, διεκδικώντας:

    - Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    - Άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες.

    - Δωρεάν μεταφορά των ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ κ.λπ.

    Επίσης, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, δηλώνουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών και στην ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

    [12] «Κούρεμα» και στους κυπριακούς δήμους θέτει η τρόικα

    «Κούρεμα» και στον αριθμό των δήμων στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να καταστούν βιώσιμοι, έχει θέσει η τρόικα στις διαβουλεύσεις της με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ξεκαθαρίσει ότι , αν η οικονομική κατάσταση των δήμων δεν βελτιωθεί άμεσα, θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα επιτρέψουν την συγχώνευση μικρών δήμων με μεγαλύτερους, ώστε να παραμείνουν τελικά μόνο 10 δήμοι.

    [13] Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διαψεύδει τα περί πώλησης χρυσού

    Η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) διαψεύδει πληροφορίες ότι η Κύπρος σχεδιάζει να πωλήσει αποθέματα χρυσού, αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μέρους της διάσωσης της οικονομίας της.

    Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση εναπόκειται αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, δεν συζητήθηκε, ούτε συζητείται αυτή την στιγμή, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στο χρηματο-πιστωτικό κομμάτι του μνημονίου.

    Το Ρόιτερ είχε μεταδώσει ότι η πιθανότητα πώλησης αποθεμάτων χρυσού περιγράφεται σε προσχέδιο αξιολόγησης της χρηματοδότησης των αναγκών της Κύπρου, το οποίο καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [14] Γ. Πρίντεζης: «Και τώρα το παιχνίδι της Παρασκευής»

    Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακούχθες βράδυκαι ήδη σκέφτεται τον επόμενο αγώνα με την Αναντολού Εφές,αύριο12/4, πάλι στο ΣΕΦ:

    «Πέρασα ένα δύσκολο διάστημα με τη μέση μου. Η χρονιά φέτος είναι πολύ μεγάλη, έχει πολλά παιχνίδια και σίγουρα χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια από όλους, μεγαλύτερο rotation για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι, ειδικά στο τέλος. Δεχτήκαμε 62 πόντους από την Εφές ωστόσο αν το δει κανείς προσεκτικά θα προσέξει ότι οι περισσότεροι ήταν εύκολοι. Από δικά μας λάθη, δεχτήκαμε πολλούς πόντους από pick 'n' roll. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Παρασκευής. Δεν παίζει ρόλο η έδρα, το προβάδισμα, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό η Eφές είναι απρόβλεπτη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά, έχασε πολλά σουτ,» δήλωσε αρχικά ο Πρίντεζης. Σε τι θα πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός ενόψει του αγώνα της Παρασκευής; «Όλα τα στοιχεία μας πρέπει να τα βελτιώσουμε, είμαστε καινούρια ομάδα και μπορούμε να βελτιωθούμε σε όλα. Μέσα από την άμυνα ξεκινάνε όλα,» κατέληξε ο διεθνής φόργουορντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 6:30:24 UTC