Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνουν το έργο τους οι δέκα «σοφοί» του Ναπολιτάνο
  • [02] Περιπολίες με... Λαμποργκίνι
  • [03] Η ΕΕ προειδοποιεί τη Βοσνία
  • [04] ΑΔΕΔΥ: Να μη γίνουν μαζικές απολύσεις
  • [05] DNA τριών ατόμων βρέθηκε στο κλεμμένο βαν
  • [06] «Ο Γουέμπερ δεν άξιζε τη νίκη στη Μαλαισία»

  • [01] Ολοκληρώνουν το έργο τους οι δέκα «σοφοί» του Ναπολιτάνο

    Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους οι δύο επιτροπές των δέκα «σοφών» στους οποίους ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανέθεσε να υποδείξουν διεξόδους από το πολιτικό αδιέξοδο, με την κατάρτιση προγραμματικών θέσεων κοινής αποδοχής.

    Αύριο στις 12:00 αναμένεται να συναντηθούν με τον Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο, για να του παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

    Τα κύρια σημεία με τα οποία είχαν κληθεί να ασχοληθούν είναι η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου, οι δυνατότητες μείωσης της φορολογικής πίεσης και, γενικότερα, οι προσπάθειες που μπορούν να καταβληθούν για να επιτευχθεί ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη.

    [02] Περιπολίες με... Λαμποργκίνι

    Οι αστυνομικοί στο Ντουμπάι θα πραγματοποιούν πλέον περιπολίες με μια... Λαμποργκίνι, αξίας 550.000 ευρώ, με σκοπό "να ενισχυθεί η εικόνα της πολυτέλειας και της ευημερίας" στο εμιράτο.

    Το πολυτελές όχημα θα περιπολεί στις τουριστικές ζώνες του Τζουμέιρα Μπιτς Ρέζιντενς και του Μπουρτζ Χαλίφα, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Θα είναι βαμμένο λευκοπράσινο και, προφανώς, δεν θα καταδιώκει τους "επικίνδυνους οδηγούς".

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Η ΕΕ προειδοποιεί τη Βοσνία

    Αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Σέιντιτς - Φίντσι, οι επόμενες γενικές εκλογές στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν θα αναγνωριστούν, προειδοποίησε σήμερα από το Σαράγεβο ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος συζητά με τους πολιτικούς της χώρας το θέμα της απεμπλοκής των κρατικών θεσμών. "Αυτή τη φορά ήρθα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση στην υπόθεση Σέιντιτς-Φίντσι" δήλωσε ο κ. Φούλε πριν από συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Συμμαχία για καλύτερο μέλλον, Φαχρουντίν Ράντοντσιτς. Ο Επίτροπος της ΕΕ θα έχει συνομιλίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους εκπροσώπους των θεσμών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο Σαράγεβο, αντί της διεξαγωγής διαλόγου σε ανώτατο επίπεδο στο Μόσταρ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά ακυρώθηκε λόγω της απουσίας προόδου στην εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ. "Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την ΕΕ. Θεωρούμε ότι καθένας έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις εκλογές κι αυτό συμπεριλαμβάνεται στη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης που υπέγραψε η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση, η πορεία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης προς την ΕΕ θα "παγώσει", προειδοποίησε ο Επίτροπος της ΕΕ Ο κ. Φούλε εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Βοσνίας δεν έχει αντιληφθεί την ΕΕ ως προτεραιότητα, κάτι που όπως είπε, τον απογοήτευσε πάρα πολύ.

    [04] ΑΔΕΔΥ: Να μη γίνουν μαζικές απολύσεις

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να καταφύγει η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου «η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στις χιλιάδες απολύσεις, που δρομολογούνται για το Δημόσιο μέχρι το 2015».

    Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης, τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

    [05] DNA τριών ατόμων βρέθηκε στο κλεμμένο βαν

    Τέσσερις ήταν τελικά οι δράστες της ένοπλης συμπλοκής κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη, στα Ίσθμια Κορινθίας.

    Από την εργαστηριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο λευκό βαν VW TRANSPORTER, το οποίο εκλάπη από τον Άσσο Κορινθίας και βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα, εντοπίστηκαν πρόσθετα στοιχεία για τρία άτομα. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στο κλεμμένο βαν βρέθηκε γενετικό υλικό του 36χρονου Μαριάν Κόλλια, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή, του Ιλίρ Κούπα, 27 ετών και του Κλέμεντ Κάλα, 25 ετών.

    Υπενθυμίζεται, ότι από δακτυλικό αποτύπωμα έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην ένοπλη συμπλοκή και ο 35χρονος Ερμάλ Λίτα. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τεσσάρων έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μετά την αιματηρή απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων και καταζητούνται.

    [06] «Ο Γουέμπερ δεν άξιζε τη νίκη στη Μαλαισία»

    Αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με την... ανυπακοή του στις εντολές της ομάδας στο γκραν πρι της Μαλαισίας τέθηκε σήμερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δεν έδειξε να έχει πολλές... τύψεις για το γεγονός ότι στέρησε τη νίκη από τον «ομόσταυλό» του στη Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχει «πόλεμος» μεταξύ των δύο οδηγών, αλλά ούτε και πραγματική εμπιστοσύνη.

    Επίσης, ο Γερμανός υπογράμμισε στη διάρκεια των εξηγήσεών του, που κράτησαν 20 λεπτά, ότι ο Αυστραλός δεν άξιζε τη νίκη στη Μαλαισία, ενώ τόνισε πως δεν είχε καταλάβει την εντολή να κρατήσει τη (δεύτερη) θέση του, η οποία δόθηκε με τον κωδικό "multi-21", ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα την αγνοούσε, ακόμη κι αν την είχε κατανοήσει πλήρως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 14:30:23 UTC