Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Αντ. Μανιτάκη - τρόικας
  • [02] Η Πρέμιερ Λιγκ επέλεξε το σύστημα «Hawk-Eye»
  • [03] Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα ισχυρό πλωτό στρατιωτικό ραντάρ
  • [04] "Στο πλευρό της Ελλάδας"
  • [05] Π. Καμμένος: Να εγγραφούν στον προϋπολογισμό οι απαιτήσεις απο τη Γερμανία
  • [06] Στις 10 Ιουνίου το πόρισμα ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [07] Μ. Φέκτερ: Νησί ξεπλύματος χρήματος η Βρετανία
  • [08] «Ανυπομονώ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

  • [01] Νέα συνάντηση Αντ. Μανιτάκη - τρόικας

    Νέα συνάντηση θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με τους επικεφαλής της τρόικας στις 8 το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αρχίσει σε λίγα λεπτά και συνάντηση μεταξύ του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση του κ. Μανιτάκη και της τρόικας, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι απόψε μπορεί να τελειώσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

    [02] Η Πρέμιερ Λιγκ επέλεξε το σύστημα «Hawk-Eye»

    Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η πρώτη εγχώρια ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη που θα χρησιμοποιήσει την «τεχνολογία γραμμής», καθώς σήμερα η διοργανώτρια αρχή της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία ανακοίνωσε ότι γι΄αυτό το σκοπό επελέγη το σύστημα «Hawk-Eye».

    Το εν λόγω σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται στο τένις και το κρίκετ και το οποίο χρησιμοποιεί επτά κάμερες ανά εστία για να ανιχνεύει τη θέση της μπάλας, είναι αυτό που προέκρινε η Πρέμιερ Λιγκ μετά από ψηφοφορία, στη διάρκεια συνεδρίασης των προέδρων των 20 συλλόγων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας.

    Έτσι, τη νέα σεζόν οι 20 ομάδες που θα αγωνίζονται στα «μεγάλα σαλόνια» και οι 380 αγώνες που θα δώσουν στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα «εποπτεύονται» από το συγκεκριμένο σύστημα.

    [03] Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα ισχυρό πλωτό στρατιωτικό ραντάρ

    Ένα ισχυρό αμερικανικό στρατιωτικό ραντάρ αναπτύχθηκε στην θάλασσα για τον εντοπισμό οποιασδήποτε ενδεχόμενης εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

    "Το SBX έχει τοποθετηθεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη του SBX (Sea-based X-Band Radar), επιχειρηματολογώντας στις 2 Απριλίου ότι πρόκειται για μια "συνηθισμένη" αποστολή, η οποία επισήμως "δεν συνδέεται" με την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

    Χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, ο αξιωματούχος αυτός του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι το SBX αναπτύχθηκε στην θάλασσα για να εντοπίζει ενδεχόμενους βορειοκορεάτικους πυραύλους.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] "Στο πλευρό της Ελλάδας"

    Δηλώνουν παντού και πάντα Έλληνες και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία προάγοντας την ιδέα του ελληνισμού, της φιλοπατρίας και της φιλανθρωπίας. Είναι οι ΑΧΕΠΑΝΣ, οι Eλληνοαμερικανοί που δεν έκοψαν ποτέ τον «ομφάλιο λώρο» με την Ελλάδα αλλά, αντιθέτως, κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθούν στο πλευρό της πατρίδας τους.

    Μετά τις επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και την απονομή τιμητικών διακρίσεων στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου και τους γενικούς γραμματείς ΜΜΕ, Γιάννη Παναγιωτόπουλο και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέα Κατσανιώτη, ολοκλήρωσαν σήμερα την επίσκεψή τους στην Αθήνα και δήλωσαν πρόθυμοι να βάλουν και αύριο τη δική τους βοήθεια στο καλάθι της ανάγκης για την Ελλάδα.

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επαφές της αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης, Τζον Γροσσομανίδης. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό και πολλούς υπουργούς για το πρόγραμμά μας και τους τρόπους που θα βοηθήσουμε την Ελλάδα» είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην WEBTV του ΑΠΕ ΜΠΕ, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης, Βασίλη Μοσσαϊδη και τον πρόεδρο της οργάνωσης στον Καναδά, Τζορτζ Βασίλα. Ένα απο τα βασικά θέματα των συνομιλιών ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού, όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς αλλά για όλους τους Αμερικανούς, καθώς επίσης και τα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που προωθεί η ΑΧΕΠΑ.

    Σ. Αραβοπούλου

    [05] Π. Καμμένος: Να εγγραφούν στον προϋπολογισμό οι απαιτήσεις απο τη Γερμανία

    Την ένταξη στον ετήσιο προϋπολογισμό των απαιτήσεων της Ελλάδος από τη Γερμανία στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων, ζητά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων, χαρακτηρίζει «προκλητική» τη δήλωση Σόιμπλε και σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση είναι μία, αυτή που πρότεινε το κόμμα του.

    «'Αμεση εγγραφή στον προϋπολογισμό των χρημάτων που διεκδικούμε από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τα χρήματα δηλαδή που πήραν από την Ελλάδα, όπως επίσης και τις γερμανικές αποζημιώσεις όπως εδόθησαν σε όλες τις χώρες που κατέκτησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

    [06] Στις 10 Ιουνίου το πόρισμα ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Μικρή παράταση των εργασιών τους μέχρι τις 25 Απριλίου αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

    Μετά την ενημέρωση από το ΣΔΟΕ, ότι πριν από τις 10 Ιουνίου δεν μπορεί να παραδώσει το πόρισμά του για τους λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ, η Επιτροπή εξετάζει δύο ενδεχόμενα: Ή να αναστείλει τις εργασίες της μέχρι τις 10 Ιουνίου, οπότε θα έχει στα χέρια της το πόρισμα του ΣΔΟΕ και θα κινηθεί αναλόγως ή θα συνεδριάζει μία φόρα την εβδομάδα για να επεξεργάζεται τα στοιχεία που προκύπτουν.

    Την Τρίτη, πάντως, η Προανακριτική έχει καλέσει για περαιτέρω διευκρινήσεις, το στέλεχος του ΣΔΟΕ Γιώργο Καρασμάνη, που επεξεργάζεται τη "λίστα Λαγκάρντ".

    [07] Μ. Φέκτερ: Νησί ξεπλύματος χρήματος η Βρετανία

    «Εκείνα που ζητάμε από την Κύπρο, ένα μικρό νησί, πρέπει να τα απαιτήσουμε και από τη Βρετανία, καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η Βρετανία που αποτελεί νησί ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

    Αυτά διεμήνυσε με οργή η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές συνεντεύξεις της από κοινού με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, στις αυστριακές εφημερίδες «Ντι Πρέσε» και «Κουρίρ», που περιστρέφονται γύρω από το τραπεζικό απόρρητο στην Αυστρία και την ενδεχόμενη άρση του, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών από διάφορες πλευρές.

    Κατά την άποψή της, οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για την αυτόματη διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να συνιστούν μονόδρομο αφού, όπως λέει, το Ντέλαγουερ και η Νεβάδα αποτελούν φορολογικούς παραδείσους, διευκολύνουν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και πρέπει να σταματήσουν κάθε τέτοια δραστηριότητα.

    [08] «Ανυπομονώ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

    Μπορεί να έχει ζήσει τη μαγεία του κορυφαίου ντέρμπι παγκοσμίως, αλλά ο Μίτσελ ανυπομονεί για την ελληνική... εκδοχή του "κλάσικο".

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής στη Ρεάλ Μαδρίτης, προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

    Σε δηλώσεις του στη NOVA επεσήμανε: «Έχω ανυπομονησία για εκείνη την ημέρα. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτήν. Έχω καταλάβει πως υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι αυτό. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Πρέπει να αποφύγουμε οποιοδήποτε αποσυντονισμό στην προσπάθειά μας. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον Παναθηναϊκό με βάση τη θέση του στη βαθμολογία. Πρέπει να τον κοιτάμε σαν ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο, γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και έχθρα ανάμεσα στις δύο ομάδες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 16:30:23 UTC