Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόρη Ρώσου μεγιστάνα η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν και επίσημα
  • [03] ΚΚΕ: Υπερψηφίστηκαν, πρόγραμμα, καταστατικό και πολιτική απόφαση
  • [04] Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη για τα μεταλλεία χρυσού
  • [05] Νεκρός βρέθηκε 30χρονος στο σπίτι του στη Δάφνη
  • [06] Μπερλουσκόνι: Άμεσα κυβέρνηση ή νέες εκλογές
  • [07] Ελεύθεροι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν όμηροι

  • [01] Κόρη Ρώσου μεγιστάνα η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού

    Η κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, φέρεται να αγόρασε τον Σκορπιό, σύμφωνα με το Ρόιτερς, που επικαλείται την εταιρεία επενδύσεων του Ρώσου μεγιστάνα.

    Η τιμή πώλησης του νησιού δεν έχει γίνει γνωστή. Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Ρόιτερς, σημερινά δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση πουλήθηκε σε τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι η 24χρονη Εκατερίνα το ήθελε, όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς.

    Την αγορά έκανε η ίδια από την 28χρονη εγγονή του Ωνάση, Αθηνά, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η κόρη του μεγιστάνα αγόρασε κι ένα μικρό γειτονικό νησί, το νησάκι "Σπάρτη".

    Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό και συνιδρυτής της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν και επίσημα

    «Η τρικομματική κυβέρνηση, υιοθετώντας πιστά το μνημόνιο, δεν ήθελε ποτέ να φτιάξει έναν καλύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έψαχνε αφορμή για να κάνει απολύσεις και να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

    «Μετά τη σημερινή συνάντησή τους οι μάσκες πλέον έπεσαν και επίσημα, με τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το εναπομείναν κοινωνικό κράτος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [03] ΚΚΕ: Υπερψηφίστηκαν, πρόγραμμα, καταστατικό και πολιτική απόφαση

    «Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    «Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [04] Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη για τα μεταλλεία χρυσού

    Ενημερωτικό έντυπο υλικό μοίρασαν στους περαστικούς στην πλατεία Ναβαρίνου κάτοικοι της Ιερισσού, σχετικά με την αντίθεσή τους στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

    Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης για τη σύλληψη δύο κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", τον περασμένο Φεβρουάριο και αναμένεται να απολογηθούν την Κυριακή.

    [05] Νεκρός βρέθηκε 30χρονος στο σπίτι του στη Δάφνη

    Δολοφονημένος βρέθηκε 30χρονος, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Φαίδωνος στη Δάφνη, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα.

    Ο 30χρονος ήταν δεμένος και φιμωμένος, δεν έφερε χτυπήματα, ενώ ένα χρηματοκιβώτιο που είχε στο διαμέρισμα ήταν παραβιασμένο.

    Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, αλλά το σπίτι δεν έφερε ίχνη παραβίασης, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι το θύμα πιθανόν να άνοιξε μόνο του στους δράστες ή τον δράστη.

    Προανάκριση για το έγκλημα διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [06] Μπερλουσκόνι: Άμεσα κυβέρνηση ή νέες εκλογές

    Το αίτημά του, για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή για επιστροφή στις κάλπες, επανέλαβε, σήμερα το απόγευμα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου το κόμμα του, ο «Λαός της Ελευθερίας», οργάνωσε μαζική συγκέντρωση.

    «Είμαστε μετριοπαθείς και ήρεμοι, αλλά δεν είμαστε χαζοί. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδέψουν» είπε ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης της Ιταλίας απευθυνόμενος δημοσίως στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε, τέλος, ότι δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους, να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας και να αναμορφώσει, εκ βάθρων, την κρατική υπηρεσία που ασχολείται με την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων.

    [07] Ελεύθεροι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που κρατούνταν όμηροι

    Τέσσερις Ιταλοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί και κρατούνταν όμηροι στη Συρία από τις 4 Απριλίου αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

    Η ανακοίνωση δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοί κρατούσαν τους δημοσιογράφους ή που αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι τώρα βρίσκονται στην Τουρκία και θα επιστρέψουν στην Ιταλία σήμερα το απόγευμα.

    Οι τέσσερις δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στη Συρία για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με μία οργάνωση ανταρτών που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, σύμφωνα με τα ιταλικά μμε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 April 2013 - 18:30:21 UTC