Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βρετανία ακόμα ...πανηγυρίζουν τον θάνατο της Θάτσερ
  • [02] Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη τα περισσότερα μαιευτήρια στην Ελλάδα
  • [03] Τα ζώα αναζητούν επίσης το φαρμακείο της φύσης
  • [04] Εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης των πτηνών στην Κίνα
  • [05] Ο Τζον Κέρι έφθασε στην Ιαπωνία, τρίτο σταθμό της περιοδείας του
  • [06] Ο ιδρυτής της Coco- Mat, Πωλ Ευμορφίδης, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [07] Ευρωκάλπες στην Κροατία

  • [01] Στη Βρετανία ακόμα ...πανηγυρίζουν τον θάνατο της Θάτσερ

    Εκατοντάδες πολίτες, πολιτικοί αντίπαλοι της Μάργκαρετ Θάτσερ, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, για να "γιορτάσουν" υπό βροχή το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, η κηδεία της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

    Πρώην ανθρακωρύχοι που συμμετείχαν στην πολύμηνη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση της Σιδηράς Κυρίας τη δεκαετία του '80, ενώθηκαν με το κίνημα των αριστερών ακτιβιστών και φοιτητών. Παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης θύμιζε κάτι από καρναβάλι παρά από πολιτική εξέγερση, καθώς άνθρωποι όλων των ηλικιών χόρευαν υπό τους ήχους σφυρίχτρας και κόρνας και χτυπώντας τύμπανα.

    Μερικές αψιμαχίες, σημειώθηκαν, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε μεθυσμένοι, για διατάραξη της δημόσιας τάξης, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ

    Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε νωρίτερα τους διαδηλωτές να αποφύγουν τις υπερβολές. «Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν», είπε στο βρετανικό ραδιόφωνο LBC. «Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, νομίζω, είναι να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου, για να ξεκινήσουν μια εξέγερση» πρόσθεσε.

    Παρόντες στην πλατεία Τραφάλγκαρ, άνθρωποι όπως ο Ντέιβιντ Ντάγκλας, πρώην ανθρακωρύχος και μέλος της Εθνικής Ένωσης Εργατών των Ορυχείων του Γιορκσάιρ, που δήλωσε «πολύ χαρούμενος» στο άκουσμα του θανάτου της Θάτσερ, μιας «τρομερής γυναίκας», όπως είπε. Είμαστε απόλυτα εξοργισμένοι που προβάλλονται στην τηλεόραση εικόνες ότι το σύνολο της χώρας είναι σε πένθος», πρόσθεσε.

    Η Σίγκριντ Χόλμγουντ, μια σκωτσέζα καλλιτέχνης, κρατούσε ομπρέλα με την επιγραφή "Ding Dong" που παρέπεμπε στο τραγούδι «Ding dong η μάγισσα είναι νεκρή» από τον Μάγο του Οζ, που μετατράπηκε σε τραγούδι συσπείρωσης των αντιπάλων της Θάτσερ.

    [02] Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη τα περισσότερα μαιευτήρια στην Ελλάδα

    Μη φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη θεωρούνται τα περισσότερα μαιευτήρια στη χώρα μας λόγω των πρακτικών που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της γέννας αλλά και των πρακτικών που αποτρέπουν τον θηλασμό.

    Η αναγκαιότητα πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ώστε: να είναι φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, να γίνεται η γέννα με σεβασμό προς την επίτοκο και να αρχίζει ο θηλασμός από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένα παιδί στον κόσμο, επισημαίνεται στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης με τίτλο ?Δίνω ζωή ,δώστε μου την γέννα που αξίζω? που διοργανώνεται σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά).

    Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.

    "Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βραζιλία, σε καισαρικές. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά. Ο τοκετός είναι μια φυσιολογική πράξη ενώ η καισαρική είναι μία ιατρική πράξη. Ακόμη και όταν δεν γίνεται καισαρική στα μαιευτήρια ακολουθούνται πρακτικές με πολλές ιατρικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε επιπλοκές".

    [03] Τα ζώα αναζητούν επίσης το φαρμακείο της φύσης

    Η αναζήτηση θεραπευτικών ουσιών στο ανοιχτό φαρμακείο της φύσης, με τη μορφή βοτάνων, καρπών κ.α., δεν αποτελεί ανθρώπινο προνόμιο, καθώς πολύ περισσότερα ζώα, από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες, κάνουν το ίδιο πράγμα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις.

    Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι διευρύνεται συνεχώς ο κατάλογος των ζώων που αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιούν από τη φύση διάφορες χημικές ουσίες για να καταπολεμήσουν μολύνσεις και να αποκαταστήσουν όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά επίσης των απογόνων τους και άλλων μελών της κοινωνίας τους.

    Η σχετική λίστα, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, περιλαμβάνει από τους πίθηκους (που συνεχώς μασουλάνε διάφορα θεραπευτικά βότανα) έως τις μύγες, τα μυρμήγκια, τις πεταλούδες και άλλα έντομα. Με άλλα λόγια, όπως συνειδητοποιούν πλέον οι επιστήμονες προς μεγάλη τους έκπληξη, η πρακτική της αυτο-ίασης δεν περιορίζεται στους στενούς συγγενείς του ανθρώπου, αλλά και σε πλάσματα που θεωρούνται πολύ λιγότερο έξυπνα.

    Η αξιοποίηση του φαρμακείου της φύσης φαίνεται να είναι μια έμφυτη αντίδραση των ζώων στα παράσιτα και τους άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, χωρίς να αποκλείεται ότι γίνεται και για άλλους λόγους, άγνωστους έως τώρα στους επιστήμονες. Η λήψη των κατάλληλων ουσιών από τα ζώα γίνεται είτε μετά την εκδήλωση της μόλυνσης, είτε προληπτικά, πριν καν αυτή συμβεί.

    Για παράδειγμα, τα μυρμήγκια προστατεύουν τις αποικίες τους από τις μολύνσεις, μεταφέροντας στις φωλιές τους χημικές ουσίες με αντιμυκητιακές ιδιότητες, ενώ ορισμένες πεταλούδες και μύγες φροντίζουν να καταπολεμούν τα παράσιτα, εναποθέτοντας τα αυγά τους πάνω σε τοξικά φυτά. Οι μέλισσες μπορεί να συλλέξουν φυτικές ρητίνες με αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και να τις μεταφέρουν στις κυψέλες τους για να τις «καθαρίσουν» από τυχόν μολύνσεις.

    [04] Εξαπλώνεται ο ιός της γρίπης των πτηνών στην Κίνα

    Ο ιός της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 εξαπλώθηκε σε μια νέα επαρχία σήμερα, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα που αναφέρει ότι δύο άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό στην επαρχία Χενάν που βρίσκεται δυτικά της κεντρικής εστίας της νόσου.

    "Δύο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν την Κυριακή στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας", σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Μέχρι χθες, η παρουσία στον άνθρωπο του ιού Η7Ν9 παρέμενε περιορισμένη σε τρείς επαρχίες της ανατολικής Κίνας ( Σιντζιάνγκ, Γιανγκσού και Ανχούι) και εντός των ορίων του δήμου της Σανγκάης, της μητρόπολης της ανατολικής Κίνας.

    Ωστόσο χθες το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στο Πεκίνο, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν πως ένα επτάχρονο κορίτσι, οι γονείς του οποίου εμπορεύονται πουλερικά, είναι φορέας του ιού και νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι σταθεροποιημένη.

    Συνολικά, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του Η7Ν9 πριν από δύο εβδομάδες, 51 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τους οποίους οι ένδεκα απεβίωσαν.

    [05] Ο Τζον Κέρι έφθασε στην Ιαπωνία, τρίτο σταθμό της περιοδείας του

    Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στην Ιαπωνία για να συζητήσει για την τεταμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά τη διαβεβαίωση του Πεκίνου ότι θα εργαστεί από κοινού με την Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

    Ο Τζον Κέρι αναμένεται να συναντήσει τον ομόλογό του Φούμιο Κισίντα σε αυτόν τον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία, μετά τη Σεούλ και το Πεκίνο.

    Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να υψώσουν τον τόνο στον βορειοκορεάτη σύμμαχο τους, είπε χθες στο Πεκίνο ότι οι ώρες είναι "κρίσιμες" και κάλεσε την Κίνα, τον μόνο σημαντικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας να μεταπείσει το απρόβλεπτο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ώστε να μην προχωρήσει σε καμιά πυραυλική δοκιμή.

    [06] Ο ιδρυτής της Coco- Mat, Πωλ Ευμορφίδης, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με καταστήματα σε 12 χώρες αποφασίζει να μεταφέρει ο ίδιος, με το ποδήλατο, τα προϊόντα του - ολόκληρα στρώματα! - στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν είναι συνηθισμένος. Η γνωριμία μαζί του επιβεβαιώνει αμέσως την εκτίμηση: δεν φοράει κοστούμι, δεν οδηγάει ακριβά αυτοκίνητα και μιλάει στον ενικό, απλά και ξεκάθαρα, με μεταδοτικό ενθουσιασμό.

    Ο λόγος για τον Παύλο (Πωλ) Ευμορφίδη, που ξεκινώντας από το μηδέν, «έχτισε» σταδιακά την εταιρεία οικολογικών συστημάτων ύπνου, λευκών ειδών και επίπλων Coco- Mat, που διαθέτει σήμερα καταστήματα σε διάφορες χώρες - από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νότια Κορέα και τη Σαουδική Αραβία - πραγματοποιεί πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κι έχει κερδίσει τον τίτλο μιας από τις πιο εξωστρεφείς ελληνικές (και όχι μόνο) επιχειρήσεις και πολλά βραβεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

    Η συνέντευξη με τον Ελληνα επιχειρηματία έγινε μέσω Skype, ενόσω αυτός βρισκόταν στο κατάστημα της Coco Mat στο Άμστερνταμ. Κατά τη διάρκειά της, έπινε παγωμένο τσάι. "Δεν πίνω σταγόνα αλκοόλ, γιατί δεν μου αρέσει η χαρά μου να προέρχεται από κάτι έξω από εμένα. Δεν καπνίζω, δεν τρώω κρέας. Έχω πείσει 66 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα. Και μπορώ να χορεύω ατελείωτα" λέει γελώντας.

    Ο 55χρονος Παύλος και η Ολλανδή σύζυγός του έχουν τέσσερα παιδιά: τον Βίλεμ, την 'Εμα, τον Τζέιμς (που παίζει μπάλα στον Άγιαξ) και τον Τομ. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες γονείς, που επιδιώκουν "σίγουρες" δουλειές για τα παιδιά τους, ο ίδιος στηρίζει τα δικά του σε εναλλακτικές επιλογές, είτε αυτές αφορούν τη μόρφωσή τους μέσω ταξιδιών είτε την ενθάρρυνση στο κυνήγι μιας ποδοσφαιρικής καριέρας.

    Μιλώντας για πολιτική...

    -Τι θα σας έκανε να δώσετε σήμερα συγχαρητήρια σε έναν Έλληνα πολιτικό;

    Να βγει έξω και να πει: είμαι ένας απλός άνθρωπος, δεν ξέρω τίποτα. Κι ότι θα μικρύνει την Αθήνα. Αν σήμερα πιάσεις εραστή/ερωμένη στην Αθήνα, δεν μπορείς να βρεις ένα απομονωμένο δέντρο, να κρυφτείς από πίσω για να τον/την φιλήσεις. Η Αθήνα πρέπει να γίνει όπως ήταν παλιά και ο κόσμος που μένει σήμερα εκεί, να επιστρέψει στην ύπαιθρο, να καλλιεργήσει τη γη, να τρώει ωραία πράγματα και να χαίρεται την οικογένειά του.

    Αντίθετα, σήμερα ακούμε πάρα πολλές "μάκρο" έννοιες, ασχολιόμαστε συνέχεια με την τρόικα και χρησιμοποιούμε νέες λέξεις που την αφορούν, όταν το 90% του πληθυσμού δεν καταλαβαίνει για τι μιλάμε. Ρώτησε δέκα περαστικούς τι ακριβώς σημαίνει η λέξη "ομόλογο" και πες μου. Την "ξύλινη γλώσσα" δεν την καταλαβαίνει κανένας.

    Ο πολιτικός πρέπει να γίνει ένας απλός, τρωτός ανθρωπάκος, που θα πει, π.χ., ορίστε έκανα στην επιχείρησή μου αυτά τα πράγματα και πέτυχα, μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σε "μάκρο" κλίμακα.

    Συνολικά, χρειάζεται να ιδρώσουμε και να αρχίσουμε να παράγουμε και το παράδειγμα πρέπει να το δίνουν πρώτοι οι πολιτικοί. Για παράδειγμα, αν μια νεαρή και όμορφη υπουργός, όπως η κυρία Κεφαλογιάννη, που τη γνώρισα πρόσφατα στο Βερολίνο, αρχίσει να πηγαίνει στο υπουργείο με το ποδήλατο, όλο και κάποια πιτσιρίκα θα κάνει το ίδιο.

    Άλλο παράδειγμα: από τη στιγμή που οι ντομάτες και τα αγγούρια γίνονται στη Λάρισα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει το υπουργείο Γεωργίας να βρίσκεται στην πλατεία Βάθης και να πρέπει να πηγαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Πρέπει να αλλάξει γενικότερα το status quo.

    [07] Ευρωκάλπες στην Κροατία

    Normal 0

    false false false

    EL X-NONE X-NONE

    Οι πολίτες της Κροατίας προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν για πρώτη φορά τους 12 αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό ευρωπαϊκό θεσμό, τα μέλη του οποίου εκλέγονται απευθείας. Η Κεντρική Εκλογή Επιτροπή ενέκρινε ως έγκυρες 28 λίστες υποψηφίων, 19πολιτικών κομμάτων, οκτώ συνασπισμών κομμάτων και μίας ομάδας πολιτών με επικεφαλής το νομάρχη της Ίστριας, Ίβαν Γιάκοβτσιτς. Συνολικά 40 πολιτικά κόμματα και 336 υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις πρώτες ευρωεκλογές. Το 61,61% των υποψηφίων είναι άνδρες και το 38,9% γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας τα 46 χρόνια. Ο νεότερος υποψήφιος γεννήθηκε το 1991 και ο γηραιότερος το 1933. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Κροατία, που θα γίνει μέλος της ΕΕ την 1η Ιουλίου, προειδοποιούν ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα έχουν τη μεγάλη ευθύνη να ενημερώνουν τακτικά και να επικοινωνούν με τους πολίτες για το έργο τους και αποτελέσματα που θα επιτυγχάνουν, επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η εγγύηση της δημοκρατικής νομιμότητας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή ζωή των πολιτών της ΕΕ. Με δεδομένο ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν έδρα εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι από τους Κροάτες υποψήφιους εμφανίστηκαν ανοιχτά ως ευρωσκεπτικιστές τονίζοντας ότι η Κροατία πρέπει να παραιτηθεί από την ένταξη στην ΕΕ. Η προεκλογική εκστρατεία, μεταξύ άλλων, θα μείνει αξέχαστη επειδή, για πρώτη φορά, Κροάτης πολιτικός είπε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

    DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99"

    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 8:30:23 UTC