Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Γερμανία αποκτά κόμμα το οποίο αντιτίθεται στο ευρώ
  • [02] Σήμερα οι απολογίες των δύο συλληφθέντων για την επίθεση στις Σκουριές
  • [03] Η Ελλάδα κατατάσσεται 8η στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων
  • [04] Κοινή γραμμή Ιαπωνίας - ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα
  • [05] Επίθεση Π. Καμμένου στην κυβέρνηση για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • [06] Έβαλαν φωτιά σε υπερήλικα προκειμένου να τον ληστέψουν
  • [07] Δύο συλλήψεις για κλοπή ρεύματος αξίας 11.200 ευρώ
  • [08] Λύπη εκφράζει ο Νίκος Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του διοικητή της ΚΤ
  • [09] Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η ψηφοφορία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης
  • [10] Εναλλακτικούς τρόπους στο μνημόνιο ζητά το ΑΚΕΛ
  • [11] Έκκρυθμη η κατάσταση στη Σομαλία

  • [01] Η Γερμανία αποκτά κόμμα το οποίο αντιτίθεται στο ευρώ

    Με τη συμμετοχή 1500 μελών από όλη τη χώρα άρχισε νωρίτερα σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που αντιτίθεται στο ευρώ, «Εναλλακτική για την Γερμανία»("Alternative fuer Deutschland", AfD), σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βερολίνου.

    Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο εκπρόσωπος του προεδρείου του κόμματος καθηγητής Μπερντ Λούκε δήλωσε ότι κοινός στόχος είναι «να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και των οικονομικών αρχών» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποτρέψουμε την ζημία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας.

    Θέλουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο συνεργασίας να διατηρηθεί στην παράδοση των μεγάλων γερμανών πολιτικών, όπως ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Χέλμουτ Σμιντ, ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ και ο Χέλμουτ Κολ».

    Αργότερα σήμερα αναμένεται να αναδειχθεί η ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι το AfD θα προλάβει να εκπληρώσει τους απαραίτητους όρους στις προβλεπόμενες προθεσμίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θεωρείται ωστόσο βέβαιη η συμμετοχή του στις εκλογές για την ευρωβουλή, το 2014.

    Μεταξύ των μελών του νέου κόμματος βρίσκονται στελέχη τα οποία προέρχονται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό των κομμάτων.

    [02] Σήμερα οι απολογίες των δύο συλληφθέντων για την επίθεση στις Σκουριές

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες συγχωριανούς τους που αναμένεται να απολογηθούν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πραγματοποιούν από νωρίς κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής και εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να λάβει χώρα η διαδικασία των απολογιών.

    Αψηφώντας τη βροχή που πέφτει κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, την αντίθεσή τους στη σύλληψη των δύο κατοίκων της Ιερισσού, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ με συνθήματα και πανό τάσσονται κατά της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική.

    Έπειτα από προ ημερών κοινή απόφαση αστυνομικών και δικαστικών αρχών, αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, οι απολογίες να ληφθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κι όχι στα δικαστήρια του Πολυγύρου στη Χαλκιδική, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένα.

    Για αυτό το λόγο μετέβησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προκειμένου να παραστούν στη διαδικασία, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

    Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έπειτα από επεισοδιακή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στην Ιερισσό και με βάση σχετικά εντάλματα των ανακριτικών αρχών, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες, πάντως, αρνούνται.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν στην καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

    [03] Η Ελλάδα κατατάσσεται 8η στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

    Πάνω από το μέσο όρο των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης παραμένει το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η επίδοση της χώρας μας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς διευρύνεται η απόσταση της Ελλάδας από το μέσο όρο της ΕΕ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής επιτροπής στις αρχές Απριλίου 2013 το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων από τη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 56,7 % έναντι 49,2 % του κοινοτικού μέσου όρου. Δηλαδή η επίδοση της χώρας μας ήταν 7,5 μονάδες υψηλότερη από τον μ.ο. της ΕΕ. Η διαφορά αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με το Φεβρουάριο οπότε η απόσταση ήταν έξι ποσοστιαίες μονάδες (55 % για την Ελλάδα έναντι 49 % της ΕΕ).

    Με την επιτάχυνση των απορροφήσεων η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση μεταξύ των «27» ενώ το Φεβρουάριο βρισκόταν στην 13η θέση. Η πρόοδος στην αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, με την απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, την εφαρμογή των προγραμμάτων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ.α.

    Σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης επισημαίνουν τα εξής: «Το ΕΣΠΑ φυσικά δεν είναι πανάκεια. Είναι ωστόσο ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα (εγγυητικές, ρυθμοί χορήγησης δανείων κλπ), η πρόοδος στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι εμφανής.

    Υπάρχει βελτίωση τόσο στο ποσοστό απορρόφησης όσο και στην κατάταξη της χώρας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες - μέλη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση, γιατί ο φετινός στόχος είναι ακόμη πιο δύσκολος αλλά κυρίως επειδή οι ανάγκες της οικονομίας είναι μεγαλύτερες».

    [04] Κοινή γραμμή Ιαπωνίας - ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα

    Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στη Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Φούμιο Κισία, ύστερα από συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

    Ο Κέρι βρίσκεται στην Ιαπωνία--τελευταίο σταθμό της ασιατικής περιοδείας του με στόχο την εξασφάλιση στήριξης κατά του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

    [05] Επίθεση Π. Καμμένου στην κυβέρνηση για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με δήλωσή του κατά την διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων της νεολαίας για το συνέδριο του κόμματος.

    Ο κ.Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς εταίρους, τονίζοντας ότι είπαν «ψέματα στον ελληνικό λαό προεκλογικά» και υποστήριξε ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα φτάσουν σε βάθος χρόνου στις 150 χιλιάδες.

    Οι κυβερνητικοί εταίροι «λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό για όλα αυτά που υποσχέθηκαν πριν από τις εκλογές, προχωρούν στην τήρηση της υπογραφής τους απέναντι στην τρόικα» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Κατά τον κ.Καμμένο «οι 15.000 απολύσεις αυτού του χρόνου θα οδηγήσουν στην εφαρμογή των απολύσεων 150.000 οικογενειών, γιατί ο απολυμένος δεν είναι δημόσιος «κακός» υπάλληλος, είναι ένας οικογενειάρχης που συντηρεί την οικογένειά του».

    [06] Έβαλαν φωτιά σε υπερήλικα προκειμένου να τον ληστέψουν

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών αγνώστων, που χτύπησαν και τραυμάτισαν έναν ηλικιωμένο στα Εξαμίλια Κορινθίας.

    Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, τρεις άγνωστοι φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι ενός 80χρονου στα Εξαμίλια και τον χτύπησαν προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα. Ο ηλικιωμένος τους έλεγε πως δεν έχει λεφτά και στην συνέχεια αυτοί προχώρησαν σε βασανισμό, αφού του έριξαν οινόπνευμα και λάδι στα πόδια και του έβαλαν φωτιά. Ο 80χρονος μετά από αυτό τους υπέδειξε που είχε χρήματα και οι ληστές πήραν 600 ευρώ κι εξαφανίστηκαν.

    Ο ηλικιωμένος από την φωτιά που του έβαλαν έχει υποστεί εγκαύματα και νοσηλεύεται στον νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ εξετάζεται από τους θεράποντες ιατρούς το ενδεχόμενο να διακομιστεί σε νοσοκομείο των Αθηνών.

    [07] Δύο συλλήψεις για κλοπή ρεύματος αξίας 11.200 ευρώ

    Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 75 και 73 ετών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από συνεργείο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), διαπιστώθηκε παράνομη ηλεκτροδότηση σε δύο διαφορετικές αρδευτικές παροχές, στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας.

    Από εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο οποίος υπέβαλε έγκληση κατά των δύο ημεδαπών, εκτιμάται ότι αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια συνολικής αξίας 11.200 ευρώ.

    Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

    [08] Λύπη εκφράζει ο Νίκος Αναστασιάδης για τις δηλώσεις του διοικητή της ΚΤ

    Λύπη για τις θέσεις που διατύπωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης σε δηλώσεις που είχε κάνει στο Δουβλίνο εξέφρασε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

    «Δεν ανέμενα ότι θα προέβαινε σε δημόσιες δηλώσεις καταγγέλλοντας την κυβέρνηση της χώρας του, ή τη Βουλή, ότι τάχα αντιδρά στις ενέργειές του» είπε ο κ. Αναστασιαδης.

    Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τον λυπεί ιδιαίτερα η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι δεδομένος ο σεβασμός του στους ανεξάρτητους θεσμούς.

    «Την ίδια ώρα πρέπει να θεωρείται δεδομένος και ο σεβασμός προς τη λαϊκή κυριαρχία από ανεξάρτητους αξιωματούχους που διορίζονται, με βάση την εντολή του λαού,», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [09] Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η ψηφοφορία για το κυπριακό πακέτο διάσωσης

    Την Πέμπτη ή, το αργότερο, την Παρασκευή θα τεθεί σε ψηφοφορία στο γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, μετά την έγκριση που έλαβε από το Eurogoup. Το σχετικό αίτημα επρόκειτο να διαβιβάσει στον πρόεδρο του Σώματος Νόρμπερτ Λάμερτ εντός του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Κατά την ίδια συνεδρίαση αναμένεται ακόμη να ψηφιστεί η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας στον EFSF, καθώς η Κύπρος αναστέλει την συνεισφορά της, αλλά και η επταετής παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, οι ψηφοφορίες αναμένεται να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, αν και δεν αποκλείεται να μην επαρκεί η κυβερνητική πλειοψηφία και να χρειαστούν οι ψήφοι και της αντιπολίτευσης.

    [10] Εναλλακτικούς τρόπους στο μνημόνιο ζητά το ΑΚΕΛ

    Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προειδοποίησε ότι τυχόν αποδοχή των νέων απαράδεκτων και ασήκωτων όρων της τρόικας, θα καταδικάσει την παρούσα και την επόμενη γενιά σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

    Ο κ. Κυπριανού τόνισε την ανάγκη για διάλογο για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων για αντιμετώπιση των προβλημάτων, «χωρίς παρωπίδες και χωρίς δογματική προσήλωση» και ανέφερε ότι η κατ' αρχήν συμφωνία που υπεγράφη με την τρόικα δεν προνόησε ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα καταθέσεων.

    Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι, ενώ χαρακτήριζε καταστροφική και ανόητη μια τέτοια ιδέα, τελικά την αποδέχθηκε.

    [11] Έκκρυθμη η κατάσταση στη Σομαλία

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο δικαστήριο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, για την οποία προφανώς ευθύνονται ισλαμιστές σεμπάμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Πριν λίγο, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 12:30:23 UTC