Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σχεδόν φυσιολογική" η καγκελάριος ¶. Μέρκελ
  • [02] «Πρέπει να κινηθούμε με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»
  • [03] Για επιτυχία στον τομέα της κινητικότητας έκανε λόγο ο Α. Μανιτάκης
  • [04] Απολογήθηκε ο 25χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 20χρονη φοιτήτρια
  • [05] Κυκλοφορεί διεθνώς το βιβλίο «My Greek Drama» της Γιάννας Αγγελοπούλου
  • [06] Ισχυρή έκρηξη σε λεβητοστάσιο εργοστασίου στη Σίνδο, με έναν νεκρό
  • [07] Η δικαιοσύνη έδωσε εντολή για την απελευθέρωση του Μουμπάρακ
  • [08] Έφυγε από τη ζωή η Νινή Ζαχά

  • [01] "Σχεδόν φυσιολογική" η καγκελάριος ¶. Μέρκελ

    Αγαπάει τα λουλούδια, το λευκό κρασί, μαγειρεύει, φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά, της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της, σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της, προτιμά τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο και όταν εκνευριστεί, χρησιμοποιεί συχνά την λέξη «σκ...». Η ¶γγελα Μέρκελ είναι «μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα», γράφει ο Νικολάους Μπλόμε, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «¶γγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας».

    Σύμφωνα με εκτεταμένα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. «Βήμα-βήμα», είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας.

    «Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως «μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική». Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι «το μεγάλο μάντρα» της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης» και σημειώνει ότι η ίδια «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της».

    [02] «Πρέπει να κινηθούμε με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»

    «Μέσα σε μια Ευρώπη γεμάτη ανασφάλειες, είναι σημαντικό που ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «αυτό έπρεπε να γίνει το ταχύτερο», διότι, «δεν είναι δυνατό κάθε επίσκεψη της τρόικας να ανοίγει ξανά όλα τα θέματα και να δημιουργεί την άδικη εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι συνεπής».

    Παράλληλα, σημείωσε ότι «τώρα πρέπει να φύγουμε από το στενό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και να κινηθούμε γρήγορα, με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

    Αφού επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος το 2012 υπερέβη το στόχο και τόνισε ότι «αυτό δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας που κάναμε», ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τα δύο «κρίσιμα» σημεία της σημερινής ανακοίνωσης της τρόικας.

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι «γίνεται αποδεκτό από τους εταίρους μας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία «δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία»». Δεύτερον, τόνισε ότι «ανανεώνεται η δέσμευση των εταίρων μας ότι τώρα που η Ελλάδα φτάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει ο δρόμος της περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε αυτό να καταστεί οριστικά βιώσιμο».

    [03] Για επιτυχία στον τομέα της κινητικότητας έκανε λόγο ο Α. Μανιτάκης

    Μία ημέρα μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, από το βήμα του συνεδρίου του «Economist», προσπάθησε να επικεντρώσει την ομιλία του στα θετικά αυτής της συμφωνίας - ειδικά μετά τις αρχικές έντονες πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας, αλλά και εγχώριων υποστηρικτών της δραματικής συρρίκνωσης του δημοσίου.

    Ο κ. Μανιτάκης, μιλώντας στο συνέδριο, αφού επανέλαβε το ιστορικό της εξέλιξης για τις 15.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις», επισήμανε τον συνδυασμό του αιτήματος της τρόικας με ποιοτικούς στόχους. Δηλαδή, όπως είπε «την αναγκαστική αποχώρηση των ακατάλληλων και ανεπαρκών, αυτών που θα κριθούν απολυτέοι από τα πειθαρχικά συμβούλια, όσων κριθούν κατά την αξιολόγηση δομών και προσωπικού ότι έχουν τελικά ανεπαρκή και ελλιπή προσόντα ή υπηρετούν σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται».

    Τόνισε δε ότι ο «ποιοτικός αυτός στόχος ήταν εξαρχής δικός μας στόχος», αναφέροντας την πρόταση που είχε κάνει από την αρχή των διαπραγματεύσεων, «με τη χαλάρωση του κανόνα 1 προς 5 και με τη δυνατότητα για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση ακατάλληλου υπαλλήλου να προσλαμβάνεται ένα νέος, καταρτισμένος υπάλληλος μετά από διαγωνισμό».

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «το αίτημα της ανανέωσης γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό επειδή η ελληνική διοίκηση αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό πρόβλημα: την τεράστια μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια».

    [04] Απολογήθηκε ο 25χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 20χρονη φοιτήτρια

    Στον ανακριτή της Ηγουμενίτσας απολογήθηκε ο 25χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος δολοφόνησε με μαχαίρι, στην πλατεία των Φιλιατών, την 20χρονη φοιτήτρια από την Παραμυθιά.

    Ο δράστης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

    Για τη μεταγωγή του έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η δολοφονία της άτυχης νεαρής.

    [05] Κυκλοφορεί διεθνώς το βιβλίο «My Greek Drama» της Γιάννας Αγγελοπούλου

    Το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου με τίτλο «My Greek Drama», βγήκε στις διεθνείς αγορές, σε εκδόσεις «Greenleaf».

    Η κ. Αγγελοπούλου επιχειρεί μέσα από την προσωπική της διαδρομή ?με αφετηρία τα πρώτα βήματα στην Κρήτη και φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες? να περιγράψει και να αποτυπώσει με τη δική της ματιά, εμπειρίες, βιώματα και γεγονότα που συνδέονται με την εποχή. Γεγονότα της προσωπικής ζωής, αλλά και δημοσίων πραγμάτων, συναντιούνται σε μία αφήγηση βιωματική, όπου η δημόσια διάσταση παραμένει σημαντική και κυρίαρχη.

    «Ισορροπώντας ανάμεσα στη μητρότητα, τις επιχειρήσεις και μία θέση στα ανώτερα κλιμάκια της παγκόσμιας κοινωνίας, η Γιάννα δεν έχασε ποτέ το πάθος της για τα κοινά, φέρνοντας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 πίσω από το χείλος της καταστροφής σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε "ονειρεμένοι αγώνες"» σημειώνεται στην ιστοσελίδα mygreekdrama.com, όπου «φιλοξενούνται» κριτικές για το βιβλίο της, βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφίες της, καθώς και δραστηριότητές της ανά την υφήλιο.

    Για το βιβλίο έχουν γράψει, μεταξύ άλλων, οι Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Στεφανόπουλος.

    [06] Ισχυρή έκρηξη σε λεβητοστάσιο εργοστασίου στη Σίνδο, με έναν νεκρό

    Τραγικό θάνατο βρήκε 33χρονος εργαζόμενος μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο εργοστασίου, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το συμβάν σημειώθηκε στις 8 το πρωί, την ώρα που ο 33χρονος μηχανολόγος εκτελούσε εργασίες σε λέβητα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο της επιχείρησης.

    Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και σύμφωνα με μαρτυρίες ο άτυχος άνδρας «εκσφενδονίστηκε» σε απόσταση 25 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η οποία έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και ανακύκλωση πλαστικών ειδών.

    Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου.

    [07] Η δικαιοσύνη έδωσε εντολή για την απελευθέρωση του Μουμπάρακ

    Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη έδωσε σήμερα εντολή για την απελευθέρωση υπό όρους του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος διώκεται για τον θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών, αλλά θα παραμείνει υπό κράτηση στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    "Το εφετείο αποφάσισε την απελευθέρωση του Μουμπάρακ στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας διαδηλωτών, αλλά παραμένει υπό κράτηση στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News.

    Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου, ο οποίος κρατείται από τον Απρίλιο του 2011, ζήτησε την απελευθέρωσή του με το επιχείρημα ότι η κράτηση του πελάτη του έχει υπερβεί την μέγιστη περίοδο προσωρινής κράτησης, η οποία ανέρχεται σε δύο έτη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Παρά την σημερινή απόφαση του εφετείου, ο Μουμπάρακ θα παραμείνει υπό κράτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση της εισαγγελίας να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο μιας νέας υπόθεσης διαφθοράς.

    [08] Έφυγε από τη ζωή η Νινή Ζαχά

    Έφυγε σήμερα από τη ζωή η συνθέτις και τραγουδίστρια της ελληνικής ελαφράς μουσικής Νινή Ζαχά, σε ηλικία 82 ετών. Η πορεία της στο ελληνικό τραγούδι είχε ξεκινήσει το 1938 ως παιδί θαύμα στην «μάντρα του Αττίκ». Στην πολύχρονη και πολύκροτη καριέρα της ερμήνευσε πολλά τραγούδια, ελληνικά και ξένα.

    Γεννημένη το 1931 στη Θεσσαλονίκη, η Νινή Ζαχά. Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους Δανάης) ήρθε πέμπτο. Το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», τραγουδισμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη πήρε το Γ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας.

    ¶λλα γνωστά τραγούδια της είναι τα: "Κοντά στο τζάκι πάλι θά' μαστε αλήθεια", "Εγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει" (1952), "Χίλια χρόνια μαζί", "Ήρθε το καλοκαίρι", "Ένας ταχυδρόμος μόνη πια χαρά μου", "Φύγε λοιπόν", «Μία προσευχή», "Στων ματιών της τις θάλασσες", "Αύριο", "Ένα φλερτ ήταν αυτό και τίποτ' άλλο", "Mα εγώ αγαπώ μία", «Μη μ' αγγίζεις, μη», «Δεν είν' έτσι η αγάπη», «Πού είσαστε φίλοι», «Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόποις», «Μου λείπεις εσύ», κ.α.

    Η κηδεία της Νινής Ζαχά θα γίνει την Τετάρτη (17/4), στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου στις 5.30 το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 April 2013 - 14:30:22 UTC