Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 10 εξαμηνιαίες δόσεις η τακτοποίηση αυθαιρέτων
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ασφαλή έξοδο από την κρίση
  • [03] Νέα συνάντηση για το Κόσοβο στις Βρυξέλλες
  • [04] Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί

  • [01] Σε 10 εξαμηνιαίες δόσεις η τακτοποίηση αυθαιρέτων

    Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από αύριο από το υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο δίνει πλέον τη δυνατότητα νομιμοποίησης σημαντικού αριθμού αυθαιρέτων.

    Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, είναι η κατηγοριοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων, η διαφοροποίηση των προστίμων ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης και με βάση κοινωνικά κριτήρια.

    Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα καταβολής 60 μηνιαίων ή 10 εξαμηνιαίων δόσεων, ενώ το ελάχιστο ποσό πληρωμής είναι το 5% της κάθε δόσης, προκειμένου να διατηρείται εντός της ρύθμισης.

    Όσοι έχουν ήδη μπει στη διαδικασία τακτοποίησης, μπορούν πλέον να ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις χωρίς επιπλέον κόστος, συνυπολογίζοντας τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλει. Ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις αυθαιρέτων που ήδη έχουν υπαχθεί στον 4014, προβλέπεται και επιστροφή χρημάτων.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την ασφαλή έξοδο από την κρίση

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση, εγγυάται ότι θα αλλάξει την Ελλάδα, γι αυτό και σχεδιάζει να εφαρμόσει τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, γιατί, όπως είπε, «είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε».

    Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι το κόμμα του σχεδιάζει να αντικαταστήσει το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, βασική μας επιδίωξη η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και -με αιχμή δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης- η αντιστροφή της ύφεσης και η ανάκαμψη.

    [03] Νέα συνάντηση για το Κόσοβο στις Βρυξέλλες

    Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσαν διπλωματικοί κύκλοι από την έδρα της ΕΕ στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον πιθανότατα θα παραστεί στη συνάντηση, ανέφερε η ίδια πηγή.

    Η κ. Άστον προς το παρόν πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια και αύριο θα έχει ελεύθερη μέρα, σημείωσε.

    Ο απευθείας διάλογος Βελιγραδίου - Πρίστινας, με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ, μετά τον όγδοο γύρο σταμάτησε, αλλά οι δύο πλευρές εν τω μεταξύ εξέφρασαν την ετοιμότητα συνέχισης των διαπραγματεύσεων και προσέγγισης των θέσεών τους.

    Οι δηλώσεις αξιωματούχων και των τριών πλευρών κινούνταν στην κατεύθυνση της συνέχισης του διαλόγου επειδή η λύση του προβλήματος του Κοσόβου είναι προς το συμφέρον κα και του Βελιγραδίου και της Πρίστινας και των Βρυξελλών.

    [04] Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί

    Μετά από 14 μήνες τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί. Συγκεκριμένα , όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 10:53 στο FIR Αθηνών, μεταξύ Σάμου και Χίου και στις 11:06 πέταξε πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, στα 1000 και 3000 πόδια αντίστοιχα.

    Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:11.

    Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2012 δύο τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από το νοτιοανατολικό τμήμα της Λέσβου στα 2.700 πόδια.

    Στις 14 Νοεμβρίου 2012 ένα τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38 είχε πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 15000 ποδιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2013 - 16:30:20 UTC