Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας και Προβόπουλος συζήτησαν την ανακεφαλαιοποίηση
  • [02] Στάση εργασίας την Πρωτομαγιά στο μετρό
  • [03] Εγκρίθηκε από την Μπούντεσταγκ το κυπριακό πακέτο διάσωσης
  • [04] Η σκληρή σωματικά εργασία βλάπτει την καρδιά
  • [05] Νομοσχέδιο για ανοικτά πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα τις Κυριακές
  • [06] Η υποψηφιότητα του Φράνκο Μαρίνι διχάζει την Αριστερά στην Ιταλία
  • [07] Μία ημέρα νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ
  • [08] Τέλη Μαΐου καταθέτει η Λαγκάρντ για την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί
  • [09] "Κληρονομιά και εκπαίδευση", στην Ήπειρο

  • [01] Στουρνάρας και Προβόπουλος συζήτησαν την ανακεφαλαιοποίηση

    Συνάντηση με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

    Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα γίνει υποχρεωτικά έως τις 30 Απριλίου (από τα 50 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα), ενώ έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για το σύνολο του εγχώριου τραπεζικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών τραπεζών.

    Η εν λόγω στρατηγική θα εκπονηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την τρόικα.

    Στο συγκεκριμένο διάστημα (30/4-31/7) θα εξεταστεί και η σκοπιμότητα μιας πιθανής εξαγοράς των μικρότερων τραπεζών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

    [02] Στάση εργασίας την Πρωτομαγιά στο μετρό

    Στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά oι εργαζόμενοι στο μετρό. «Η 1η του Μάη είναι απεργία, δεν είναι αργία», αναφέρει σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

    [03] Εγκρίθηκε από την Μπούντεσταγκ το κυπριακό πακέτο διάσωσης

    Με 487 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 13 αποχές επί 602 παρόντων εγκρίθηκε πριν από λίγο το σχέδιο διάσωσης από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

    Μαζί με το κυπριακό πακέτο εγκρίθηκε η επταετής παράταση για την αποπληρωμή των δανείων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, καθώς και η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) από 29,07% σε 29,13%, λόγω της αδυναμίας της Κύπρου να συνεχίσει να συνεισφέρει.

    [04] Η σκληρή σωματικά εργασία βλάπτει την καρδιά

    Η χειρωνακτική και γενικότερα η σωματικά απαιτητική εργασία αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ή καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Δημοσθένη Παναγιωτάκο, αναπληρωτή καθηγητή βιοστατιστικής και επιδημιολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας "EuroPRevent 2013" στη Ρώμη, αξιολόγησαν τις περιπτώσεις 250 ασθενών που είχαν πάθει το πρώτο εγκεφαλικό, 250 που είχαν πάθει το πρώτο οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και, για λόγους σύγκρισης, άλλων 500 υγιών ατόμων.

    Όπως είπε ο Δημοσθένης Παναγιωτάκος, τα άτομα με σωματικά απαιτητικές και χειρωνακτικές εργασίες θα πρέπει να θεωρούνται κατ? εξοχήν ομάδα κινδύνου για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Όπως επεσήμανε, οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν ένα διαρκές σωματικό στρες, που πιθανώς εξηγεί γιατί η σκληρή σωματική εργασία είναι επιβαρυντική για την καρδιά.

    [05] Νομοσχέδιο για ανοικτά πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα τις Κυριακές

    Νομοσχέδιο για να είναι ανοικτά τις Κυριακές πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα, θα προωθήσει στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. «Θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό... Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σκορδάς.

    Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, είπε: «Σήμερα, στη χώρα, έχουν δοθεί στεγαστικά δάνεια -αν μείνουμε μόνο σε αυτή τη κατηγορία δανείων- της τάξεως των 80 δισ. ευρώ. Εάν, επομένως, μπορούσαμε να πάμε σε ένα οριζόντιο, ας το πούμε έτσι, "κούρεμα" μόνο 20%, καταλαβαίνετε ότι θα προέκυπτε αμέσως η ανάγκη για πρόσθετα 16 δισεκατομμύρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για το "κούρεμα" των δανείων, θα απαιτούσε ισόποση πρόβλεψη από την πλευρά του συστήματος. Αντιλαμβάνεστε, ότι 16 δισεκατομμύρια, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν...» τόνισε.

    [06] Η υποψηφιότητα του Φράνκο Μαρίνι διχάζει την Αριστερά στην Ιταλία

    Η υποψηφιότητα του Φράνκο Μαρίνι για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ από τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, διχάζει βαθιά το συνασπισμό της αριστεράς, ο οποίος ήρθε πρώτος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά χωρίς να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Το κόμμα Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία (SEL), που είχε συμμαχήσει με το PD στις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι δεν θα ψηφίσει τον Μαρίνι, αλλά τον υποψήφιο που προτείνεται από το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο συγκέντρωσε την ψήφο διαμαρτυρίας.Η υποψηφιότητα του 80χρονου Μαρίνι, πρώην συνδικαλιστή και πρώην προέδρου της Γερουσίας, διχάζει επίσης το PD, πολλά σημαντικά στελέχη του οποίου ανακοίνωσαν δημόσια την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητά του, από την πρόεδρο του κόμματος Ρόζι Μπίντι μέχρι τον ανερχόμενο αστέρα του, τον Ματέο Ρέντσι, το νεαρό δήμαρχο της Φλορεντίας.

    «Εύχομαι να ξαναβρεί το κόμμα μου, οι Δημοκρατικοί, μια πραγματική ενότητα. Είναι μια σκληρή μάχη και ελπίζω να δοθεί με τον σωστό τρόπο», είπε ο Μαρίνι λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.

    [07] Μία ημέρα νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ

    Μία ημέρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

    Οι συντάξεις θα πληρωθούν με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι για την πληρωμή τους.

    [08] Τέλη Μαΐου καταθέτει η Λαγκάρντ για την υπόθεση Μπερνάρ Ταπί

    Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα καταθέσει στα τέλη Μαΐου στη γαλλική δικαιοσύνη για το ρόλο της ως υπουργού Οικονομικών στη διευθέτηση μιας διένεξης ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Κρεντί Λιονέ (Credit Lyonnais), έκανε σήμερα γνωστό ο δικηγόρος της.

    Υπουργός από το 2007 ως το 2011 και το διορισμό της στο ΔΝΤ, η Λαγκάρντ είναι ο στόχος μιας έρευνας για "συνέργεια σε πλαστογραφία και υπεξαίρεση δημοσίων κεφαλαίων", η οποία αφορά την επιλογή της να καταφύγει σε ιδιωτική διαιτησία για να επιλύσει μια διένεξη ανάμεσα στην Κρεντί Λιονέ και τον Μπερνάρ Ταπί για την εξαγορά της Adidas.

    Η Λαγκάρντ θα καταθέσει στην ανακριτική επιτροπή του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), μιας δικαστικής αρχής που αποτελείται από δικαστικούς και κοινοβουλευτικούς και είναι η μόνη που μπορεί να δικάζει υπουργούς για παραβάσεις που διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] "Κληρονομιά και εκπαίδευση", στην Ήπειρο

    "Καθρέφτης" του θέματος "Κληρονομιά και Εκπαίδευση", το οποίο προτάθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι τα περισσότερα σχολεία καθώς και πολλά μοναστήρια στην Ήπειρο.

    Πρόκειται για ιστορικά κτήρια, τα οποία αποτελούν μία κληρονομιά άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχιτεκτονική παράδοση, την ιστορία αλλά και τις μνήμες του τόπου. Ταυτόχρονα, αποτελούν "κομμάτι" της ιστορίας της εκπαίδευσης στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο, στην περίοδο του μεσοπολέμου αλλά και τη μεταπολεμική Ελλάδα.

    Είναι δημιουργίες από πελεκητή πέτρα των κτιστάδων από τα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων, "οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση και αφορμή για τη γνωριμία των μαθητών με τα ιδιαίτερα και, ίσως, άγνωστα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και παράλληλα μία πρόταση για μελλοντική αξιοποίηση στο πλαίσιο ευρύτερων μαθητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων" όπως επισημαίνει η ΛΒ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων της Θεσπρωτίας σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή το θέμα του εορτασμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2013 - 10:30:22 UTC