Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας
  • [02] Συλλήψεις για τους πυροβολισμούς αλλοδαπών στη Μανωλάδα
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα
  • [04] Συνελήφθη ένας από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

    Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει άμεση ανατροπή νοοτροπιών και στερεοτύπων.

    Μιλώντας σε μέλη της νεολαίας του κόμματος, στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψω όλα».

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τα μέλη της για τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών, λέγοντας πως για τον ίδιο, «η παράταξη κέρδισε τη μάχη των ιδεών, κέρδισε η ποιότητα στην παιδεία, κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, κέρδισε το στοίχημα της νέας γενιάς».

    [02] Συλλήψεις για τους πυροβολισμούς αλλοδαπών στη Μανωλάδα

    Δύο συλλήψεις έκανε η αστυνομία για τα επεισόδια και τους πυροβολισμούς μεταναστών από το Μπάγκλαντές στη ΝέαΜανωλάδα Ηλείας.

    Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα συνελήφθη, στη Λάππα Αχαΐας, ο 57χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης καλλιέργειας φράουλας, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη, στην περιοχή της Πηνείας Αμαλιάδας, ένας 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το βράδυ και για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, παρείχε κατάλυμα σε δύο από τους τρεις αναζητούμενους για τα επεισόδια, οι οποίοι είναι φίλοι του.

    Από τους επτά τραυματίες αλλοδαπούς που παραμένουν στο νοσοκομείο κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, προανήγγειλε εκστρατεία της αστυνομίας για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν από εννέα μέρες, ενώ ανέφερε ότι εκκρεμεί δίκη για παρόμοιο περιστατικό για έναν από τους επιστάτες-"πιστολέρο".

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα

    Η παγκόσμια κρίση δημιούργησε μία οικονομία τριών ταχυτήτων, επανέλαβε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, τονίζοντας παράλληλα ότι "έχουμε αποφύγει τα χειρότερα".

    Η κα Λαγκάρντ επισήμανε ότι οι διαφορές μεταξύ των τριών ζωνών είναι πολύ έντονες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χώρες που τα πηγαίνουν καλά, εκείνες που εφαρμόζουν επιτυχώς μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές και αυτές που παραμένουν προβληματικές και έχουν ακόμα να διανύσουν μεγάλη απόσταση. Στην πρώτη κατηγορία τοποθέτησε την ανατολική Ασία, στη δεύτερη τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία και στην τρίτη την ευρωζώνη μαζί με την Ιαπωνία.

    Για την Ελλάδα δεν έκανε ειδική αναφορά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Κύπρο, διατύπωσε την άποψη ότι πρόκειται για "μοναδική περίπτωση", τονίζοντας το πρόβλημα των δυο τραπεζών και ότι προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η εκκαθάριση του τραπεζικού συστήματος.

    [04] Συνελήφθη ένας από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου

    Αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για ένα διάστημα υπήρξε συνεργάτης του διαβόητου ποινικού Μιχάλη Μακρυγιάννη, συνελήφθη μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος, εκτός των άλλων για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες.

    Πρόκειται για έναν 34χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2013 - 16:30:21 UTC