Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να καθυστερήσει την επίσκεψή του στη Γαζά συνέστησε στον Τ. Ερντογάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
  • [02] Στην Πορτογαλία την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Εκτός Δημοσίου με αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ δυο υπάλληλοι
  • [04] Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του νομοσχεδίου νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων
  • [05] Παραιτήθηκε ολόκληρη η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία
  • [06] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη

  • [01] Να καθυστερήσει την επίσκεψή του στη Γαζά συνέστησε στον Τ. Ερντογάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συνέστησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καθυστερήσει την επίσκεψη που ελπίζει να πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στη Λωρίδα της Γάζας.

    "Είπαμε στον πρωθυπουργό ότι θα ήταν καλύτερα να καθυστερήσει την επίσκεψη αυτή" δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον κ. Ερντογάν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    "Πιστεύουμε ότι η στιγμή είναι πραγματικά κρίσιμη, πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε για πιο ευνοϊκές συνθήκες", σημείωσε.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πάντως την πρόθεσή του να μεταβεί στο τέλος Μαΐου στη Γάζα, όπου ασκεί την εξουσία το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, μετά από μια προγραμματισμένη επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Μαΐου. Όμως η Φατάχ, το κίνημα του Αμπάς, επέκρινε το σχέδιο αυτό λέγοντας ότι ενισχύει τη διαίρεση μεταξύ των Παλαιστινίων.

    [02] Στην Πορτογαλία την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας

    Την πρώτη του επίσκεψη στην Πορτογαλία θα πραγματοποιήσει ,την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

    Η επίσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων.

    Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην πορεία και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα κάνει επίσης μια σειρά συναντήσεων και επαφών με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας.

    [03] Εκτός Δημοσίου με αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ δυο υπάλληλοι

    Με αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δυο δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν οριστικά, εκτός της υπηρεσίας τους.

    Ο πρώτος είναι ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, ο οποίος αφού αφήρεσε τραπεζικές κάρτες αναλήψεων από ιδιώτη, πραγματοποίησε από ΑΤΜ αναλήψεις 6.368 ευρώ και ο δεύτερος είναι υπάλληλος υπουργείου ο οποίος, μέσα σε ένα χρόνο δεν πήγε στην υπηρεσία του 110 μέρες, καθώς δήλωσε αλκοολικός.

    [04] Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του νομοσχεδίου νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα με την ελπίδα ότι θα μεταπείσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

    "Ολάντ, δεν θέλουμε τον νόμο σου" φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που, σύμφωνα με τους οργανωτές, ανέρχονταν στους 30-50.000.

    Νωρίς το απόγευμα, τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι διέκριναν μέσα στο πλήθος τον Αλεξάντρ Γκαμπριάκ, τον ηγέτη της Εθνικιστικής Νεολαίας, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, συνοδευόμενο από περίπου 50 υποστηρικτές του.

    Την ίδια ώρα πάντως πραγματοποιήθηκε και μια αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο, όμως η συμμετοχή εκεί ήταν πολύ μικρότερη.

    [05] Παραιτήθηκε ολόκληρη η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία

    Μαζί με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, παραιτήθηκε αμέσως μετά την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας, και ολόκληρη η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί αποχώρησής του, ο δεύτερος γραμματέας του κόμματος Ενρίκο Λέτα παρέμεινε τελικά στη θέση του.

    Θεωρείται δύσκολο όμως να καταφέρει να ηγηθεί μόνος του κόμματος μέχρι το επόμενο έκτακτο συνέδριο των "Δημοκρατικών" που πρόκειται να συγκληθεί μάλλον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε είναι πιθανό να συσταθεί ένα είδος "διευθυντηρίου" που θα προσπαθήσει να αναλάβει την καθοδήγηση της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της ιταλικής κεντροαριστεράς.

    Είναι σαφές πάντως ότι το "Δημοκρατικό Κόμμα" ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση της χώρας, με σαφέστατα αποδυναμωμένο "προφίλ", καθώς δεν κατάφερε να εκλέξει τους Φράνκο Μαρίνι και Ρομάνο Πρόντι στην προεδρία της Δημοκρατίας, δεν κέρδισε τη μάχη που είχε δώσει μέσω του Μπερσάνι για να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ συγχρόνως αμφισβητείται από σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του που μπορεί να μετακινηθούν προς τον Μπέπε Γκρίλο.

    Τις ώρες αυτές οι περισσότεροι Ιταλοί αναλυτές κάνουν λόγο για κίνδυνο διάσπασης, και ορισμένοι, μάλιστα αναφέρονται στην πιθανότητα να χωριστεί το κόμμα ακόμη και σε τρεις νέες πολιτικές δυνάμεις: μια προοδευτική -κεντρώα, μια σοσιαλδημοκρατική και μια ακραιφνώς αριστερή.

    Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να διαπιστωθεί πως εννοεί να κινηθεί ο τριανταοκτάχρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μέχρι τώρα εθεωρείτο κύριος αντίπαλος του Πιερλουίτζι Μπερσάνι, και έχει δηλώσει ανοικτά ότι στοχεύει στην ηγεσία του κόμματος.

    [06] Σε κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη

    Ο δήμαρχος της Βοστόνης Τομ Μενίνο δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές ενδέχεται να μην μπορέσουν να ανακρίνουν ποτέ τον ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 19 ετών, έχει τραυματιστεί σοβαρά και δεν είναι σε θέση να μιλήσει μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας επί 24 ώρες προκειμένου να τον εντοπίσουν.

    Μιλώντας στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC ο δήμαρχος είπε ότι η κατάσταση του 19χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστόνης μετά τη σύλληψή του, είναι "πολύ σοβαρή".

    "Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ποτέ σε θέση να τον ανακρίνουμε", πρόσθεσε ο δήμαρχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 16:30:23 UTC