Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
  • [02] Στο 10% το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2012
  • [03] Έκλεισαν 20 σχολεία στην Ολλανδία λόγω διαδικτυακής απειλής
  • [04] Ο πατέρας των βομβιστών της Βοστόνης, επιμένει στην αθωότητα των παιδιών του
  • [05] "Πράσινο φως" από την Ευρ. Επιτροπή στη Σερβία
  • [06] Συνάντηση Αβραμόπουλου - Κέρι αύριο στις Βρυξέλλες
  • [07] Το Σάββατο ξεκινά τελικά το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [08] Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο υπουργός Εργασίας
  • [09] "Γάζωσαν" αυτοκίνητο καθηγητή Πανεπιστημίου
  • [10] Βρέθηκε χειροβομβίδα έξω από εταιρεία αγοράς χρυσού
  • [11] Τα δημοφιλή πάντα της Κίνας υπέστησαν κλονισμό από τον σεισμό
  • [12] «Βέλη» των βρετανικών ΜΜΕ για τον ... κανίβαλο Σουάρες

  • [01] Την Πέμπτη κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

    Την Πέμπτη κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, καθότι το κοινοβούλιο κλείνει μετά για τις ημέρες του Πάσχα.

    Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης την οποίο προσδιόρισε περί τα μέσα Μαΐου.

    Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει αύριο τους εκπροσώπους των κόμματων της συγκυβέρνησης θέλοντας να περιορίσει και τη δυσφορία που υπάρχει μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς στελέχη των δύο κομμάτων τονίζουν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί, και θα περιλαμβάνει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα πάντως, υπάρχει συνεχής ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και συνεργατών των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη.

    [02] Στο 10% το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2012

    Στο 10% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε, τo 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 156,9%, σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα μετά την Ισπανία (10,6%) και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ.

    Σε ό,τι αφορά το χρέος, το 2012, 14 κράτη εμφάνισαν ποσοστά άνω του 60%, ενώ σε έξι κράτη παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με το 2011 και σε 21, επιδείνωση.

    Σε τριμηνιαία βάση, το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στην Ελλάδα από 151,9% σε 156,9% (+5%), που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά την Ισπανία (+6,8%).

    Ειδικότερα, το 2012, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε στα 193,7 δισ. ευρώ από 208,5 δισ. ευρώ το 2011 και το χρέος μειώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ από 355,9 δισ. ευρώ (από 170,3% του ΑΕΠ, σε 156,9% του ΑΕΠ). Οι δημόσιες δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, αυξήθηκαν από 52%, το 2011 σε 54,8%, το 2012, ενώ τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν από 42,4%, σε 44,7%.

    [03] Έκλεισαν 20 σχολεία στην Ολλανδία λόγω διαδικτυακής απειλής

    Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις μπροστά από περίπου 20 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας, τα οποία έκλεισαν σήμερα ύστερα από απειλή σπουδαστή ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

    "Η αστυνομία φρουρεί τις εισόδους των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λέιντεν", μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η δημόσια τηλεόραση NOS, τονίζοντας ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στα σχολεία για "προληπτικούς λόγους".

    Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε χθες το βράδυ να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης, περίπου είκοσι στο σύνολό τους, μετά την ανάρτηση σε ιστότοπο "σοβαρής" απειλής, δήλωσε ο δήμαρχος του Λέιντεν σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

    "Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές", ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.

    [04] Ο πατέρας των βομβιστών της Βοστόνης, επιμένει στην αθωότητα των παιδιών του

    Ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάεφ, των κύριων υπόπτων στην επίθεση της Βοστόνης, επέμεινε σήμερα στην αθωότητά τους, υποστηρίζοντας πως ήταν καλοί μουσουλμάνοι και ήθελαν να επιστρέψουν και να ζήσουν στη Ρωσία για να βοηθήσουν τους γονείς τους.

    Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο Ταμερλάν, 26 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία, "ήρθε στη Ρωσία τον Ιανουάριο (του 2012) και δεν ήθελε να φύγει. Έλεγε πως ήθελε να μετακομίσει εδώ με την οικογένειά του", αφηγήθηκε ο Ανζόρ Τσαρνάεφ σε συνέντευξη που έδωσε στη λαϊκή ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

    Σύμφωνα με τον Τσαρνάεφ, ο Ταμερλάν δεν είχε δουλειά τους τελευταίους μήνες και έμενε στο σπίτι για να φυλάει το ηλικίας τριών ετών παιδί του ενώ η σύζυγός του εργαζόταν περιθάλποντας αναπήρους.

    "Είναι αλήθεια πως ο Ταμερλάν έγινε πολύ θρησκευόμενος μετά το γάμο και πήγαινε κάθε Παρασκευή στο τζαμί (...). Όμως ήταν καλός μουσουλμάνος και δεν μπορεί να έκανε αυτό για τον οποίο κατηγορείται", δήλωσε ο Τσαρνάεφ.

    Ο μικρότερος, ο Τζοχάρ, 19 χρόνων, ο οποίος τραυματίσθηκε και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε 24 ώρες, σπούδαζε στο Κέμπριτζ και "είχε μεγάλα σχέδια: να γίνει γιατρός, να ανοίξει το ιατρείο του και να εγκατασταθεί εδώ", σύμφωνα με τον πατέρα.

    "Μου έλεγε, 'μπαμπά, μην ανησυχείς, θα τελειώσω τις σπουδές μου, θα έρθω εδώ και θα σας βοηθήσω'. Και τώρα, μιλάνε για βόμβες και επιθέσεις. Πώς είναι δυνατόν;", αναρωτιέται ο Ανζόρ Τσαρνάεφ.

    Εν τω μεταξύ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο19χρονος τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, όσο και ο 26χρονος αδελφός του, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, δεν είχαν άδεια οπλοκατοχής για περίστροφο για τις πόλεις όπου διέμεναν.

    [05] "Πράσινο φως" από την Ευρ. Επιτροπή στη Σερβία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σερβία για την εισδοχή της στην ΕΕ.

    Η βαλκανική χώρα κατέληξε σε μια ιστορική συμφωνία με το Κόσοβο, πρώην επαρχία της, την περασμένη εβδομάδα για την διευθέτηση των διμερών σχέσεων με αντάλλαγμα την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Η Επιτροπή θεωρεί ότι η Σερβία εκπλήρωσε τη βασική προτεραιότητα να κάνει βήματα προς μια εμφανή και βιώσιμη βελτίωση των σχέσεών της με το Κόσοβο», αναφέρεται σε έκθεση της Κομισιόν. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επομένως προτείνει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την εισδοχή της Σερβίας στην (Ευρωπαϊκή) Ένωση».

    Σύμφωνα με το κείμενο, στο οποίο παρέπεμψε μέσω Twitter ο Επίτροπος αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε, και το Κόσοβο πέτυχε τις «βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες», οι οποίες του είχαν τεθεί και άρα η Επιτροπή καλεί «να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης».

    [06] Συνάντηση Αβραμόπουλου - Κέρι αύριο στις Βρυξέλλες

    Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο στις 11.15 ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Η συνάντηση θα γίνει στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου θα λάβει μέρος ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος.

    Στη συνάντηση θα τεθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο.

    [07] Το Σάββατο ξεκινά τελικά το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Το Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή 28, θα πραγματοποιηθεί τελικά το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Αρχικά, επρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή, αλλά λόγω χρήσης του ΣΕΦ για αγώνα μπάσκετ, μετατέθηκε η έναρξή του για το Σάββατο.

    [08] Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο υπουργός Εργασίας

    Την παραίτηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλία Κικίλια, ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    [09] "Γάζωσαν" αυτοκίνητο καθηγητή Πανεπιστημίου

    Το αυτοκίνητο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, έγινε στόχος από άγνωστους τα ξημερώματα στο Ηράκλειο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 το πρωί στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου. Το αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του καθηγητή δέχθηκε επίθεση με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα τζάμια του.

    Στο σημείο της επίθεσης εντοπίσθηκαν δύο κάλυκες, ενώ η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία.

    [10] Βρέθηκε χειροβομβίδα έξω από εταιρεία αγοράς χρυσού

    Χειροβομβίδα βρέθηκε το πρωί έξω από εταιρεία αγοράς χρυσού, στην οδό Καραϊσκάκη 18, στο Γαλάτσι.

    Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και παραλήφθηκε από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού, που κλήθηκε από την Αστυνομία.

    Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

    [11] Τα δημοφιλή πάντα της Κίνας υπέστησαν κλονισμό από τον σεισμό

    Ο σεισμός που συγκλόνισε το Σάββατο τη νοτιοδυτική Κίνα στοιχίζοντας τη ζωή σε 188 ανθρώπους δεν προκάλεσε μόνο ανθρώπινο πόνο: τα πάντα, σύμβολο της επαρχίας Σιτσουάν, υπέστησαν ψυχικό κλονισμό και στον πανικό τους σκαρφάλωσαν στα δένδρα.

    Τουλάχιστον 60 πάντα στην προστατευμένη περιοχή Μπιφενγκσιά υπέστησαν κλονισμό εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 6,6 βαθμών στην επαρχία Σιτσουάν, με τουλάχιστον 188 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, 25 να φέρονται ως αγνοούμενοι και περί τους 11.500 να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

    Τα ζώα αυτά, από τα οποία κανένα δεν τραυματίστηκε, υπέστησαν ψυχικό τραυματισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της προστατευόμενης περιοχής το προσωπικό που φροντίζει τα ζώα αυτά.

    Σε βίντεο που προβλήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ένα από τα πάντα --το οποίο είναι ζώο βραδύ και ήρεμο-- να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση τη στιγμή του σεισμού και μετά να προσπαθεί μάταια να ανεβεί στο υψηλότερο δένδρο που υπάρχει μέσα στον περίβολο όπου ζει σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

    [12] «Βέλη» των βρετανικών ΜΜΕ για τον ... κανίβαλο Σουάρες

    «Κανίβαλο» χαρακτηρίζουν τα βρετανικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ τον Λουίς Σουάρες, μετά τη... δαγκωματιά του επιθετικού της Λίβερπουλ στον αμυντικό της Τσέλσι, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα των δύο ομάδων για την Πρέμιερ Λιγκ.

    Ο Ουρουγουανός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας από την αγγλική ομοσπονδία, όταν η FA αρχίσει έρευνα για το συμβάν, το οποίο διέλαθε της προσοχής του διαιτητή Κέβιν Φρεντ, καθώς τα τηλεοπτικά ριπλέι δείχνουν τον 26χρονο άσο να πιάνει τον πήχη του Ιβάνοβιτς και να δαγκώνει τον Σέρβο αμυντικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σουάρες, ο οποίος «έγραψε» στις καθυστερήσεις το τελικό 2-2, εμπλέκεται σε ένα τέτοιο συμβάν, καθώς στην Ολλανδία του είχε επιβληθεί αποκλεισμός, επειδή δάγκωσε στον αυχένα τον Οτμάν Μπακάλ της Αϊντχόφεν, ενώ αγωνιζόταν στον Άγιαξ το 2010.

    «Ο Κανίβαλος του Kop» είναι ο κεντρικός τίτλος στο οπισθόφυλλο της "Daily Mirror", χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν τόσο η "Daily Mail" όσο και η "Daily Telegraph", με τις δύο εφημερίδες να αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι καιρός η Λίβερπουλ να λύσει τη συνεργασία της με τον παίκτη. Η «Sun» αναφέρει «ο ίδιος Σουάρες, πάντα τρώει», ενώ οι «Times» υπογραμμίζουν ότι ο Ουρουγουανός «ντρόπιασε» το σύλλογο, ο οποίος του στάθηκε στη διάρκεια του περυσινού αποκλεισμού του των οκτώ αγωνιστικών για ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Πατρίς Εβρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 10:30:28 UTC