Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι Έλληνες εφοπλιστές αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της χώρας
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Κόμμα ετοιμοπόλεμο
  • [03] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι Έλληνες εφοπλιστές αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της χώρας

    «Οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, προς το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αυτό το σημείο είπε ότι «το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία».

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Κόμμα ετοιμοπόλεμο

    Το διαχρονικό «παρόν» του ΚΚΕ «και σε φάσεις ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες στιγμές για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία» διακήρυξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, Διδασκόμαστε, Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον Σοσιαλισμό».

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα διδάσκεται από την πείρα για το τι σημαίνει «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες».

    «Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

    [03] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την επεξεργασία του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας που πρόκειται να ισχύσει από το 2014.

    Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος επί της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων να αντικαταστήσει το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων που θα εφαρμοστεί και φέτος, με μειωμένους συντελεστές κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

    Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά εξετάστηκαν τρόποι διεύρυνσης της φορολογική βάσης επί της οποίας θα εφαρμοσθεί ο νέος φόρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 18:30:25 UTC