Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παίρνει πόντους το κόμμα που αντιτίθεται στο ευρώ, στη Γερμανία
  • [02] «Πολλαπλά κερδισμένο το Δημόσιο, από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ»
  • [03] Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο μέλη της Αλ Κάιντα
  • [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης
  • [05] Τσακ Χέιγκελ: Οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Ισραήλ στους "δύσκολους καιρούς"
  • [06] Aναδρομική έκθεση του ζωγράφου Κυριάκου Κατζουράκη

  • [01] Παίρνει πόντους το κόμμα που αντιτίθεται στο ευρώ, στη Γερμανία

    Το νέο κόμμα κατά του ευρώ που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο στη Γερμανία εξασφαλίζει για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση το 5% των ψήφων που είναι απαραίτητο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

    Μία εβδομάδα πριν, το κόμμα που ονομάζεται "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AFD), το οποίο τάσσεται υπέρ της "συγκροτημένης διάλυσης" της ευρωζώνης, δεν είχε λάβει παρά το 3% σε δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δημοσιευθεί στην Bild, στην πρώτη που κατέγραψε την πρόθεση ψήφου για το νέο κόμμα.

    Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ (CDU/CSU) χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 19 έως 22 Απριλίου από το ινστιτούτο Insa σχετικά με την πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο κυβερνητικός εταίρος της Αγγελα Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες παραμένουν σταθεροί στο 5%.

    Σταθερά παραμένουν και τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 26% και οι Πράσινοι στο 15%.

    [02] «Πολλαπλά κερδισμένο το Δημόσιο, από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ»

    Από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, το Δημόσιο βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο, ενώ η διαδικασία πώλησης ήταν η διαφανέστερη που έγινε ποτέ, αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

    «Οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ζουν στον κόσμο τους. Φτιάχνουν δικά τους σενάρια και καλούν τους οπαδούς τους να τα πιστέψουν. Όμως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά.

    Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, προκαλούν τον λαό με ανυπόστατα ψεύδη. Η διαδικασία πώλησης ήταν η διαφανέστερη που έγινε ποτέ. Επί τέσσερις μήνες, τα στοιχεία της εταιρίας ήταν απολύτως προσιτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το 10ετές πλάνο της εταιρίας αναρτήθηκε στο Internet, οι συμμετέχουσες εταιρίες είχαν ανεξάρτητους συμβούλους, εκατοντάδες άνθρωποι δούλεψαν και από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξε ούτε ένα παράπονο για έλλειψη στοιχείων. Ανεξάρτητοι εκτιμητές αποτίμησαν όλες τις συνθήκες εξέλιξης του ΟΠΑΠ στο μέλλον. Όλα όσα έπρεπε να ληφθούν υπόψη ήταν στο Internet, στις ερμηνευτικές απαντήσεις τόσο της εταιρίας όσο και του ΤΑΙΠΕΔ.

    Τελικά, πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τιμές στην αγορά δεν καθορίζονται από τις επιθυμίες τους, αλλά από τους κανόνες της αγοράς. Και οι κανόνες αυτοί τηρήθηκαν στο ακέραιο από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως φαίνεται από την επιτυχή πορεία μέχρι τώρα.

    Από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, το Δημόσιο βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο. Εισπράττει το τίμημα της αποκρατικοποίησης με τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος, 30% επί των μεικτών κερδών. Όχι μόνο αναπληρώνει την απώλεια των εσόδων που έχει το Δημόσιο, από το μέρισμα που θα εισέπραττε, αλλά δημιουργεί και επιπρόσθετα έσοδα.

    Για τη χρήση του 2012, το Δημόσιο θα εισπράξει, το Μάιο του 2013, 112 εκατ. ευρώ φόρο και 62 εκατ. ευρώ μέρισμα από το 34% που κατέχει. Για το 2013, με το ειδικό φορολογικό καθεστώς, εισέπραξε ήδη φόρο 85 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ για το πρώτο τρίμηνο!

    Αυτή η απλή αριθμητική δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τα μοντέλα Βόρειας Κορέας. Και ασφαλώς ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομική κρατικιστική αντίληψη έχουν τα όριά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο μέλη της Αλ Κάιντα

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ-Κάιντα, το ένα είναι αλγερινής καταγωγής και το άλλο μαροκινής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε ριζοσπαστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

    Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στη Σαραγόσα, στο βορρά, και στη Μούρθια στη νοτιοανατολική Ισπανία, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η ισπανική, η γαλλική και η μαροκινή αστυνομία, πρόσθεσε το υπουργείο. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, οι δύο άνδρες "πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας ριζοσπαστικής οργάνωσης που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση AQMI", διευκρινίζει η ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που δεν δίνει καμιά άλλη διευκρίνιση για το θέμα αυτό, το "προφίλ" των δύο ανδρών "ανταποκρίνεται" σε εκείνο των δύο υπόπτων της επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστόνης, στις ΗΠΑ, των δύο αδελφών τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

    [04] Ιράκ: Τουλάχιστον 27 νεκροί σε συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 70 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων σουνιτών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, όταν οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν αντικυβερνητική πορεία κοντά στο Κιρκούκ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

    Οι ταραχές ξέσπασαν νωρίς το πρωί στην περιοχή Χαουίζα, δυτικά της πόλης του Κιρκούκ, ανάμεσα σε ένοπλους διαδηλωτές, αντίπαλους του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι, και σε άνδρες των δυνάμεων της τάξης και του στρατού, δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού. Στις αλλαγές πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 διαδηλωτές και επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

    Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δυνάμεις του στρατού απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν από ενόπλους, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Ωστόσο διαδηλωτές δήλωσαν ότι οι πολίτες ήταν άοπλοι όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ. Χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα από τον Δεκέμβριο σε πολλές ιρακινές επαρχίες ζητώντας να σταματήσει η περιθωριοποίηση των σουνιτών από τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ - Μάλικι.

    [05] Τσακ Χέιγκελ: Οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Ισραήλ στους "δύσκολους καιρούς"

    Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί στην ενίσχυση της σχέσης τους με το Ισραήλ καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ. "Αυτή είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδος κατά την οποία φίλοι και σύμμαχοι πρέπει να παραμένουν κοντά οι μεν στους δε, πιο κοντά από ποτέ. Έχω δεσμευτεί στη συνέχιση της ενίσχυσης της σχέσης αυτής, στη διασφάλισή της", τόνισε ο Χέιγκελ κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

    "Πιστεύω ότι συνεργαζόμενοι με τους φίλους και τους εταίρους μας θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα σας, τη χώρα μου και για να γίνει η περιοχή αυτή καλύτερη και ασφαλέστερη", πρόσθεσε. Ο Νετανιάχου από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ θα ενισχυθούν στη διάρκεια της θητείας του Χέιγκελ στο υπουργείο 'Αμυνας."Αυτό είναι σημαντικό γιατί αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις", τόνισε ο Νετανιάχου. Ανάμεσα στις απειλές αυτές είναι "ο εξοπλισμός τρομοκρατικών οργανώσεων από το Ιράν με σύγχρονα όπλα και η προσπάθεια του Ιράν να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα".

    "Αυτή είναι μια πρόκληση που το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχθεί και όπως εσείς, αλλά και ο πρόεδρος Ομπάμα έχετε επανειλημμένα πει, το Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε οιαδήποτε απειλή", πρόσθεσε. Ο Χέιγκελ έφθασε την Κυριακή στο Ισραήλ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε πέντε χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο αμερικανός υπουργός θα επισκεφθεί επίσης την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    [06] Aναδρομική έκθεση του ζωγράφου Κυριάκου Κατζουράκη

    «Πώς να μιλήσεις για τη σύγχρονη ελληνικότητα σε μια χώρα που Πωλείται;» αναρωτιέται ο Κυριάκος Κατζουράκης, ένας «μοντερνιστής με μνήμη» ή πιο συγκεκριμένα «ένας δημιουργός του κόσμου που, αν και αναπνέει τον αέρα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού , πρωτίστως φέρει τον τόπο του σαν το μέσα του ρούχο», όπως τον χαρακτηρίζει ο Μάνος Στεφανίδης, στον πρόλογο του βιβλίου «Τάξη στο χάος», που μόλις κυκλοφόρησε και συμπυκνώνει τις θεωρητικές απόψεις του Κυριάκου Κατζουράκη για τη ζωγραφική, το θέατρο, τον κινηματογράφο.

    Η έκδοση του βιβλίου συμπίπτει με την αναδρομική έκθεση του ζωγράφου από σήμερα, Τρίτη, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

    Πενήντα χρόνια διαδρομής του καλλιτέχνη, ξεκινούν από την περίοδο της Σχολής Καλών Τεχνών όπου σπούδασε την δεκαετία του 60 με καθηγητή τον Μόραλη και συνεχίζουν αμέσως μετά την αποφοίτηση του το 1968, με την ενεργό συμμετοχή του, στη δημιουργία της ομάδας «5 Νέοι Έλληνες- Ρεαλιστές» την περίοδο της χούντας (μαζί με τους Γιάννη Ψυχοπαίδη, Χρόνη Μπότσογλου, Γιάννη Βαλαβανίδη, Κλεοπάτρα Δίγκα,) μέχρι το 1972 οπότε μετανάστευσε στο Λονδίνο και συνέχισε τις σπουδές του, ανακαλύπτοντας ένα «νέο κόσμο», που μαζί με την εμπειρία των σπουδών, τις επισκέψεις στα μεγάλα μουσεία, τις επαφές με τις σύγχρονες τάσεις της τέχνης, δημιούργησαν για τον ζωγράφο ένα ισχυρό υπόβαθρο.

    Στην έκθεση στο Μπενάκη, προβάλονται επίσης οι ταινίες που σκηνοθέτησε. Διάρκεια έκθεσης έως 28 Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 April 2013 - 10:30:22 UTC