Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στις δομές των υπουργείων
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο
  • [03] "Τσετσένοι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών"
  • [04] «Λήψη άμεσων μέτρων για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία στην Ελλάδα»
  • [05] Τα πλαστά ημερολόγια του Χίτλερ θα εκτεθούν στο ευρύ κοινό
  • [06] Φιλικό προς τιμήν του Τζέραρντ

  • [01] Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στις δομές των υπουργείων

    Πράσινο φως έδωσε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στα πέντε τελευταία υπουργεία, με μείωση των διοικητικών δομών κατά 40% - 50%.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

    Παράλληλα με την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός στο θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Όπως είπε ουπουργός, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 520 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 520 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ελλείμματος 334 εκατ. ευρώ το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,338 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 1,354 δισ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική βελτίωση έναντι του ελλείμματος 7,279 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο διάστημα του 2012 και του στόχου του πρώτου τριμήνου φέτος για έλλειμμα 4,185 δισ. ευρώ.

    Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2013 δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και καταγράφουν αύξηση σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στο ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού όσο και του τακτικού προϋπολογισμού αν και κατηγορίες εσόδων όπως ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης απέδωσαν λιγότερα από τους στόχους, λόγω της ύφεσης στην οικονομία και της πτώσης της κατανάλωσης.

    [03] "Τσετσένοι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών"

    Οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές", σύμφωνα με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.

    Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης ΧαλεπίουΠαύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρινίζει η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.

    "Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε", προσθέτει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε τις συνθήκες θανάτου του οδηγού.

    [04] «Λήψη άμεσων μέτρων για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία στην Ελλάδα»

    Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αναχαιτιστεί η ύφεση και η ανεργία στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Εξερχόμενος από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγο μετά τη συνάντηση, ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι εξέφρασε στον Ζ.Μ. Μπαρόζο την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς με «την πολιτική λιτότητας που διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση» και τόνισε ότι η απάντηση στην ύφεση δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

    [05] Τα πλαστά ημερολόγια του Χίτλερ θα εκτεθούν στο ευρύ κοινό

    Τα πλαστά προσωπικά ημερολόγια του Αδόλφου Χίτλερ, μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία των μέσων ενημέρωσης στη μεταπολεμική Γερμανία, πρόκειται να μεταφερθούν στα Εθνικά Αρχεία της χώρας για να εκτεθούν στο κοινό, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Στερν.

    Πριν από περίπου 30 χρόνια, στις 25 Απριλίου 1983, τα περιώνυμα πλαστά προσωπικά ημερολόγια του Ναζιστή ηγέτη είχαν παρουσιασθεί στο Αμβούργο ως μία εντυπωσιακή αποκάλυψη του Στερν, που χαρακτηριζόταν ένα από τα πιο αξιόλογα γερμανικά περιοδικά.

    «Το Στερν θα παραδώσει όλα τα προσωπικά ημερολόγια που διαθέτει ακόμη στην κατοχή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του περιοδικού Φραντσίσκα Κίπερ, προσδιορίζοντας πως τα ημερολόγια που σήμερα βρίσκονται στην κατοχή άλλων ινστιτούτων (Ίδρυμα Καρτιέ στο Παρίσι, ή το Σπίτι της Ιστορίας στη Βόννη, πάνω απ? όλα) θα παραμείνουν σε αυτά.

    [06] Φιλικό προς τιμήν του Τζέραρντ

    Τη Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε φιλική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου στο «Άνφιλντ» προς τιμήν του αρχηγού της αγγλικής ομάδας και της Εθνικής, Στίβεν Τζέραρντ.

    Ο Ολυμπιακός επελέγη από τη Λίβερπουλ και τον Τζέραρντ μεταξύ πλήθους υποψηφιοτήτων για τον αγώνα αυτό, τα έσοδα του οποίου, όπως και εκείνα από τις εκδηλώσεις εορτασμού της «χρονιάς Τζέραρντ», θα διατεθούν στο ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 προς ενίσχυση των παιδιών και των νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να συμμετέχουμε στον φιλανθρωπικό αγώνα προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Λίβερπουλ. Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συνεργαστεί για την οικοδόμηση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους της κοινωνίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 April 2013 - 14:30:22 UTC