Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μ. Σουλτς, στο πλευρό του Μπαρόζο, για τις πολιτικές λιτότητας
  • [02] «Οι περίοδοι κρίσεων είναι οι πιο δημιουργικές»
  • [03] Οι αντάρτες εισέβαλαν στο βασικό προπύργιο του συριακού στρατού
  • [04] Σε σοβαρή κατάσταση 18χρονος, που χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα
  • [05] Ενίσχυση της αγοράς εργασίας αναμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
  • [06] Τουλάχιστον 82 νεκροί και 700 τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές
  • [07] "Δεν πρέπει να βιαστούμε" για ένταξη στην Ευρωζώνη, λέει ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας
  • [08] Τουλάχιστον 15 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές
  • [09] Συνελήφθη ο ύποπτος ως δράστης του μακελειού στο Μπελγκορόντ
  • [10] «Αθώος» ο άνδρας που κατηγορείτο ότι έστειλε επιστολές με ρικίνη στον Ομπάμα
  • [11] Στους 22 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών, στην Κίνα
  • [12] Ο Ματζάρι φαβορί για τη Ρόμα
  • [13] Ο Άγιαξ ανανέωσε με Ντέιλι Μπλιντ

  • [01] Ο Μ. Σουλτς, στο πλευρό του Μπαρόζο, για τις πολιτικές λιτότητας

    Την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών ανάπτυξης, παράλληλα προς την δημοσιονομική εξυγίανση, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των πολιτικών λιτότητας, πυροδοτώντας εκατέρωθεν αντιδράσεις.

    «Χωρίς προοπτική ανάπτυξης, χωρίς ένα τέλος στη δύσκολη περίοδο, το οποίο να είναι ορατό για τους λαούς που πλήττονται, αυτή η πολιτική κατευθύνεται προς τον τοίχο και θα το αισθανθούμε ακόμη και στην Γερμανία», προειδοποιεί ο κ. Σουλτς με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Die Welt».

    Από την πλευρά του, το μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας Λαρς Φελντ τάσσεται υπέρ της αντίθετης άποψης, υποστηρίζοντας ότι, εάν υπάρξει απόκλιση από την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης, θα επανέλθουν και θα ενισχυθούν οι αμφιβολίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία αυτής της πολιτικής και των υπερχρεωμένων χωρών».

    Ανάλογη άποψη εκφράζει, μιλώντας στην εφημερίδα, ο συνάδελφός του οικονομολόγος Κριστόφ Σμιντ, ο οποίος τονίζει ότι, όσο κάποιες χώρες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα χρέη τους μόνο με ευρωπαϊκή βοήθεια, μια πιο αργή προσαρμογή θα αποσταθεροποιούσε μακροπρόθεσμα την Ευρωζώνη.

    Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του ΟΗΕ Γκάι Ράιντερ, μιλώντας στην «Sueddeutsche Zeitung» επισημαίνει την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών στην Ευρώπη και ζητά αλλαγή πορείας, με την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

    [02] «Οι περίοδοι κρίσεων είναι οι πιο δημιουργικές»

    Είναι η ψυχή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, εμπνευστής των εκθέσεών του, όπως οι «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας», που έχει συζητηθεί περισσότερο από όλες. Όμως, ποιο συστατικό κάνει μια έκθεση επιτυχημένη, γιατί οι περίοδοι κρίσεων είναι οι πιο δημιουργικές και τι θετικό μπορεί να αποκομίσει κανείς από θεματολογίες, που σχετίζονται με τον θάνατο;

    Για τα παραπάνω, αλλά και για πολλά ακόμα ζητήματα σχετικά με την αρχαιολογία, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νικόλαος Σταμπολίδης, επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών σε μια από τις πιο εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες: στην αρχαία Ελεύθερνα Κρήτης.

    «Οι "Πριγκίπισσες", όπως και όλες οι εκθέσεις που είναι παραγωγές του μουσείου, έχουν ένα πολύ ισχυρό θεμέλιο επιστημονικής τεκμηρίωσης, χωρίς το οποίο εμείς δεν λειτουργούμε».

    Και μετά τις «Πριγκίπισσες» τι;

    «Μετά ξαναπηγαίνουμε στην τριλογία που ξεκίνησε με την έκθεση Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα. Θα συνεχιστεί με άλλα δύο πανανθρώπινα θέματα, την Υγεία και τον Θάνατο. Η "Ίασις", όπως θα λέγεται, θα έχει υπότιτλο "Υγεία, Ασθένεια, Θεραπεία στην αρχαιότητα από τον Όμηρο ως τον Γαληνό" και προγραμματίζεται για το 2014. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει στο Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη, ενδεχομένως και εδώ, η έκθεση για το επέκεινα, δηλαδή τον θάνατο» αναφέρει.

    [03] Οι αντάρτες εισέβαλαν στο βασικό προπύργιο του συριακού στρατού

    Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά σήμερα μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ-Μινγκ στην περιοχή του Χαλεπίου, το οποίο είναι ένα από τα βασικά προπύργια του συριακού στρατού του Βορρά, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Οι αντάρτες που πολιορκούν το αεροδρόμιο εδώ και ένα μήνα, κατάφεραν να εισβάλουν στις εγκαταστάσεις του", δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Αμπντελραχμάν.

    "Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται από τα ξημερώματα μέσα στο αεροδρόμιο", πρόσθεσε.

    Χθες Τρίτη, οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταλάβει σημαντική στρατιωτική θέση στο εξωτερικό του αεροδρομίου που τους επέτρεψενα εισέλθουν στο κτίριο.

    [04] Σε σοβαρή κατάσταση 18χρονος, που χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 18χρονος που χθες αργά το απόγευμα κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που εκτελούσε εργασίες στην ταράτσα επιχείρησης στην περιοχή της Φοινικιάς.

    Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασώστες του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ και συνεργείο της ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα. Απεγκλώβισαν τον 18χρονο ο οποίος έφερε εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αυτή την ώρα εξετάζεται η μεταφορά του νεαρού στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

    [05] Ενίσχυση της αγοράς εργασίας αναμένει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

    Περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς εργασίας στην Γερμανία προβλέπει το υπουργείο Οικονομίας της χώρας για το 2013 και το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της «ανοιξιάτικης πρόβλεψης», τα οποία προδημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt".

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ανεργία θα κυμανθεί για το τρέχον έτος στο 6,8%, ενώ το επόμενο έτος θα υποχωρήσει στο 6,6%. Αυτό σημαίνει ότι οι άνεργοι ανέρχονται σε 2,9 εκατομμύρια για το 2013, είναι δηλαδή 200.000 λιγότεροι από ό,τι το 2012. Για το 2014, το υπουργείο Οικονομίας, στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει αύριο, προβλέπει ακόμη 120.000 περισσότερους απασχολούμενους.

    [06] Τουλάχιστον 82 νεκροί και 700 τραυματίες από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές

    Τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 700 τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση του κτιρίου των οχτώ ορόφων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα, δήλωσε ιατρική πηγή.

    Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 82, ενώ τουλάχιστον 700 άνθρωποι νοσηλεύονται", δήλωσε ο Χιραλάλ Ρόι, γιατρός του νοσοκομείου 'Εναμ, το οποίο βρίσκεται κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

    Το κτίριο, το οποίο στέγαζε πολλές βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 09:00 τοπική ώρα.

    [07] "Δεν πρέπει να βιαστούμε" για ένταξη στην Ευρωζώνη, λέει ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

    Η Ρουμανία δεν εγκατέλειψε την ιδέα ένταξης στην ευρωζώνη, αλλά "δεν πρέπει να βιαστούμε να ενταχθούμε σε αυτήν, όπως έκαναν άλλοι" δήλωσε ο πρωθυπουργός της βαλκανικής αυτής χώρας Βίκτορ Πόντα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Όπως είπε, "προσαρμόζουμε το πρόγραμμα σταθερότητας και σύγκλισης με την πραγματικότητα στη Ρουμανία και την ευρωζώνη. Η ένταξη στην ευρωζώνη παραμένει ένας σημαντικός στόχος". Σύμφωνα με τον κ. Πόντα, η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ 1,6% φέτος, επιβεβαιώθηκε και από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και οίκους αξιολόγησης [σ.σ. πρόσφατα, ο οίκος Fitch επαναβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρουμανίας διατηρώντας την προοπτική (outlook) σταθερή].

    Τον περασμένο μήνα, ο κ. Πόντα δήλωσε ότι το 2015 δεν είναι "ρεαλιστικός στόχος" για την ένταξη της Ρουμανίας στην ευρωζώνη και διατύπωσε την εκτίμηση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πιο βιώσιμη το 2020.

    [08] Τουλάχιστον 15 νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Μπανγκλαντές

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Μπανγκλαντές από την κατάρρευση ενός κτιρίου οχτώ ορόφων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μόνο που έμεινε ανέπαφο είναι το ισόγειο του κτιρίου Ράνα Πλάζα, το οποίο στεγάζει μια αγορά, μια βιοτεχνία κλωστοϋφαντουργίας και μια τράπεζα."Εχουμε ανασύρει μέχρι στιγμής 15 νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς", δήλωσε ο Ζεχαντούλ Ισλάμ, αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου Enam Medical College, τουλάχιστον 35 άνθρωποι νοσηλεύονται και περίπου 150, στην πλειοψηφία τους εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, "τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια".

    Οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο χθες, προκαλώντας πανικό στους εργάτες. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από το κτίριο, ποδοπατήθηκαν.

    [09] Συνελήφθη ο ύποπτος ως δράστης του μακελειού στο Μπελγκορόντ

    Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στο Μπελγκορόντ της νότιας Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Ο δράστης, τον οποίο αναζητούσαν οι ρωσικές αρχές από την Δευτέρα, αφού πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους, μεταξύ τους και δύο έφηβες, εντοπίσθηκε και εξουδετερώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπελγκορόντ, όπου προσπαθούσε να κρυφτεί ανάμεσα σε εμπορεύματα. Αντιστάθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό.

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για πρώην κρατούμενο και ότι θεωρείται ύποπτος για πολλές φονικές επιθέσεις στη Ρωσία.

    Το περιστατικό στο Μπελγκορόντ ξεκίνησε από κατάστημα με είδη κυνηγίου, όπου ο δράστης άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο όπου σκότωσε τρεις περαστικούς, ανάμεσά τους δύο κορίτσια 14 και 16 ετών αντίστοιχα.

    Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για την αναζήτησή του.

    [10] «Αθώος» ο άνδρας που κατηγορείτο ότι έστειλε επιστολές με ρικίνη στον Ομπάμα

    Οι αμερικανοί εισαγγελείς απέσυραν τις κατηγορίες κατά του 47χρονου Πολ Κέβιν Κέρτις από το Μισισιπή, ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για την επιστολές ρικίνης που εστάλησαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ένα Γερουσιαστή. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση ο Κέρτις αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές του Μισισιπή όπου και κρατούνταν.

    Όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα στοιχεία έχουν έρθει στο φως», χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

    [11] Στους 22 οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών, στην Κίνα

    Ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανεχθες στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα από το νέο στέλεχος Η7Ν9 του ιού της γρίπης των πτηνών σε 22, ανακοίνωσε μια επαρχιακή υπηρεσία υγείας.

    Μέχρι στιγμής 109 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο μήνα όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτοι θάνατοι από τον Η7Ν9 στην Κίνα.

    Χθεςοι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος Η7Ν9 εντοπίστηκε και σε άλλη μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    "Συνεχίζονται οι έρευνες για τις πιθανές εστίες της μόλυνσης", ανακοίνωσετην Τρίτηο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι "έως ότου εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης, αναμένεται ότι θα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων από τον ιό στην Κίνα".

    [12] Ο Ματζάρι φαβορί για τη Ρόμα

    «Φούντωσαν» οι φήμες για επαφές της Ρόμα με τον Βάλτερ Ματζάρι, μετά την επίσκεψη του μάνατζερ του τεχνικού της Νάπολι στο προπονητικό κέντρο της ομάδας της πρωτεύουσας.

    Το συμβόλαιο του 51χρονου προπονητή των «παρτενοπέι» λήγει το προσεχές καλοκαίρι και, λόγω των επιτυχιών του την τελευταία τετραετία στον πάγκο της ομάδας της Καμπανίας, έχει προτάσεις από αρκετούς συλλόγους.

    Σύμφωνα με την «La Repubblica», ο ατζέντης του Ματσάρι, Μπέπε Μπότσο, επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο των «τζιαλορόσι» για συζητήσεις. Η Ρόμα, μετά την απόλυση του Ζντένεκ Ζέμαν τον Φεβρουάριο, έχει αναθέσει τη τεχνική ηγεσία στον Αουρέλιο Αντρεατσόλι, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να συνεχίσει και τη νέα σεζόν με τον ίδιο προπονητή, με τον Ματζάρι να είναι το φαβορί για τη θέση.

    [13] Ο Άγιαξ ανανέωσε με Ντέιλι Μπλιντ

    Ο 'Αγιαξ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ντέιλι Μπλιντ ως το 2016, καθώς το συμβόλαιο του έληγε τον προσεχή Ιούνιο.

    Ο Ολλανδός διεθνής αμυντικός, γιος του Ντάνι Μπλιντ που είχε κάνει σπουδαία καριέρα με τον «Αίαντα» τη δεκαετία του '90, αγωνίζεται από το 2008 με τη φανέλα του Άγιαξ, με μια παρένθεση το 2010, όταν δόθηκε δανεικός στην Χρόνινχεν.

    Σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο στο νέο συμβόλαιο του Ντέιλι Μπλιντ θα υπάρχει αναπροσαρμογή των ετήσιων αποδοχών του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 April 2013 - 8:30:25 UTC