Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το Συνέδριο θα διαμορφώσει την κυβερνητική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων»
  • [02] Aμετάβλητες στα 164 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάρτιο
  • [03] Ηλικιακή ανανέωση στην κυβέρνηση επιδιώκει ο Ενρίκο Λέτα
  • [04] «Τα προγράμματα διάσωσης αποδίδουν», δηλώνει ο Β. Σόιμπλε
  • [05] Σχέδιο δράσης για τη στήριξη του περιβαλλοντικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
  • [06] Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών
  • [07] Αλ. Τσίπρας και Αντ. Σεγούρο συζήτησαν για την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο

  • [01] «Το Συνέδριο θα διαμορφώσει την κυβερνητική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

    Το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ξεκινάει αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, «θα διαμορφώσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματος, που θα αποτελεί την κορμό οποιασδήποτε συζήτησης για την διακυβέρνηση της χώρας» λέει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Το συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος 1700 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, θα εκλέξει τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς και τα 124 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος θα απαρτίζεται από τα 124 εκλεγμένα μέλη, καθώς και τους πρώην και νυν βουλευτές και την πρόεδρο της νεολαίας, οι οποίοι θα συμμετέχουν ex officio.

    Στο συνέδριο θα ψηφιστεί το καταστατικό και η ιδεολογική πλατφόρμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο θα κινείται το κόμμα. Επίσης, θα ψηφιστεί και το πρόγραμμα, «η εθνική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων», το οποίο θα συζητηθεί θεματικά ανά ενότητες.

    Το ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» και η ομιλία του κ.Καμμένου θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

    Όπως είπε ο κ.Καμμένος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είναι «το πρώτο συνέδριο κινήματος που γίνεται με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, με εκλεγμένα όλα τα μέλη. Η παρουσία των εκπροσώπων των Μεταρρυθμιστών και των Αντιφεντεραλιστών της ΕΕ δείχνει και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος».

    [02] Aμετάβλητες στα 164 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Μάρτιο

    Αμετάβλητες στα 164 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Μάρτιο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με αυτά του Φεβρουαρίου.

    Οι εισροές που είχαν παρατηρηθεί στις αρχές του μήνα φαίνεται ότι αντισταθμίστηκαν στη συνέχεια, μετά την απόφαση για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων που ελήφθη από το Εurogroup στα μέσα του μήνα. Πάντως και για τον Απρίλιο τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ δείχνουν μία μικρή εκροή καταθέσεων.

    [03] Ηλικιακή ανανέωση στην κυβέρνηση επιδιώκει ο Ενρίκο Λέτα

    «Ηλικιακή ανανέωση» στην κυβέρνηση επιδιώκει μεταξύ άλλων ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

    Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα έχει ήδη συναινέσει για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

    «Ο κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να συμπεριλάβει στην κυβερνητική του ομάδα πολιτικούς που να μην έχουν ήδη στο βιογραφικό τους 40 χρόνια καριέρα», γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

    Σήμερα το πρωί ο Λέτα είχε νέα σύντομη επικοινωνία με τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να τον πληροφορήσει σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεών του με τα κόμματα. Ακόμη, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο προεδρικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

    [04] «Τα προγράμματα διάσωσης αποδίδουν», δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

    «Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, «είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται».

    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Impulse», ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης πολιτικής στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

    [05] Σχέδιο δράσης για τη στήριξη του περιβαλλοντικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

    Για τις βασικές πρόνοιες του σχεδίου δράσης με στόχο τη στήριξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ενημέρωσε το πρωί τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

    Πρώτος στόχος είναι να τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Πάρκου προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, η καταγραφή των τρεχουσών αναγκών σε προσωπικό και η κατάρτιση νέου οργανογράμματος. Όπως εξάλλου ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινά προσπάθεια εξασφάλισης πόρων, προκειμένου ο φορέας διαχείρισης να καταστεί οικονομικά βιώσιμος. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητηθούν χορηγίες, καθώς όλες οι σοβαρές εταιρείες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους σχέδια εταιρικής ευθύνης, όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει η ανακύκλωση νερού.

    Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά, ο οποίος κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν για το σημαντικό αυτό Πάρκο, κανείς δεν συγκινείται και η Πολιτεία έχει στρέψει τα νώτα της.

    [06] Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών

    Με ιδιαίτερη προσοχή στην αξιολόγηση και τη διαχείριση των πληροφοριών που διακινούνται γύρω από την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου, αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό θέμα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Η προσοχή είναι επαυξημένη λόγω της κρίσιμης συγκυρίας που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή, του πολυσύνθετου χαρακτήρα της υπόθεσης και της αστάθειας του γεωγραφικού περίγυρου.

    Όπως επισημάνθηκε σχετικά σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, η αξιολόγηση των πληροφοριών και η χαρτογράφηση των επόμενων βημάτων γίνεται προσεκτικά και μεθοδικά.

    Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του - της ΕΕ του ΝΑΤΟ, αλλά και των χωρών της περιοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επίσης τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον ηγέτη της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra και με παράγοντες στην περιοχή, για τον συντονισμό των προσπαθειών διάσωσης των δύο Μητροπολιτών.

    Υπενθυμίζεται τέλος, ότι έχει επίσης ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, συλλέγοντας μέσω του δικτύου του και αξιολογώντας κάθε διαθέσιμη πληροφορία. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, οι ελληνικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε επαφή με τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

    [07] Αλ. Τσίπρας και Αντ. Σεγούρο συζήτησαν για την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο

    Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Λισαβόνα, ο δε Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του Νότου.

    Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

    Γιατί, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν, είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 April 2013 - 12:30:22 UTC