Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία
  • [02] Ιω. Στουρνάρας: Είμαστε στον σωστό δρόμο
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής οι Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας
  • [04] Σκότωσε τη γιαγιά του για 25 ευρώ

  • [01] Κυβέρνηση Λέττα στην Ιταλία

    «Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα τη γνώση και την ανανέωση» χαρακτήρισε τη νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.

    Από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών. Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι, ενώτο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

    Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.

    Η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί αύριο το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.

    [02] Ιω. Στουρνάρας: Είμαστε στον σωστό δρόμο

    Αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας εμφανίζεται ο Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» επισημαίνοντας πως αν και δεν έχει έρθει ακόμα η «άνοιξη» είμαστε στον σωστό δρόμο.

    «Είμαστε 2,5 δισεκ. καλύτερα από τον στόχο αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός» δηλώνει και ξεκαθαρίζει πως «αν η ύφεση παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τότε δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά θα επαναπροσδιοριστεί ο στόχος».

    Για το νέο φορολογικό, δηλώνει πως σχεδιάζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να απλοποιηθεί η ζωή του Έλληνα φορολογούμενου καθώς θα είναι πιο δίκαιο, με μικρότερους συντελεστές. Όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο, δηλώνει πως θα προσληφθούν νέοι ανάλογα με τα προσόντα τους μέσω ΑΣΕΠ και θα αμείβονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει επιτέλους στο δημόσιο αξιοκρατία.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής οι Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας

    "Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής" χαρακτηρίζει ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τους Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στη Realnews και κάνει λόγο για αντιπαράθεση δικομματικού τύπου.

    Ο κ. Κουτσούμπας δηλώνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να συνεργαστεί με δυνάμεις που το συκοφάντησαν σημειώνοντας πως "πάνω από 20 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ. Λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες".

    Απαντώντας στα περί δυαρχίας με την Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι "στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε δυαρχία, ούτε μοναρχία" ενώ εκθειάζει την προσφορά της προκατόχου του στο κόμμα.

    [04] Σκότωσε τη γιαγιά του για 25 ευρώ

    Ο 18χρονος εγγονός είναι ο «εμπνευστής», μεταξύ συνολικά πέντε δραστών, της ανθρωποκτονίας 75χρονης, την οποία σκότωσαν για 25 ευρώ.

    Πρόκειται για το ανατριχιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στις 3-12-2012 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και εξιχνιάστηκε μετά από περίπου τεσσεράμισι μήνες, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, άλλοι δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί, (ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αθήνα, ενώ το ζευγάρι των Αλβανών στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2013 - 16:30:21 UTC