Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών
  • [02] Ανταλλαγή πυροβολισμών μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης
  • [03] Φωτογραφίζει την κόρη του σαν πίνακα του Μπρακ και κερδίζει διεθνή βραβεία!
  • [04] Επιστολή για τη φορολογία
  • [05] «Αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα»
  • [06] Εντός στόχων η είσπραξη φόρων το Α΄ τρίμηνο 2013
  • [07] Oρκίσθηκε η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα

  • [01] Ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών

    Με την πραγματοποίηση αύριο Δευτέρα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας και μεθαύριο Τρίτη της γενικής συνέλευσης της Eurobank, ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με θέμα την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους και εντός του Μαΐου ξεκινούν πλέον οι εγγραφές για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

    Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών αφορούν τη σύγκληση των διοικητικών συμβουλίων τους συμβουλίων, προκειμένου να εξειδικεύσουν με ακρίβεια τους όρους των αυξήσεων κεφαλαίου και να κατατεθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα σχετικά ενημερωτικά δελτία.

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων θα είναι μικρό χρονικά και οι αυξήσεις μεταξύ των τριών τραπεζών δεν θα απέχουν περισσότερο από δυο εβδομάδες περίπου, με πρώτη να ξεκινά την σχετική διαδικασία την Αlpha Bank και να ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα.

    Οι τιμές έκδοσης των νέων μετοχών θα είναι τουλάχιστον 50% χαμηλότερες από τον σταθμισμένο μέσο όρο των 50 συνεδριάσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών που προηγήθηκαν του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που θα εξειδικεύσει του όρους. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι συστημικές τράπεζες θα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες.

    [02] Ανταλλαγή πυροβολισμών μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης

    Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

    Δυο άνδρες έχουν τραυματισθεί, ένας εκ των οποίων, μπορεί να είναι νεκρός. Φέρεται να είναι καραμπινιέρος.

    [03] Φωτογραφίζει την κόρη του σαν πίνακα του Μπρακ και κερδίζει διεθνή βραβεία!

    Με ένα από τα κορυφαία βραβεία φωτογραφίας παγκοσμίως τιμήθηκε ο ερασιτέχνης ομογενής φωτογράφος της Μελβούρνης Βασίλης Γκέκας.

    Κέρδισε το πρώτο διεθνές βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού The Loupe Awards και έκτοτε ο διεθνής Τύπος ασχολείται μαζί του.

    Ημερήσιες εφημερίδες στην Αυστραλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και ειδικά περιοδικά παρουσιάζουν μεγάλα αφιερώματα στον ομογενή φωτογράφο.

    Ιδιωτικός υπάλληλος το πρωί, καλλιτέχνης τις ελεύθερες ώρες του και αυτοδίδακτος, ο Βασίλης Γκέκας ασχολείται πολλά χρόνια με την φωτογραφία και πιστεύει ότι «είναι γεννημένος καλλιτέχνης».

    Μαζί με τη γυναίκα του, Νικολέτα, άρχισαν να κάνουν φωτογραφικά πορτρέτα της κορούλας τους Αθηνάς, όταν αυτή ήταν 2,5 ετών.

    Φίλοι τους φωτογράφοι και καλλιτέχνες που είδαν τα πορτραίτα αυτά είπαν ότι «ήταν εκπληκτικά» και παρότρυναν τον Βασίλη Γκέκα να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό.

    Συμμετείχε, πήρε το πρώτο βραβείο και ακολούθησε πρωτοφανής δημοσιότητα. Από το CBS της Νέας Υόρκης έως το CNN της ...Τουρκίας και από την Αυστραλία ως την Ολλανδία ο Βασίλης Γκέκας δεν σταματά να δίνει συνεντεύξεις ενώ οι φωτογραφίες της πεντάχρονης, πλέον, Αθηνάς είναι ...παντού!

    Όπως λέει ο ίδιος εμπνεύστηκε από την ζωγραφική και κυρίως την ολλανδική σχολή γιατί τον συγκινούν το φως, τα χρώματα, οι εκφράσεις.

    [04] Επιστολή για τη φορολογία

    Απαντητική επιστολή προς την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που είχε ως αντικείμενο της την φορολογία των Ελλήνων της διασποράς απέστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στην επιστολή, την οποία κοινοποίησε ο γραμματέας της Κρητικής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Τρυπιδάκης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τα όσα εσείς και οι λοιπές ομογενειακές οργανώσεις έχετε επιτύχει και συνεχίζετε με φιλοπατρία να επιτελείτε. Μαζί με όλο τον απανταχού Ελληνισμό στηρίζετε την προσπάθεια για έξοδο της Πατρίδας μας από τη δύσκολη συγκυρία που ευρίσκεται σήμερα.

    Σχετικά με τα όσα εκθέτετε στην επιστολή σας αναφορικά με τις υποχρεώσεις των κατοίκων αλλοδαπής προς τις Ελληνικές φορολογικές αρχές, σας γνωρίζουμε τα εξής:

    Σε σχετική τροποποίηση του φορολογικού νόμου ώστε να γίνει δικαιότερος και απλούστερος στην εφαρμογή του, προβήκαμε με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4141/2013 (ΦΕΚ Α' 81/08.04.2013) σε ρύθμιση του ζητήματος της ταυτοποίησης των κατοίκων εξωτερικού ενώπιον των Ελληνικών φορολογικών αρχών. Παραλλήλως, με τις διατάξεις της ΠΟΛ 1062/28.03.2013 (ΦΕΚ Β' 884/ 11.04.2013) παρατάθηκε μέχρι τις 28.06.2013 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών δήλωσης φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων που διαμένουν στην αλλοδαπή. Σ. Χατζημανώλης

    [05] «Αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα»

    «Ο ανασχηματισμός αφήνει παγερά αδιάφορο τον κόσμο και αφορά μόνο τις ισορροπίες στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, στο περιθώριο ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμαριά.

    Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στη Βουλή τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπη με ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί αυτή τη γνωστή, εδώ και τρία χρόνια, πολιτική του Μνημονίου» και πρόσθεσε: « Το πολυνομοσχέδιο αυτό περιέχει μια σειρά μέτρα τα οποία θα αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για τον δημόσιο τομέα, μιας και αποτελούν την αρχή της υλοποίησης της δέσμευσης για 150.000 μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο.

    Ταυτόχρονα, ουσιαστικά, μετονομάζει το «χαράτσι» σε ενιαίο φόρτο για τα ακίνητα, όταν ήταν ήδη γνωστό ότι αυτό θα ήταν ένας έκτακτος φόρος. Συνιστά, δηλαδή, αυτή η πρακτική άλλη μια κοροϊδία του ελληνικού λαού, ενώ οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών προς τις Τράπεζες και την Εφορία ουσιαστικά αφήνουν απ΄ έξω αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

    Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. Διότι πια έχουμε καταλάβει, έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι, ότι η λογική αυτού του προγράμματος, που εφαρμόζεται σχεδόν τρία χρόνια τώρα στη χώρα μας, δημιουργεί την ανάγκη για νέα μέτρα, μια και η ταχύτατη ύφεση, η οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, οδηγεί σε αποκλίσεις από τους στόχους. Άρα δημιουργεί συνεχώς νέες «μαύρες» τρύπες».

    [06] Εντός στόχων η είσπραξη φόρων το Α΄ τρίμηνο 2013

    Εντός των στόχων του προϋπολογισμού κινήθηκαν τα έσοδα των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα όχι μόνο κινήθηκαν μέσα στους στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία αλλά σε σχετικά θετικότερα μεγέθη.

    Σε συνολικό επίπεδο, για το Α΄τρίμηνο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 6,20 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 6,21 δις. ευρώ, ήτοι 0,1% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

    Τα αποτελέσματα για τον κάθε μήνα ξεχωριστά, βάσει των οριστικών στοιχείων, έχουν ως εξής:

    -για το μήνα Ιανουάριο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 2,86 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 2,91 δισ. ευρώ, ήτοι 1,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

    -για το μήνα Φεβρουάριο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,55 δισ. Ευρώ, ενώ εισέπραξαν 1,67 δισ. ευρώ, ήτοι 7,8% αύξηση σε σχέση με το στόχο.

    -για το μήνα Μάρτιο 2013 οι Δ.Ο.Υ. έπρεπε να εισπράξουν βάσει στοχοθεσίας 1,79 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 1,62 δισ. ευρώ, ήτοι 9,3% μείωση σε σχέση με το στόχο.

    Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η μεγάλη μείωση των καθαρών εσόδων στο μήνα Μάρτιο 2013 οφείλεται στο μεγάλο ύψος των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς εντάθηκαν οι προσπάθειες για την επιστροφή έως το τέλος Μαρτίου, όλων των εκκαθαρισμένων μέχρι 31/12/2012 Αριθμών Φύλλων Ειδικού Καταλόγου (ΑΦΕΚ). Το ποσό των επιστροφών που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο 2013 ανέρχεται σε 783 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά στα ανωτέρω εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ.

    Ακόμα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2013 σημειώθηκε σημαντική μείωση του πλήθους των οφειλετών κατά 16,2% ή σε απόλυτο αριθμό 435.729 οφειλέτες.

    [07] Oρκίσθηκε η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα

    Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ορκίσθηκε πριν από λίγο, ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Είκοσι, συνολικά, οι υπουργοί, και ένας υφυπουργός παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.

    «Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.

    «Πολλά μέλη της κυβέρνησης Λέτα μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς ανώφελες επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Αύριο το μεσημέρι η κυβέρνηση Λέτα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2013 - 10:30:22 UTC