Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απασχόληση ανέργων
  • [02] Μ. Κεφαλογιάννης: Η ΝΔ χρειάζεται δομικές αλλαγές
  • [03] Μείωση μετακλητών υπαλλήλων

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Δεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απασχόληση ανέργων

    Την αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απορρίπτοντας παράλληλα για δημοσιονομικούς λόγους, το δεύτερο άρθρο της, που πρότεινε την υπό όρους μείωση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων.

    «Η εφαρμογή της πρότασης για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας» παρατήρησε ο κος Στουρνάρας.

    Με ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το ΚΚΕ ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια η συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.

    [02] Μ. Κεφαλογιάννης: Η ΝΔ χρειάζεται δομικές αλλαγές

    «Έχουμε τη φιλοδοξία να τ΄αλλάξουμε όλα μέσα στο κόμμα σε 300 μέρες για να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό να αλλάξει την Ελλάδα σε 1000 μέρες» υπογράμμισε χθες από το βήμα των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ που εξελίχθηκαν στη Λαμία ο γραμματέας της Ν.Δ.Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    Ο κ. Κεφαλογιάννης κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. «να δώσουν τη μάχη των ιδεών. Μια μάχη που χάσαμε τη δεκαετία του '70 και '80 και οφείλουμε τώρα να την ξανακερδίσουμε...» όπως είπε χαρακτηριστικά τοποθετώντας ορίζοντα μέχρι το 2020. Ο ίδιος προσδιόρισε το πολιτικό εύρος της Ν.Δ. «από την παραδοσιακή Δεξιά έως την παραδοσιακή Αριστερά» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [03] Μείωση μετακλητών υπαλλήλων

    Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων τον Μάρτιο του 2013, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή φαίνεται ότι ενώ ο αριθμός των μετακλητών ανήλθε σε 1.254 τον Νοέμβριο του 2012, ο αριθμός έφτασε τους 1.220 το Μάρτιο του 2013. Τα στοιχεία αφορούν απογεγραμμένους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και όχι δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

    Ο Νοέμβριος του 2012 και ο Μάρτιος του 2013 είναι οι δύο ημερομηνίες για τις οποίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κληθεί να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή από την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο κ. Μανιτάκης η μεγαλύτερη μείωση μετακλητών έγινε στους ΟΤΑ (από 566 μετακλητούς τον Νοέμβριο του 2012, οι μετακλητοί τον Μάρτιο του 2013 μειώθηκαν στους 427). Μειώσεις, έστω και οριακές έγιναν στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αντίθετα ολιγάριθμη αύξηση των μετακλητών προκύπτει για τη Βουλή, τους «Κυβερνητικούς και Πολιτειακούς Φορείς», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, και τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Αιγαίου. Τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων είχαν το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013, τα υπουργεία Άμυνας, Εργασίας, Μακεδονίας και Θράκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2013 - 14:30:25 UTC