Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών από τις αποφάσεις του Euroworking Group
  • [02] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά
  • [03] Σήμερα η πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ - δώρο ανέργων
  • [04] Σύσκεψη για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά
  • [05] Η Βουλή καλείται να επικυρώσει μνημόνιο και δανειακή σύμβαση
  • [06] Η αντιπολίτευση αμφισβητεί την ικανότητα του Ολάντ να κυβερνήσει τη Γαλλία
  • [07] Ετοιμαστείτε για τα ταξίδια σας στο διάστημα!
  • [08] Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών
  • [09] Η κρίση βλάπτει την καρδιά
  • [10] Ιστορικών διαστάσεων επιδημία δάγκειου πυρετού στην Παραγουάη
  • [11] Πανάκριβη η υγεία στην Αυστραλία
  • [12] Μουρίνιο: «Ματς της δεκαετίας» ο αγώνας ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ντόρτμουντ

  • [01] Ικανοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών από τις αποφάσεις του Euroworking Group

    Εγκρίθηκε χθες από το Euro Working Group η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

    Η δόση των 6 δισ. ευρώ, για το α΄ τρίμηνο εφέτος, θα αποτελέσει αντικείμενο της συνεδρίασης του Eurogroup στις 13 Μαΐου, με αναγκαίο τότε να έχουν προωθηθεί τα προαπαιτούμενα, όπως, μεταξύ άλλων, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι αλλαγές στην αγορά, η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, οι επιπλέον αρμοδιότητες στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ.λπ.

    Σημειώνεται ότι στις 20 Μαΐου λήγουν «ακούρευτα» ελληνικά ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, τα οποία κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στη συνεδρίαση του Euro Working Group, έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος.

    [02] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

    Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

    Έτσι αύριο Τετάρτη, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

    Στο μετρό, οι εργαζόμενοι θαπραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

    [03] Σήμερα η πληρωμή συντάξεων του ΟΓΑ - δώρο ανέργων

    Σήμερα θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α και οι συντάξεις του ταμείου ΤΑΠ-ΟΤΕ.

    Σήμερα θα καταβληθεί επίσης το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους, και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

    Τη Μεγάλη Πέμπτη θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων.

    [04] Σύσκεψη για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά

    Το θέμα της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά θα εξεταστεί σε ευρεία συνάντηση που θα πραγματοποιηθείσήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    Στη συνάντηση, αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέλιος Σταυρίδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης.

    Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάνος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, είπε αυτή αφορά την εξέταση όλων των νομικών ζητημάτων για της παραχώρησης του κτιρίου της Παγόδας στον Πειραιά, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2012-2016, το κτίριο της Παγόδας στην περιοχή του Αγ.Νικολάου, αναμένεται να μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείου πολυτελείας πέντε αστέρων.

    Στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης προβλέπεται επίσης η δημιουργία γραφειακών χώρων για ναυτιλιακές εταιρείες.

    Το έργο προβλέπεται να εκτελεσθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή-αυτοχρηματοδότηση έναντι παραχώρησης εκμετάλλευσης (ή συγχρηματοδότησης αν αυτό καταστεί εφικτό).

    [05] Η Βουλή καλείται να επικυρώσει μνημόνιο και δανειακή σύμβαση

    Οριακά φαίνεται ότι θα επικυρώσει η Βουλή το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι ολοήμερη. Για να εγκριθούν μνηνόνιο και σύμβαση απαιτούνται 29 θετικοί ψήφοι, οι οποίοι εξασφαλίζονται από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ.

    Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ θα ταχθούν εναντίον, το ίδιο και οι βουλευτές Νίκος Κουτσού του ΕΥΡΩΚΟ, Γιώργος Περδίκης των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.

    Τη συμφωνία θα καταψηφίσουν και οι πέντε βουλευτές της ΕΔΕΚ, ύστερα από την απόφαση που έλαβε αργά χθες βράδυ η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

    Επίσης, η Βουλή καλείται να ψηφίσει ακόμη τρία μνημονιακά νομοσχέδια.

    Το πρώτο αφορά τις διαδικασίες σύναψης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το οποίο η Λευκωσία θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ και άλλα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    Το δεύτερο αφορά στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, για υιοθέτηση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τους επί μακρόν διαμένοντες στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιορίζοντας την πρόσβασή τους σε επιδόματα.

    Με το τρίτο νομοθέτημα, νομιμοποιούνται αλλαγές στη στεγαστική πολιτική, οι οποίες συμφωνήθηκαν με την τρόικα για μείωση των κονδυλίων. Το νομοσχέδιο προβλέπει αναθεώρηση του ενιαίου στεγαστικού σχεδίου και των στεγαστικών σχεδίων για τους εκτοπισθέντες.

    [06] Η αντιπολίτευση αμφισβητεί την ικανότητα του Ολάντ να κυβερνήσει τη Γαλλία

    Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, πρόεδρος του UMP, του μεγαλύτερου κόμματος της γαλλικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του που θα δοθεί την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τονίζει ότι "το θέμα που τίθεται σήμερα είναι εάν ο Φρανσουά Ολάντ είναι πράγματι ικανός να κυβερνήσει τη Γαλλία".

    "Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ δεν έχει τη μέθοδο, αλλά ούτε την ικανότητα", υποστηρίζει ο Κοπέ στη συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Actuelles.

    Σύμφωνα με τον Κοπέ, η κυβερνητική ομάδα "μοιάζει περισσότερο με ένα μεθυσμένο καράβι παρά με μια κυβέρνηση ικανή να καθοδηγήσει την τύχη της πέμπτης δύναμης του κόσμου".

    Αναφερόμενος στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις και τις επικρίσεις των γάλλων σοσιαλιστών κατά της γερμανίδας καγκελαρίου, ο Κοπέ θεωρεί "απίστευτο το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ επιτρέπει στους σοσιαλιστές φίλους του να εξαπολύουν μια τέτοια απερίσκεπτη επίθεση κατά της Γερμανίας".

    "Το να μετατρέπει κάποιος τη Γερμανία σε αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύψει τη δική του αποτυχία είναι μεγάλη ανευθυνότητα", τόνισε.

    [07] Ετοιμαστείτε για τα ταξίδια σας στο διάστημα!

    Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του το επόμενου έτους.

    Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach.

    «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.

    Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

    [08] Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών

    Συνεχίζονται εκ νέου, σήμερα, οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα, 87 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου PIRI REIS, που, φορτωμένο με λίπασμα, βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί και να αγνοούνται άλλοι οκτώ.

    Στις έρευνες συμμετέχει ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αεροσκάφος.

    Επτά μέλη του πληρώματος του PIRI REIS,υπήκοοι Συρίας, διασώθηκαν χθες από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH, το οποίο έχει υπoστεί υλικές ζημιές και οδηγείται συνοδεία δύναμης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι της Καλαμάτας.

    Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας θα μεταβεί σήμερα κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.), προκειμένου να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος.

    Το PIRI REIS, ήταν τουρκικών συμφερόντων, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, ενώ το CONSOUTH, γερμανικών συμφερόντων, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, κενό φορτίου και είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο.

    Από τη βύθιση του πλοίου δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

    [09] Η κρίση βλάπτει την καρδιά

    Η οικονομική κρίση βλάπτει την καρδιά και συμβάλλει στην αύξηση των καρδιαγγειακών περιστατικών, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς απειλούνται από τη συρρίκνωση των δαπανών. Νέα φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις δεν είναι διαθέσιμα σε Έλληνες ασθενείς, καθώς οι διαρκώς μειούμενες δαπάνες για τη υγεία και η μεγάλη πλέον συμμετοχή των ασθενών σε αυτές, περιορίζουν σημαντικά την περαιτέρω εξάπλωση των νεώτερων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών. Από την άλλη παρατηρείται αύξηση έως και 20% των καρδιαγγειακών περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία.

    Τα παραπάνω ανέφεραν χθες, ειδικοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 28ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών την ερχόμενη εβδομάδα (9-11 Μαΐου 2013), με τη συμμετοχή κορυφαίων καρδιολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε επίσης, στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της στεφανιαίας νόσου, τόσο στην διάγνωση όσο και στη θεραπεία και πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η είσοδος των νέων αντιπηκτικών στα οξέα στεφανιαία επεισόδια, πιθανά θα περιορίσει τη χρήση της ασπιρίνης στο μέλλον, αφού ο αυξημένος κίνδυνος αιμορραγίας που παρατηρείται με την χρήση των νέων αυτών φαρμάκων φαίνεται κατά κύριο λόγο να οφείλεται στην ταυτόχρονη χρήση της ασπιρίνης.

    Στις βαριές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της υψηλής αρτηριακής πίεσης αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    «Όσοι ανήκουν σε χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο τείνουν να έχουν σχεδόν διπλάσια επίπεδα καθημερινό στρες και μεγαλύτερο επιπολασμό υπέρτασης» είπε, εκτιμώντας, ότι η «η υπέρταση μπορεί να λάβει σημαντικές διαστάσεις με την αύξηση των επιπέδων της ανεργίας».

    [10] Ιστορικών διαστάσεων επιδημία δάγκειου πυρετού στην Παραγουάη

    Η επιδημία δάγκειου πυρετού που έχει αγγίξει έως τώρα 70.000 ανθρώπους, άφησε 48 νεκρούς στην Παραγουάη, εντός του 2013, σε μια, κατά δήλωση του υπουργού Υγείας, Αντόνιο Άρμπο, «ιστορικών διαστάσεων» κατάσταση.

    «Αυτή τη χρονιά η επιδημία ήταν η μεγαλύτερη και η πιο σοβαρή στην ιστορία», δήλωσε ο Άρμπο, σημειώνοντας επίσης ότι πάνω από 110.000 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί ως ύποπτες, ελέγχονται και αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα.

    «Ο αριθμός των μολυσμένων είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από ότι το 2012», είπε επίσης ο αρμόδιος υπουργός, παρατηρώντας όμως, ότι ο αριθμός των θανάτων είναι μικρότερος από παλαιότερα. Ο Άρμπο επέκρινε τους κατοίκους της πρωτεύουσας Ασουνσιόν και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής, για την αδιαφορία τους στον καθαρισμό των κτιρίων, παρότι η συγκεκριμένη ασθένεια, μια ιογενής λοίμωξη, μεταδίδεται από τα κουνούπια.

    [11] Πανάκριβη η υγεία στην Αυστραλία

    Η Αυστραλία «βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο ακριβών χωρών στον κόσμο στον τομέα της περίθαλψης, καθώς οι Αυστραλοί ασφαλισμένοι πληρώνουν τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε υπηρεσίες υγείας που δεν καλύπτονται από τις παροχές της υγειονομικής τους περίθαλψης και δη σε ποσοστό 20%», σύμφωνα με έρευνα. Μάλιστα, «πληρώνουν τα διπλά από ότι οι Βρετανοί ή οι Γάλλοι, με αποτέλεσμα να στερούνται την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπου απαιτούνται συστηματικές και αυξημένες δαπάνες».

    Το πόρισμα της έρευνας καταλήγει ότι «σημαντικός αριθμός πολιτών δε λαμβάνει την περίθαλψη που έχει ανάγκη, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο αυξημένο κόστος των υπηρεσιών υγείας που δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα Medicare».

    [12] Μουρίνιο: «Ματς της δεκαετίας» ο αγώνας ρεβάνς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ντόρτμουντ

    Ως "ματς της δεκαετίας" για τη Ρεάλ Μαδρίτης, χαρακτήρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο τη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ,σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα. «Ωστόσο, το ίδιο πίστευα και στο πρώτο ματς, αλλά παίξαμε λες κι ήταν φιλικό!» είπε ο Πορτογάλος προπονητής που διατήρησε καιχθες το γνωστό "μπλαζέ" ύφος του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

    «Αν δεν πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αλλάζει κάτι για μένα. Πολλοι προπονητές δεν το έχουν κατακτήσει ποτέ. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό που το πέτυχα εις διπλούν. Από την αρχή της διοργάνωσης θεωρούσα πιθανή διεκδικήτρια του τροπαίου την Ντόρτμουντ».

    Το 4-1του πρώτου αγώνα φέρνει τους Γερμανούς με το... ένα πόδι στον τελικό του Λονδίνου. Ο Μουρίνιο σχολίασε σχετικά: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης και το έχω πει ήδη στους παίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Στους περισσότερους συλλόγους η επιτυχία ανήκει σε όλους και η αποτυχία στον προπονητή. Παίξαμε πολύ άσχημα στο Ντόρτμουντ και μου είναι δύσκολο να φαναστώ ότι θα επαναλάβουμε μια τέτοια εμφάνιση. Ολα μπορούν να συμβούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 April 2013 - 6:30:23 UTC