Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα με 27,2%
  • [02] «Ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους που θα βάλει τέλος στις πολιτικές του μνημονίου»
  • [03] Πρώτη σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Λέτα
  • [04] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό
  • [05] Ενδεχόμενο κινητοποιήσεων την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάζει η ΟΛΜΕ
  • [06] Δεκατρείς νεκροί, 70 τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού

  • [01] Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα με 27,2%

    Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Μάρτιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Ιανουάριο του 2013.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Μάρτιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε οριακή αύξηση, σε σχέση με το Φεβρουάριο, από 12% στο 12,1%, ενώ στην «ΕΕ των 27» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9% το Μάρτιο. Οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 69.000 στην «ΕΕ των 27» και κατά 62.000 στην ευρωζώνη. Συνολικά, καταγράφονται 26,521 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,211 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

    Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,2% τον Ιανουάριο του 2012), στην Ισπανία (26,7%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,7%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,7%) και στην Ολλανδία (6,4%).

    [02] «Ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους που θα βάλει τέλος στις πολιτικές του μνημονίου»

    Για «ψέματα» και «υποκρισία» κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή και έκανε λόγο για «την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους», που θα βάλει «τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής».

    Τις δηλώσεις αυτές ο κ. Τσίπρας έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη, και τον υπεύθυνο του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής Γιώργου Γαβρίλη, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    [03] Πρώτη σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης Λέτα

    Ο φόρος πρώτης κατοικίας υπήρξε η αφορμή για να εκδηλωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα η πρώτη σύγκρουση των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες την υποστηρίζουν.

    Μιλώντας χθες στην βουλή, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «πρόκειται να ανασταλεί η ισχύς του φόρου πρώτης κατοικίας και να παγώσει η καταβολή της πρώτης φετινής δόσης του Ιουνίου, μέχρις ότου αποφασιστεί η τροποποίησή του, προς όφελος κυρίως των λιγότερο εύπορων οικογενειών».

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) παρενέβη αμέσως στο θέμα: «ο φόρος πρώτης κατοικίας πρέπει να καταργηθεί οριστικά, διαφορετικά η κεντροδεξιά δεν πρόκειται να συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση», απείλησε.

    Ο κεντροαριστερός υπουργός αρμόδιος για περιφερειακά θέματα, Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, επέμεινε όμως ότι ο φόρος προς το παρόν απλώς «παγώνει» και υπογράμμισε παράλληλα ότι κύριος στόχος των επαφών που θα έχει ο Λέτα στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, από σήμερα το απόγευμα, θα είναι να μπορέσουν να εξαιρεθούν οι επενδύσεις που ο ίδιος αποκαλεί στρατηγικού χαρακτήρα από τον υπολογισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ.

    [04] Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό

    Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 14 Μαϊου, θέτει από σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» το οποίο επεξεργάστηκαν από κοινού τα υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού και Οικονομικών.

    Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου γίνεται, για πρώτη φορά, πιο ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο που ξεχωρίζει ένα επαγγελματικό σκάφος αναψυχής από ένα ιδιωτικό, ενώ, προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής ήταν 3.981.

    [05] Ενδεχόμενο κινητοποιήσεων την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάζει η ΟΛΜΕ

    Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, εξετάζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα, αντιδρώντας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου από την επόμενη σχολή χρονιά.

    Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά οι καθηγητές συνεδριάζουν στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, που αναμένεται να λήξει το απόγευμα, οι παρατάξεις θα υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν οι καθηγητές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η εκπαίδευση γενικότερα, και τα οποία έχουν ήδη θέσει υπόψη του υπουργείου Παιδείας.

    Η απόφαση στην οποία θα καταλήξει σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, οι πρόεδροι των οποίων, σε γενική συνέλευση, θα πάρουν την τελική απόφαση.

    [06] Δεκατρείς νεκροί, 70 τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

    Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 April 2013 - 12:30:21 UTC