Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταραχές στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά
  • [02] Στο αυτόφωρο στις 14.00 οι πέντε συλληφθέντες απο την Αντιτρομοκρατική
  • [03] "Eλληνικοί" ουρανοί στη Μελβούρνη

  • [01] Ταραχές στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

    «Σαν την Β' Πολιορκία της Βιέννης». Αυτό είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο στα κοινωνικά μέσα στην Τουρκία σχετικά με τα αστυνομικά μέτρα που έχουν ληφθεί σήμερα προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση των αριστερών συνδικάτων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για την Πρωτομαγιά.

    Οι συνολικά 40 χιλιάδες αστυνομικοί και οι εκτεταμένη χρήση βίας και δακρυγόνων σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της εργατικής συνομοσπονδίας ΝΤΙΣΚ και της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων ΚΕΣΚ, ήταν η αφορμή για το εν λόγω σχόλιο.

    Το πρωί, οι συγκεντρωμένοι μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΝΤΙΣΚ στο Σισλί της Πόλης επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Ταξίμ, αλλά επενέβη η αστυνομία με γκλομπς, πεπιεσμένο νερό και δακρυγόνα.

    Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και μέσα στα γραφεία της ΝΤΙΣΚ, αλλά και στον κήπο του κρατικού νοσοκομείου στο Σισλί, όπου προσπάθησαν να καταφύγουν οι εργαζόμενοι.

    Μεταξύ των τραυματιών που μετακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Γκιουρσέλ Τεκίν.

    Εκτός από την παρουσία της αστυνομίας, παραμένουν κλειστοί στην κυκλοφορία πολλοί δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη που οδηγούν στο Ταξίμ. Ταυτόχρονα δεν εκτελούνται δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα απαγορευτεί η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας.

    [02] Στο αυτόφωρο στις 14.00 οι πέντε συλληφθέντες απο την Αντιτρομοκρατική

    Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν στις 14.00, τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν χτες απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Φοίβος Χαρίσης-Πούλος του Γεωργίου, 23 ετών και Αργύρης Ντάλιος του Αθανασίου, 22 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28-11-2012, στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας.

    Για το λόγο αυτό, οι δύο παραπάνω θα οδηγηθούν στις 13.00 στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και μετά στο αυτόφωρο μαζί με τους υπόλοιπους τρεις.

    Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι προσήχθησαν χτες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστική επειχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με ένα ακόμα άτομο, για το οποίο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τρομοκρατικές ή άλλες δραστηριότητες και αφέθηκε ελεύθερο.

    [03] "Eλληνικοί" ουρανοί στη Μελβούρνη

    Μετά τον ομογενή αρχιτέκτονα, Νώντα Κατσαλίδη, ο οποίος πήρε έγκριση να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108, στη Μελβούρνη, ο οποίος όταν θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, θα έχει 108 ορόφους και ύψος 388 μέτρα και θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου άλλος ένας Έλληνας φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα ακόμα ψηλότερο κτίριο, επίσης στο κέντρο της Μελβούρνης!

    Είναι ο Χάρης Σταμούλης, επικεφαλής της εταιρίας Stamoulis Group, που φιλοδοξεί να κτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου.

    Τα σχέδια του νέου προτεινόμενου πύργου δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στο υπουργείο Χωροταξίας αλλά ήδη ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόϊλ, εκφράζει αντιρρήσεις γιατί, όπως λέει, ο ουρανοξύστης αυτός «θα ρίξει την σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».

    Όσον αφορά τον ουρανοξύστη που προτίθεται να κτίσει ο κ. Σταμούλης, ο αρμόδιος υπουργός Πολεοδομίας Μάθιου Γκράϊ έσπευσε να διευκρινίσει πως «πρόκειται απλώς για πρόταση. Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα ζητηθεί και η άποψη του κοινού πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση».

    Σ. Χατζημανώλης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 May 2013 - 10:30:21 UTC