Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Ανάκαμψη από το τέλος του 2013 στην Ελλάδα
  • [02] Στη Βουλη η δικογραφία για επίθεση του Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων
  • [03] Προφυλακιστέος και 3ος κατηγορούμενος απο τους 5 που συνελήφθησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια
  • [04] Καλαμπάκα, Μετέωρα και έθιμα των ημερών
  • [05] Κατείχαν 44 κιλά χασίς
  • [06] Η EΕ εγκρίνει την ενίσχυση εκκαθάρισης για την Αγροτική Τράπεζα
  • [07] Νέα μέθοδος για πρόληψη εγκεφαλικού λόγω κολπικής μαρμαρυγής
  • [08] Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Καζάζης στον Ολυμπιακό

  • [01] ΕΕ: Ανάκαμψη από το τέλος του 2013 στην Ελλάδα

    Ανάκαμψη στο τέλος του 2013 αναμένει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις οικονομικές της προβλέψεις, για την περίοδο 2012-2014 στις χώρες της ΕΕ, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της για την Ελλάδα με τίτλο «Συρρίκνωση της οικονομίας σε συνδυασμό με ανάκαμψη της εμπιστοσύνης» και υπότιτλο «Θα είναι το 2013 η τελευταία χρονιά της ύφεσης;», η Επιτροπή επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα εισήλθε στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης το 2013, η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του έτους, χάρη στην τόνωση της εμπιστοσύνης και της βελτίωσης της ρευστότητας.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η ύφεση θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, φτάνοντας το 2013 στα επίπεδα του 4,2%.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2014 αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, χάρη στην εφαρμογή των μέτρων σταθεροποίησης τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά και χάρη στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Το δημόσιο χρέος αναμένεται μεν να αυξηθεί το 2013, αλλά από το 2014 και μετά προβλέπεται μείωση με επιταχυνόμενους ρυθμούς, χάρη στη βελτίωση των δημόσιον οικονομικών στοιχείων και χάρη στην επιστροφής της ανάπτυξης. Στα θετικά σημεία περιλαμβάνονται επίσης η ισχυρή επιστροφή της εμπιστοσύνης, αλλά και η ενίσχυση της ρευστότητας, «εξελίξεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάκαμψη από την προβλεπόμενη», επισημαίνει η Επιτροπή.

    [02] Στη Βουλη η δικογραφία για επίθεση του Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάζει άμεσα στη Βουλή τη δικογραφία που σχηματίστηκε,για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, σχετικά με την χθεσινή επίθεση,σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

    Ο φάκελος με το προανακριτικο υλικό έφτασε, απο την Αστυνομία, στην Εισαγγελία και αφορά στα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

    Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γ. Γερμενή, για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει, προηγουμένως, η Βουλή να έχει άρει τη βουλευτική του ασυλία,οπως απαιτεί το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

    [03] Προφυλακιστέος και 3ος κατηγορούμενος απο τους 5 που συνελήφθησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του Εφέτη-ανακριτή και του Εισαγγελέα, και τρίτος από τους πέντε νεαρούς, που είχαν συλληφθεί πρόσφατα στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην Ν. Φιλαδέλφεια.

    Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, μετά απο γενετικό υλικό που εντοπίστηκε και ,σύμφωνα με την Αστυνομία, τον συνδέει με αυτή.

    Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε τυπικά, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για όσα του αποδίδονται. Σήμερα και οι πέντε συλληφθέντες στη Ν. Φιλαδέλφεια, αναμένεται να απολογηθούν στη 2η Ειδική ανακρίτρια,για τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους και αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών αλλά και -κατά περίπτωση- αντίσταση, κατα της Αρχής ,ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

    [04] Καλαμπάκα, Μετέωρα και έθιμα των ημερών

    Με τον δικό της μοναδικό τρόπο γιορτάζει η περιοχή της Καλαμπάκας το Πάσχα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων διαδραματίζουν ξεχωριστό τόνο, αναδεικνύοντας την πνευματική διάσταση της Ανάστασης του Κυρίου. Παράλληλα, έθιμα και γορτές στη ευρύτερη περιοχή συνθέτουν ένα σκηνικό ιδανικό γι' αυτές τις ημέρες.

    Και δεν είναι μόνο τα μοναστήρια των Μετεώρων. Είναι και τα υπόλοιπα (Σταγιάδων, Χρυσίνου, Σιαμάδων, Αγ. Θεοδώρων, Βυτουμά) που δίνουν πνευματική αίγλη σε ολόκληρη τη Μεγάλη Εδομάδα. Ο επισκέπτης της περιοχής έχει τη μοναδική ευκαιρία να "μεταλάβει" αυτής της πνευματικότητας που καταυγάζει αυτές τις άγιες μέρες τα Μετέωρα και τα άλλα μοναστήρια της περιοχής, αλλά και να νιώσει την τοπική φιλοξενία σ' ένα φυσικό περιβάλλον των χρωμάτων και των αρωμάτων.

    Ένας σημαντικός σταθμός στις εκδηλώσεις μετά το Πάσχα στην περιοχή είναι ο Αη Γιώργης. Εκεί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στο εξωκλήσι του Αγίου, που βρίσκεται στα ριζά του βράχου, όπου και το ερειπωμένο Μοναστήρι, νέοι του χωριού, ζωσμένοι στη μέση με εκατοντάδες μαντήλια (τάματα πιστών), σκαρφαλώνουν στον βράχο με τριχιές, με σκοπό να κρεμάσουν τα καινούργια και να πάρουν τα περσινά, τα οποία κατεβαίνοντας τα μοιράζουν (ως φυλαχτό) στους προσκυνητές.

    Μια άλλη εξίσου σημαντική στάση για την περιοχή Καλαμπάκας και Καστρακίου είναι η γιορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγή, που γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή αμέσως μετά το Πάσχα. Πρόκειται για την παλιά σκήτη των Σταγών, τη σκήτη της Δούπιανης όπως είναι γνωστή, που βρίσκεται στην έξοδο του Καστρακίου προς Μετέωρα.

    [05] Κατείχαν 44 κιλά χασίς

    Σαράντα τέσσερα κιλά χασίς βρέθηκαν στην κατοχή δύο ατόμων, που συνελήφθησαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση ναρκωτικών.

    Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Έδεσσας, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης ένα όπλο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

    [06] Η EΕ εγκρίνει την ενίσχυση εκκαθάρισης για την Αγροτική Τράπεζα

    Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να εγκρίνει την ενίσχυση εκκαθάρισης για την Αγροτική Τράπεζα. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενίσχυση εκκαθάρισης που χορηγήθηκε, από την Ελλάδα, προς όφελος της Αγροτικής Τράπεζας, ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ, περί κρατικών ενισχύσεων.

    Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ενίσχυση περιορίστηκε στο ελάχιστο απαραίτητο ποσό ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εξυγίανση. Επιπροσθέτως, η έξοδος της τράπεζας από την αγορά περιορίζει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που προκλήθηκαν από την ενίσχυση.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η σημερινή απόφαση δεν προδικάζει την αξιολόγηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς από πλευρά της Επιτροπής.

    [07] Νέα μέθοδος για πρόληψη εγκεφαλικού λόγω κολπικής μαρμαρυγής

    Μία νέα μέθοδος για την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων που προκαλούνται από κολπική μαρμαρυγή εφαρμόστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε 76χρονο ασθενή. Ο ασθενής υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επέμβαση με τη μέθοδο «διαδερμικής σύγκλεισης του ωτίου του αριστερού κόλπου της καρδιάς» και την επόμενη ημέρα πήρε εξιτήριο. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται διεθνώς σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή (μία πολύ συχνή αρρυθμία, ιδίως σε ηλικιωμένους) οι οποίοι κινδυνεύουν από εγκεφαλικό.

    Η επέμβαση, που διήρκεσε δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό από τον επεμβατικό καρδιολόγο Απόστολο Τζίκα και τη συμμετοχή του επεμβατικού καρδιολόγου Λάμπρου Καραγκούνη, και του ειδικού καρδιακών υπερήχων Γιώργου Γιαννακούλα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, η ενδεδειγμένη θεραπεία πρόληψης των εγκεφαλικών σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή είναι κυρίως τα αντιπηκτικά φάρμακα. Η διαδερμική σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου της καρδιάς εφαρμόζεται μόνον όταν ο ασθενής δεν μπορεί να πάρει αντιπηκτικά (π.χ. λόγω αιμορραγίας, συχνών πτώσεων, αιματολογικών προβλημάτων κλπ) ή όταν τα φάρμακα αυτά δεν τον καλύπτουν πλήρως.

    [08] Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Καζάζης στον Ολυμπιακό

    Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Καζάζης. Ο Έλληνας τεχνικός που οδήγησε φέτος τους «ερυθρόλευκους» σε τρεμπλ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη και οι δύο άντρες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

    Ο Καζάζης δήλωσε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου στην ιστοσελίδα «volleyleague.gr»: «Σήμερα έγινε η καθοριστική συνάντηση με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε για ανανέωση της συνεργασίας μας για ένα ακόμα χρόνο. Η συνεργασία μας την περίοδο 2012-13 ήταν άκρως επιτυχημένη και πολύ παραγωγική σε όλα τα επίπεδα κι αυτό αποδείχτηκε με την κατάκτηση το τρεμπλ. Δικαιώθηκε η διοίκηση για την επιλογή της αλλά κι εγώ αισθάνομαι πολύ καλά για τις αποφάσεις που πήρα πριν ένα χρόνο.

    Είμαι ευχαριστημένος που κλείνουμε ακόμα πιο νωρίς από πέρσι. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο θέσαμε τους στόχους για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

    Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Πρέπει να διατηρηθούν τα κεκτημένα που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Έχω κάνει τις εισηγήσεις μου. Θα κινηθούμε γρήγορα όπως πέρσι ακόμα πιο γρήγορα. Έχουμε ξεκάθαρα πλάνα για τον σχεδιασμό της ομάδας και όπως είχα πει από τη μέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα πρέπει να διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας. Μετά από εμένα είχε ραντεβού και ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Μοναδική εκκρεμότητα είναι το κεφάλαιο της συμμετοχής μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το Πάσχα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 May 2013 - 10:30:26 UTC