Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ¶. Μέρκελ μιλάει για την Ελλάδα, τον Θεό αλλά και...τους άντρες
  • [02] Φορτηγό με πεπόνια "έκρυβε" 32 τόνους χασίς
  • [03] Υπάλληλοι της Alitalia έκλεβαν αποσκευές
  • [04] "Η Κυπριακή οικονομία θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση" προβλέπει η ΕE
  • [05] Το 29% των Γερμανών επιθυμεί την άμεση επιστροφή στο μάρκο
  • [06] Αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού συνετρίβη στο Κιργιστάν

  • [01] Η ¶. Μέρκελ μιλάει για την Ελλάδα, τον Θεό αλλά και...τους άντρες

    Η Καγκελάριος Μέρκελ, γνωστή στα γερμανικά ΜΜΕ ως «καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας», παραδέχθηκε απόψε ότι δίνει στον εαυτό της όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις, αλλά διευκρίνισε ότι, όταν αποφασίσει, τότε δεν το ξανασκέφτεται. Έτσι, δήλωσε, συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας.

    Σε μια διαφορετική συνέντευξη, η 'Αγκελα Μέρκελ βρέθηκε χθες βράδυστη σκηνή του θεάτρου «Μαξίμ-Γκόρκι» στο Βερολίνο, προσκεκλημένη του γερμανικού γυναικείου περιοδικού «Brigitte», για να απαντήσει σε ερωτήσεις προσωπικές, γυναικείες, αλλά και πολιτικές.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τον τρόπο και τον χρόνο λήψης των αποφάσεών της στην Καγκελαρία, η κυρία Μέρκελ ομολόγησε ότι δεν παίρνει γρήγορες αποφάσεις, αλλά τόνισε ότι, όταν έχει αποφασίσει, δεν το ξανασκέφτεται. «Τότε τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου», δήλωσε και ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα ήταν μια τέτοια διαδικασία.

    Η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε ευδιάθετη και απάντησε πρόθυμη στις ερωτήσεις που της τέθηκαν. Όταν εκλήθη να επιλέξει αν θα μιλήσει για τον Θεό ή για τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ επέλεξε τον Θεό, μεταξύ ανδρών και γυναικών επέλεξε τους πρώτους, ενώ υπήρξε ασαφής όταν της ζητήθηκε να διαλέξει αν θα μιλήσει για την υπουργό Εργασίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ή για την υπουργό για θέματα Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ. Τοποθετήθηκε πάντως σαφώς υπέρ της τελευταίας σε ό,τι αφορά το θέμα της ποσόστωσης για την συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις στελεχών επιχειρήσεων.

    Η Καγκελάριος πάντως απογοήτευσε τις παρευρισκομενες δηλώνοντας ότι δεν είναι φεμινίστρια, ενώ, ερωτηθείσα ποιο σημείο βρίσκει γοητευτικό σε έναν άνδρα, απάντησε «τα όμορφα μάτια» και αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

    Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν και η χαρακτηριστική στάση της κυρίας Μέρκελ, όταν στέκεται με τα δάχτυλα των χεριών της ενωμένα μπροστά της. Η ίδια διέψευσε ότι την έχουν συμβουλεύσει για αυτό επικοινωνιολόγοι και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι τι να κάνει κανείς με τα χέρια του». Παραδέχθηκε δε ότι, «αν κάτι σημαίνει αυτή η στάση, αυτό είναι μια σχετική αγάπη για την συμμετρία».

    [02] Φορτηγό με πεπόνια "έκρυβε" 32 τόνους χασίς

    Περίπου 32 τόνοι χασίς σε ένα φορτηγό με πεπόνια, το οποίο προερχόταν από το Μαρόκο, κατασχέθηκαν στην Ισπανία, κατάσχεση ρεκόρ στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Το φορτίο ήταν κρυμμένο σε ένα φορτηγό με πεπόνια που έφθασε από την Ταγγέρη στο λιμάνι Αλγεθίρας της νότιας Ισπανίας.

    Ο οδηγός του φορτηγού, ένας Μαροκινός, συνελήφθη.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, η αξία των συνολικά 32,38 τόνων χασίς που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Υπάλληλοι της Alitalia έκλεβαν αποσκευές

    Σαράντα εννέα υπάλληλοι της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia και 37 υπάλληλοι συνεργαζομένων εταιρειών, συνελήφθησαν για κλοπή αποσκευών, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 19 εκ των υπαλλήλων αυτών τέθηκαν υπό περιορισμό κατ' οίκον.

    Οι 49 υπάλληλοι της Alitalia που συνελήφθησαν, εργάζονταν στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ενώ οι 37 εργάζονταν κυρίως στο αεροδρόμιο Λαμέτσια-Τέρμε της Καλαβρίας (νότια Ιταλία), απ' όπου ξεκίνησε η σχετική έρευνα, καθώς και σε άλλους αερολιμένες, διευκρίνισε πηγή της Alitalia.

    "Η διεύθυνση ασφαλείας της εταιρείας συνεργάστηκε εντατικά με την αστυνομία στην οποία παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια. Είμαστε θύματα σ΄αυτήν την ιστορία όσο είναι και όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα κλοπής", τόνισε η ίδια πηγή.

    "Αρχικά οι κλοπές σημειώθηκαν στις πτήσεις Ρώμη-Λαμέτσια Τέρμε, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους αερολιμένες", τονίζει η Alitalia σε ανακοίνωσή της.

    Η έρευνα διήρκεσε όλο το 2012. Οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινές εξαετούς φυλάκισης και απολύσεις.

    [04] "Η Κυπριακή οικονομία θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση" προβλέπει η ΕE

    «Η Κυπριακή οικονομία θα βυθιστεί απότομα στην ύφεση, καθώς δρομολογούνται επώδυνες προσαρμογές» έχει τίτλο η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις οικονομικές προβλέψεις της χώρας την περίοδο 2012-2014, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η ύφεση της κυπριακής οικονομίας από το 2,4% το 2012 θα φτάσει στο 8,7% το 2013, ενώ αναμένεται να περιοριστεί στο 3,9% το 2014.

    Συνολικά η κυπριακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014.

    Η Επιτροπή στην έκθεσή της επισημαίνει ότι αυτή η σημαντική συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας θα επηρεάσει αρνητικά την ανεργία, κυρίως λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των επιχειρήσεων, των πιθανών επιπτώσεων από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και του παγώματος των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

    [05] Το 29% των Γερμανών επιθυμεί την άμεση επιστροφή στο μάρκο

    Το 29% των Γερμανών επιθυμούν την γρήγορη επιστροφή της χώρας στο μάρκο, ενώ το 69% απορρίπτει την ιδέα εξόδου της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Infratest-dimap και παρουσιάστηκε από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, ARD.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 26%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 7%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% βρίσκονται κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), ενώ το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παραμένει στο 3%.

    [06] Αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού συνετρίβη στο Κιργιστάν

    Αεροσκάφος ανεφοδιασμού της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Μανάς στο Κιργιστάν, συνετρίβη μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων του Κιργιστάν.

    "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το αεροσκάφος κόπηκε στα τρία. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμα γνωστός. Όλες οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται στον τόπο της συντριβής", πρόσθεσε.

    Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κοντά στο ορεινό χωριό Τσαλντιμπάρ του Κιργιστάν, 90 χλμ από την αμερικανική αεροπορική βάση του Μανάς και 200 χλμ από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν. Οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν τη βάση του Μανάς για τις επιχειρήσεις τους στο Αφγανιστάν.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων πρόκειται για ένα Stratotanker KC-135, με το οποίο χάθηκε η επαφή αμέσως μετά την απογείωσή του από την αμερικανική βάση.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 May 2013 - 12:30:24 UTC