Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατεβλήθη στην Ελλάδα η δόση των 2,8 δισ. εύρώ από την ΕΕ
  • [02] Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία
  • [03] Τι να προσέξετε στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι
  • [04] Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στην Καλαμάτα
  • [05] Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα στο Βέλγιο
  • [06] "Με τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή"
  • [07] Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού
  • [08] Ερντογάν: Στόχος, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός μας να κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς
  • [09] Πάλι σε κέντρο αποτοξίνωσης η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν

  • [01] Κατεβλήθη στην Ελλάδα η δόση των 2,8 δισ. εύρώ από την ΕΕ

    Κατεβλήθη χθες στην Ελλάδα το ποσό των 2,8 δισ.ευρώ, από την ΕΕ, ολοκληρώνοντας το πακέτο των 50 δισ.ευρώ που είχε εγκριθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ποσό τούτο αφορά στην ολοκλήρωση της εκταμίευσης του πακέτου των 50 δισ.ευρώ και πλέον, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η χώρα προσέρχεται στο Eurogroup της 13ης Μαΐου στοχεύοντας στην έγκριση της επόμενη δόσης, η οποία αθροιστικά (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) αφορά σε ποσό περίπου 6 δισ.ευρώ.

    [02] Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία

    Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας δήλωση αμερικανού αξιωματούχου.

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια μυστικής συνάντησης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν εγκαταστάσεις με συριακά χημικά όπλα, πρόσθεσε η πηγή.

    Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το περιστατικό αυτό, το οποίο μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή.

    [03] Τι να προσέξετε στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι

    Οδηγίες για την ποιότητα των εδεσμάτων που θα αποτελέσουν το πασχαλινό τραπέζι εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος. Όπως σημειώνει, ο καταναλωτής πρέπει να έχει «τα μάτια του δεκατέσσερα» και να ακολουθεί τις παρακάτω συμβουλές:

    1. Να ιεραρχήσει τις ανάγκες του, να κάνει λίστα αγορών και να παρακολουθεί διαχρονικά τις τιμές των κυριότερων αγαθών που αγοράζει, ώστε να επισημαίνει «αδικαιολόγητες» ανατιμήσεις.

    2. Να κάνει επισταμένη έρευνα τιμών και ποιότητας, σε ομοειδή προϊόντα και να μην διστάζει να επιλέξει ανταγωνιστικό προϊόν, όταν αυτό επιβάλλεται από την σύγκριση.

    3. Να μην αγοράζει δύο προϊόντα προσφερόμενα στην τιμή του ενός, χωρίς να σκέφτεται αν μόνο το ένα του είναι χρήσιμο.

    4. Να ελέγχει την ημερομηνία λήξης των προϊόντων.

    5. Να ελέγχει τα προϊόντα που βρίσκονται στις προθήκες - ψυγεία, εάν συντηρούνται στη σωστή θερμοκρασία.

    6. Να ελέγχει την υγιεινή του προσωπικού του καταστήματος και την καθαριότητα αυτού, που ασχολείται με ευαλλοίωτα προϊόντα, ζωικά τρόφιμα (π.χ. κρέατα, τυροκομικά κ.α.)

    7. Να διαβάζει προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και εμπορευμάτων που κάτι έχουν να πουν (συστατικά, προέλευση, επωνυμία κ.λπ.)

    8. Να προσέχει και να υπολογίζει τις ημερομηνίες παραγωγής και διάρκειας συντήρησης ορισμένων προϊόντων (αυγά, συσκευασμένα αλλαντικά κ.α.)

    9. Να μην αγοράζει φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής, που συνήθως είναι βλαβερά για την υγεία, ακριβά και άνοστα.

    10 Να μην διστάζει να καταγγέλλει τους παραβάτες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή 1520 και στο πενταψήφιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων 11717.

    Όσον αφορά στο κρέας, μεταξύ άλλον, θα πρέπει "να προέρχεται από σφάγιο που έχει σφραγίδες υγείας και κατηγορίας, πράγμα που δείχνει ότι τα κρέατα ελέγχθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Επισημαίνουμε ότι τα ολόκληρα σφάγια αμνοεριφίων δεν πρέπει να τα αγοράζουμε αν δεν έχουν τις παραπάνω σφραγίδες και ιδιαίτερα να αποφεύγουμε ν? αγοράζουμε αμνοερίφια που η σφαγή τους γίνεται σε υπαίθριους χώρους, οι οποίοι δεν παρέχουν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής".

    Χρήσιμο είναι επίσης οι καταναλωτές να ξέρουν και τις σφραγίδες οι οποίες είναι πάνω στα κρέατα, ώστε να γνωρίζουν τι ψωνίζουν. Έτσι λοιπόν σε όλα τα σφάγια υπάρχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τη χώρα γέννησης κάθε ζώου.

    [04] Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στην Καλαμάτα

    Ισχυρή έκρηξη, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής οφείλεται σε διαφυγή αερίου από φιάλη προπανίου σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην οδό Κολοκοτρώνη 4 στο κέντρο της Καλαμάτας.

    Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, σε άλλα δυο διπλανά καταστήματα ενώ έσπασαν τζάμια σε αρκετά καταστήματα και σπίτια στη γύρω περιοχή.

    Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και στη Αστυνομική Διεύθυνση δεν υπήρξαν αναφορές τραυματισμών, ενώ διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

    Κατά την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών διερχόμενος πολίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης απεχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Την υπόθεση της έκρηξηςδιερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας.

    [05] Πυρκαγιά σε τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα στο Βέλγιο

    Οι βελγικές αρχές προχώρησαν σήμερα το πρωί στην απομάκρυνση σχεδόν 300 ανθρώπων από τα σπίτια τους έπειτα από μια σημαντική πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο.

    Δεν υπήρξαν θύματα, διευκρίνισε η Infrabel, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Ωστόσο πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν επειδή αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

    Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 02:00 (τοπική ώρα) ανάμεσα στις τοποθεσίες Σελεμπέλε και Βέτερεν, διευκρίνισε η Infrabel. Έξι από τα δεκατρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν και δύο απ' αυτά ανατράπηκαν. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Τα βαγόνια εκτροχιάθηκαν κατά την αλλαγή σιδηροτροχιάς αφού η αμαξοστοιχία είχε διέλθει από ζώνη έργων και εξετάζεται το σενάριο της υπερβολικής ταχύτητας.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία βυτιοφόρα βαγόνια που μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, μια τοξική ουσία. Για το λόγο αυτό οι αρχές εκκένωσαν την περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

    Οι πυροσβέστες αποφάσισαν να αφήσουν τα βαγόνια να καούν με ελεγχόμενο τρόπο, επειδή το νερό θα μπορούσε να προκαλέσει έκλυση τοξικών ατμών. Η αμαξοστοιχία ερχόταν από την Ολλανδία και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γάνδης.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] "Με τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή"

    Με τη συνταγματική αναθεώρηση "πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα", δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή.

    Για τις πρόσφατες συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία επισημαίνει ότι "πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας", αλλά τονίζει ότι "δεν χρειάζεται εφησυχασμός".

    Ο Νίκος Δένδιας ερωτώμενος για τις διαδηλώσεις, απαντά ότι "εξετάζουμε να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία", αλλά διευκρινίζει ότι "αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, ή τις εκδηλώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο".

    [07] Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού

    Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ηλικιωμένο ζευγάρι και αφού τους αφαίρεσαν, ασκώντας πάνω τους βία, χρήματα, μια κάρτα ανάληψης χρημάτων και ένα κινητό, εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο τους.

    Το περιστατικό συνέβη χθες στις εννιά το βράδυ στους Σοφάδες Καρδίτσας, όταν τέσσερεις άγνωστοι που επέβαιναν σε φορτηγάκι, μπήκαν μπροστά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 77χρονος και επέβαινε η 66χρονη σύζυγος του και αφού το σταμάτησαν τους αποβίβασαν, τους χτύπησαν με τα χέρια στο πρόσωπο και στο σώμα και αφαίρεσαν τα χρήματα τους, την κάρτα και το κινητό τους τηλέφωνο.

    Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες πήρε το αυτοκίνητο των ηλικιωμένων και μαζί με τους άλλους που επέβαιναν στο φορτηγάκι εξαφανίστηκαν.

    Οι παθόντες μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [08] Ερντογάν: Στόχος, ο τρίτος πυρηνικός σταθμός μας να κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς

    «Στόχος μας είναι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός να κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους μηχανικούς», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκοϊαπωνική συμφωνία που υπογράφηκε χτες για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της χώρας στη Σινώπη.

    «Κατασκευάζουμε τον πυρηνικό σταθμό στο 'Ακουγιου με τη Ρωσία και αυτόν στη Σινώπη με την Ιαπωνία» είπε ο Ερντογάν. Η χτεσινή συμφωνία την οποία υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Ιάπωνα ομόλογό του Σίνζο 'Αμπε, προβλέπει την κατασκευή από γαλλοιαπωνική σύμπραξη, έναντι 22 δισεκ. δολαρίων. Το πρώτο τμήμα του σταθμού θα έχει ολοκληρωθεί το 2023 και το δεύτερο το 2028.

    Μιλώντας σήμερα σε στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε ότι «ήδη περίπου 500 νέοι από την Τουρκία εκπαιδεύονται στη Ρωσία και σύντομα θα ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία και στην Ιαπωνία» και υπογράμμισε ότι ο τρίτος κατά σειρά πυρηνικός σταθμός θα είναι έργο Τούρκων μηχανικών.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία και η Ιαπωνία θα προχωρήσουν στην ίδρυση Τουρκοϊαπωνικού Πολυτεχνείου.

    [09] Πάλι σε κέντρο αποτοξίνωσης η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν

    Σε κέντρο αποτοξίνωσης εισήχθη για μια ακόμη φορά η, περισσότερο γνωστή για την ανάρμοστη συμπεριφορά της παρά για το υποκριτικό της ταλέντο, ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν, μετά από δικαστική απόφαση.

    Στη Λοχαν, 26 ετών, έχει επιβληθεί η αναγκαστική παραμονή της για 90 ημέρες στην κλινική αποτοξίνωσης «Μπέτι Φορντ», μετά από απόφαση δικαστηρίου κατά την οποία η ηθοποιός βρέθηκε ένοχη για απρόσεκτη οδήγηση. Η Λόχαν έχει βρεθεί πολλάκις στα εξώφυλλα των περιοδικών, όχι για το ταλέντο της αλλά για τις καταχρήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικά καθώς και το πάθος της για μικροκλοπές.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 May 2013 - 10:30:22 UTC