Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων
  • [02] Ο Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Μέρκελ στο θέμα της λιτότητας
  • [03] Περισσότερα ψάρια και λιγότερο κρέας για καλή μνήμη
  • [04] Προφυλακιστέοι δύο για ληστεία υποκαταστήματος της Αγροτικής στον Πυργετό

  • [01] Στον εισαγγελέα ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων

    Tην Τετάρτη θα μεταχθεί στον 19ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί ο 35χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, που συνελήφθη χθες μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.

    Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διακεκριμένη οπλοκατοχή και απόδραση κρατουμένου.

    Ο Εισαγγελέας άσκησε επίσης σε βάρος του συνεργού του συλληφθέντα ,ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ποινική δίωξη για ληστεία και παράνομη οπλοφορία.

    Ο 35χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του και παραμένει υπό κράτηση.

    [02] Ο Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Μέρκελ στο θέμα της λιτότητας

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ έναντι επικρίσεων για τη δημοσιονομική λιτότητα προερχόμενων κυρίως από τη νότια Ευρώπη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο.

    "Γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κα Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν", τόνισε ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ".

    "Οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνοναι πάντα ομοφώνως. Είναι εντελώς άδικο να εμφανίζονται μέτρα ότι δήθεν επιβλήθηκαν από μία μόνο χώρα ή ένα μόνο θεσμό. Είμαι κι εγώ θύμα αυτών των αποπειρών, με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο", δήλωσε ο συντηρητικός Πορτογάλος.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Περισσότερα ψάρια και λιγότερο κρέας για καλή μνήμη

    Μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (υπάρχουν στα ψάρια, στο κοτόπουλο κ.α.), καθώς και η αποφυγή του κρέατος, των κορεσμένων λιπών και των γαλακτοκομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και γενικότερα με βελτιωμένη λειτουργία του νου.

    Η μελέτη δείχνει τη σημασία γενικότερα της Μεσογειακής διατροφής για την αποφυγή της άνοιας στην τρίτη ηλικία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γεώργιο Τσιβγούλη, επίκουρο καθηγητή νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Neurology", που εκδίδει η τελευταία.

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. Όμως, η Μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.

    [04] Προφυλακιστέοι δύο για ληστεία υποκαταστήματος της Αγροτικής στον Πυργετό

    Στον ανακριτή οδηγηθήκαν σήμερα, εκ νέου και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δυο νεαροί ηλικίας 30 και 31 ετών, που συνελήφθησαν μαζί με άλλους, για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς.

    Οι δύο, κατηγορούνται και για συμμετοχή σε ληστεία υποκαταστήματος της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στον Πυργετό Λάρισας.

    Είχαν παρουσιαστεί και πάλι την Μ. Πέμπτη στον ανακριτή, οπότε και είχαν ζητήσει προθεσμία προκειμένου να παρουσιαστούν σήμερα.

    Κατά την ανάκριση αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου, ωστόσο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την ληστεία του Πυργετού και θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 May 2013 - 12:30:20 UTC