Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του μια αναμμένη λαμπάδα»
  • [02] Τα φυτά βοηθούν στον σχηματισμό νεφών
  • [03] K. Παπούλιας: "Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο"
  • [04] Διαρρήκτες έψαχναν λίρες
  • [05] Βουλευτικές εκλογές στη Μαλαισία
  • [06] Επιβεβαίωσε Ισραηλινός αξιωματούχος δύο αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε διάστημα 3 ημερών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του μια αναμμένη λαμπάδα»

    Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο έκανε Ανάσταση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς έστειλε ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό.

    "Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του, στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την προσδοκία για την Ανάσταση και της πατρίδας μας και την αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

    "Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο", διεμήνυσε από την ελληνοαλβανική μεθόριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.

    [02] Τα φυτά βοηθούν στον σχηματισμό νεφών

    Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο τα φυτά του πλανήτη μας απελευθερώνουν αέρια, τα οποία βοηθούν στο να σχηματίζονται σύννεφα στον ουρανό. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στην αναχαίτιση της ηλιακής ακτινοβολίας και, τελικά, στη μείωση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Η μελέτη ρίχνει φως σε έναν αφανή φυσικό μηχανισμό, που «φρενάρει» την κλιματική αλλαγή, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες ωθούν τα φυτά να εκλύουν στην ατμόσφαιρα αέρια που την ψυχραίνουν.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Πάουλι Παασόνεν του πανεπιστημίου του Ελσίνκι στη Φινλανδία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", σύμφωνα με το "New Scientist", συνέλλεξαν επί ένα έτος και μελέτησαν δεδομένα από 11 τοποθεσίες στη Γη.

    Μέτρησαν τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, καθώς και των αερίων (των πτητικών οργανικών ουσιών) που εκλύουν τα φυτά, κάνοντας παράλληλα τη συσχέτιση με τις κατά τόπους θερμοκρασίες. Σε ένα χαμηλό στρώμα της ατμόσφαιρας (που ποικίλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) τα σωματίδια και τα αέρια αναμιγνύονται αποτελεσματικά και δρουν ως «ασπίδα» κατά της κλιματικής αλλαγής.

    [03] K. Παπούλιας: "Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο"

    "Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς.

    Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους".

    Αυτό το μήνυμα έστειλε από το στρατιωτικό φυλάκιο, του ακριτικού χωριού Δρυμάδες, Πωγωνίου, στη ελληνο-αλβανική μεθόριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στα Ιωάννινα από τη Μ.Τρίτη το απόγευμα ενώ χθες το βράδυ έκανε Ανάσταση στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου. Ο κ.Παπούλιας ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, παρακολούθησε τον Επιτάφιο θρήνο της Μ.Παρασκευής στο χωριό Καπέσοβο Ζαγορίου.

    [04] Διαρρήκτες έψαχναν λίρες

    Λίρες έψαχναν να βρουν 3 άγνωστοι οι οποίοι εισέβαλαν χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στη Λάρισα.

    Οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, διέρρηξαν είσοδο οροφοδιαμερίσματος όπου διαμένουν 56χρονος με την 83χρονη μητέρα του και ζήτησαν να τους παραδώσουν λίρες. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες, με τη χρήση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησε και οι άλλοι δύο συνεργοί του ερεύνησαν το διαμέρισμα. Όμως, λίγη ώρα αργότερα οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια και, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    [05] Βουλευτικές εκλογές στη Μαλαισία

    Οι ψηφοφόροι στη Μαλαισία προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές και πολιτειακές εκλογές της χώρας.

    Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών έδειξε ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης, η Λαϊκή Συμμαχία, προηγείται κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

    Η Μαλαισία κυβερνάται, τα τελευταία 56 χρόνια από το Εθνικό Μέτωπο. Η εκλογική επιτροπή ανέφερε ότι 13,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν το δικαίωμα ψήφου.

    [06] Επιβεβαίωσε Ισραηλινός αξιωματούχος δύο αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε διάστημα 3 ημερών

    Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικά πλήγματα σε διάστημα τριών ημερών στην Συρία εναντίον όπλων που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

    Με αυτές ανέρχονται σε τρεις συνολικά οι αεροπορικές επιδρομές που έχει πραγματοποιήσει το Ισραήλ στην Συρία από τα τέλη του Ιανουαρίου.

    Ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 May 2013 - 10:30:21 UTC