Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας ξένος στην Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα
  • [02] Ανήλικος σε συμμορία που λήστευε καταστήματα
  • [03] Τουλάχιστον 30 τραυματίες από έκρηξη σε εκκλησία στην Τανζανία
  • [04] Συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου στο Ισραήλ

  • [01] Ένας ξένος στην Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα

    Ένα ξένος τουρίστας έτρεχε ανέμελος με αυτοκίνητο, προφανώς νοικιασμένο, λίγο πριν τις 10 το πρωί ανήμερα του Πάσχα, ακούγοντας μουσική, στην άδεια από αυτοκίνητα και πεζούς λεωφόρο Βασ. Αμαλίας, μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο Σύνταγμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο. Ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι όλων των άλλων χωρών της Ευρώπης που έχει η χώρα μας, η οποία απολαμβάνει ηλιοφάνεια περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο.

    Μια εντελώς διαφορετική Αθήνα, ήρεμη, ήσυχη που συναντά κανείς ελάχιστες ημέρες του χρόνου, κυρίως το Πάσχα καθώς και στην καρδιά του καλοκαιριού, την γιορτή της Παναγίας το 15Αυγουστό. Μια Αθήνα που εφέτος δείχνει να είναι ακόμη πιο ήσυχη από πέρυσι, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, η κίνηση εξόδου από τα λιμάνια ήταν κατά 25% αυξημένη ενώ και στα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια η κίνηση ήταν επίσης μεγάλη.

    Στην κάτω μεριά της πλατειάς Συντάγματος, Κυριακή του Πάσχα, τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία, που έχουν κάνει την εμφάνιση και στην πρωτεύουσα μας, περιμένουν να υποδεχτούν τουρίστες προκειμένου να τους κάνουν το γύρο της πόλης. Ήδη, παρά το πρωινό της ώρας έχουν καταφτάσει οι πρώτοι. «Πάμε καλά», μας αναφέρει χαρακτηριστικά εργαζόμενος που έκοβε τα εισιτήρια.

    [02] Ανήλικος σε συμμορία που λήστευε καταστήματα

    Ανήλικος, μαζί με τον 19χρονο συνεργό του, φέρονται ως δράστες 8 ένοπλων ληστειών, με λεία άνω των 20.000 ευρώ, σε σούπερ- μάρκετ και ανταλλακτήριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική.

    Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Σταυρουπόλεως και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, μαζί με τους οποίους διέπραξαν τις ληστείες από τον Οκτώβριο του 2012 έως τις 3 Μαΐου του 2013.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 16χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακίδιο, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ σε κέρματα και άλλα 1.950 ευρώ ενώ στον 19χρονο συλληφθέντα βρέθηκαν 460 ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων του 16χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    [03] Τουλάχιστον 30 τραυματίες από έκρηξη σε εκκλησία στην Τανζανία

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εκκλησία στην Αρούσα, στη βόρεια Τανζανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Υπάρχουν 30 τραυματίες, τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας άνθρωπος συνελήφθη", δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Λιμπεράτους Σάμπας.

    Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της έκρηξης.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [04] Συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου στο Ισραήλ

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ, όπου είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

    Στο πασχαλινό μήνυμά του οκ. Αναστασιάδηςεξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος, με σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην οικονομική ευημερία, όπως και στο παρελθόν.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος φέτος πέρασε το Πάσχα στους Αγίους Τόπους, διαβεβαίωσε επίσης ότι μια δίκαιη λύση του Κυπριακού η οποία θα επανενώνει τον τόπο, τον λαό και τους θεσμούς, παραμένει στις προτεραιότητές του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 May 2013 - 12:30:21 UTC