Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στην Κίνα 15 - 19 Μαΐου
  • [02] "Πράσινο φως" από την ΕΕ για την πρώτη δόση στην Κύπρο
  • [03] ¶. Μέρκελ: Η κρίση θα κρατήσει χρόνια
  • [04] «Η Δαμασκός θα απαντήσει στις ισραηλινές επιδρομές»
  • [05] Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο Μέσι
  • [06] Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι
  • [07] Συνετρίβη στη Σιβηρία ελικόπτερο με 10 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι
  • [08] ΕΕ: Μέτρα για την ενίσχυση των προτύπων υγείας και ασφάλειας τροφίμων
  • [09] Επέμβαση στην χολή ο Μίτσελ

  • [01] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στην Κίνα 15 - 19 Μαΐου

    Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang, ανακοινώθηκε σήμερα.

    [02] "Πράσινο φως" από την ΕΕ για την πρώτη δόση στην Κύπρο

    Η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλους τους απαιτούμενους όρους για να λάβει την πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία είχε πρόσβαση το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Η Κύπρος σύναψε επίσης συμφωνία με την Ρωσία, με την οποία της δίδεται περιθώριο άλλων δύο ετών για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει από την χώρα αυτή με μειωμένο επιτόκιο 2,5%, προστίθεται στην έκθεση.

    Μια απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης,η οποία αναμένεται να ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ,αναμένεται να ληφθεί αυτήν την εβδομάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

    Στην έκθεση της Επιτροπής, η οποία φέρει ημερομηνία 30ης Απριλίου, επισημαίνεται ότι η συμμόρφωση της Κύπρου με τους όρους του σχεδίου διάσωσής της "είναι θετική".

    Σε αυτήν αποτιμάται ότι η Κύπρος έχει συμμορφωθεί και έχει προβεί σε περισσότερες από δώδεκα προαπαιτούμενες ενέργειες, που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας.

    "Υπάρχει συμμόρφωση τόσο στην ουσία όσο και στην διαδικασία με όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες", αναφέρεται στην έκθεση.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] ¶. Μέρκελ: Η κρίση θα κρατήσει χρόνια

    Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι και η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.

    Μιλώντας με μαθητές στο γυμνάσιο Γιόχαν Γκόντφριντ Χέντερ του Βερολίνου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ορίζοντα ετών και ότι θα περάσει καιρός μέχρις ότου μειωθεί η ανεργία και το οικονομικό επίπεδο επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

    «(Η κρίση) θα συνεχιστεί ακόμη για κάμποσο καιρό. Πρόκειται μάλλον για χρόνια παρά για ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος και διευκρίνισε ότι η Γερμανία μπορεί να αντισταθεί πιθανόν για δύο χρόνια, αλλά όχι και μεσοπρόθεσμα. Τόνισε ωστόσο ότι το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την συνοχή της Ευρωζώνης σπεύδοντας όμως να υπογραμμίσει ότι και οι πόροι της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητοι.

    [04] «Η Δαμασκός θα απαντήσει στις ισραηλινές επιδρομές»

    Η Συρία θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να προβεί σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ κατά αρκετών στρατιωτικών θέσεων στο έδαφός της τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα Σύρος πολιτικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσκειται στην κυβέρνηση.

    "Η Συρία θα απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση, αλλά θα επιλέξει τη στιγμή που θα το κάνει. Αυτό δεν θα γίνει ίσως αμέσως γιατί το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού", σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικώς από την Δαμασκό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Θα περιμένουμε, αλλά θα απαντήσουμε", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο Μέσι

    Μισή ώρα έπαιξε ο Λιονέλ Μέσι εναντίον της Μπέτις, ωστόσο, στο διάστημα αυτό πέτυχε δύο γκολ, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος για το χατ τρικ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε τα 335 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, δύο περισσότερα από τον Γιόζεπ Σανιτιέρ κι απέχει 34 από το να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου (το ρεκόρ κατέχει ο Παουλίνο Αλκάνταρα με 369).

    Παράλληλα έφτασε τα 60 γκολ φέτος σε 49 επίσημες συμμετοχές (25 το 2013 σε 23 ματς), ενώ έχει και 15 ασίστ. Απέχει τέσσερα γκολ από το να «σπάσει» το ρεκόρ που έχει στην πριμέρα ντιβιζιόν με 50 τέρματα (το πέτυχε πέρυσι) κι έχει μπροστά του τέσσερις αγωνιστικές για να το κάνει. Σκόραρε σε 21ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ έφτασε τα 27 παιχνίδια στη διάρκεια της περιόδου που έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ισοφαρίζοντας την περσινή καλύτερη επίδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

    [06] Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι

    Απεβίωσε σήμερα στη Ρώμη,σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 'Ανσα.

    Είχε διετέλεσειεπτά φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας. Παρέμεινε στην ενεργό πολιτική επί πενήντα δυο χρόνια, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το 1992.

    Ήταν ιστορικό στέλεχος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ως υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίσθηκε από έντονη φιλοαραβική στάση, σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις του Μεσανατολικού.

    Στενός φίλος, μεταξύ άλλων, του Χέλμουτ Κολ και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Αντρεότι είχε ταχθεί κατά της επανένωσης των δυο Γερμανιών, «δεδομένων των ιστορικών προηγούμενων», προκαλώντας σειρά πολεμικών.

    [07] Συνετρίβη στη Σιβηρία ελικόπτερο με 10 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι

    Ένα ρωσικό ελικόπτερο με 10 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, συνετρίβη σήμερα στην περιοχή του Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    "Συντρίμμια του ελικοπτέρου Mi-8 βρέθηκαν σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την κοινότητα Πρεομπράγενκα", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου για την περιοχή του Ιρκούτσκ, Ιρίνα Ρόσιους, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

    Το ελικόπτερο αυτό μετέφερε επίσης 1,9 τόνο της εκρηκτικής ουσίας ΤΝΤ, η οποία χρησιμοποιείται για το σπάσιμο του πάγου στην Σιβηρία.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [08] ΕΕ: Μέτρα για την ενίσχυση των προτύπων υγείας και ασφάλειας τροφίμων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε σήμερα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιβολής των προτύπων υγείας και ασφάλειας στο σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

    Η εν λόγω δέσμη μέτρων προβλέπει μια εκσυγχρονισμένη και απλουστευμένη προσέγγιση της προστασίας της υγείας, με βάση την επικινδυνότητα, καθώς και πιο αποτελεσματικά εργαλεία ελέγχου με σκοπό τη διασφάλιση της ουσιαστικής εφαρμογής των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της τροφικής αλυσίδας.

    Το ισχύον σώμα της νομοθεσίας της ΕΕ που διέπει την τροφική αλυσίδα περιλαμβάνει περίπου 70 νομοθετικές πράξεις. Η δέσμη μεταρρυθμίσεων που προτείνεται σήμερα θα περιορίσει τις σχετικές νομοθετικές πράξεις σε 5 ενώ, παράλληλα, θα μειώσει τη γραφειοκρατία όσον αφορά τις διεργασίες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους υπεύθυνους επιχειρήσεων τροφίμων (παραγωγούς, επιχειρήσεις μεταποίησης και διανομείς) με σκοπό να τους επιτρέψει να ασκούν με μεγαλύτερη ευκολία την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

    [09] Επέμβαση στην χολή ο Μίτσελ

    Τελικά δεν απέφυγε την αφαίρεση χολής ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Χθες το πρωί εισήχθη σε ιδιωτική κλινική με έντονο άλγος στο δεξιό υποχόνδριο και σήμερα υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική λαπαροσκοπική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

    Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη Πέμπτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 May 2013 - 12:30:22 UTC