Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Παγώνει το πρόγραμμα εποικισμού ο Μπ. Νετανιάχου
  • [03] Η συριακή κρίση στην ατζέντα του Τζον Κέρι στη Μόσχα
  • [04] Το δίλημμα της ταμπλέτας βασανίζει τους γονείς
  • [05] Κάθε χρόνο πεθαίνουν 300.000 νεογέννητα στην Ινδία

  • [01] Τραγικός θάνατος ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη

    Τραγικό θάνατο βρήκε 83χρονος τα ξημερώματα, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

    Ο θάνατος του ηλικιωμένου προκλήθηκε πιθανότατα από αναθυμιάσεις.

    Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποίας ανέσυραν το άψυχο σώμα του 83χρονου.

    [02] Παγώνει το πρόγραμμα εποικισμού ο Μπ. Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε πάγωμα της πρόσκλησης υποβολής προσφορών για τις κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης για να μην δημιουργήσει προβλήματα στις αμερικανικές προσπάθειες για αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

    Ο Νετανιάχου γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή πριν από μερικές ημέρες στον υπουργό Οικισμού Ούρι Αριέλ, μέλος της Εβραϊκής Εστίας, ενός εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος που τάσσεται υπέρ της συνέχισης της εποικιστικής πολιτικής.

    Το γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και το υπουργείο Οικισμού αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το πάγωμα της πρόσκλησης υποβολής προσφορών.

    [03] Η συριακή κρίση στην ατζέντα του Τζον Κέρι στη Μόσχα

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με αντικείμενο τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διαχείριση της συριακής κρίσης.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, έπειτα από τις δύο πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Συρία με στόχο οπλικά συστήματα που προορίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

    Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζον Κέρι θα συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για τις εξελίξεις στη Συρία, για τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν και άλλα διμερή και διεθνή θέματα.

    [04] Το δίλημμα της ταμπλέτας βασανίζει τους γονείς

    «Από τη μία πλευρά οι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους να μάθουν να κολυμπάνε εύκολα στην ψηφιακή θάλασσα, όπου θα πλέουν για μια ολόκληρη ζωή. Από την άλλη, φοβούνται ότι η έκθεση στα ψηφιακά μέσα από τόσο νωρίς στο τέλος θα τα πνίξει». Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνουν οι ειδικοί το δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκονται πολλοί γονείς βλέποντας τα παιδιά τους να εξοικειώνονται με τις οθόνες αφής ακόμη και από την βρεφική τους ηλικία.

    Το δίλημμα μετατρέπεται σε πραγματική σπαζοκεφαλιά με δεδομένο ότι, αντίθετα με την τηλεόραση για την οποία έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες, οι έρευνες για τις ταμπλέτες είναι ακόμη ελάχιστες. «Το iPad "γεννήθηκε" τον Απρίλιο του 2010, είναι συνομήλικο με ένα παιδί που μόλις έχει συμπληρώσει τα τρία του χρόνια», επισημαίνει στον ιταλικό Τύπο η Έμα Μπάουγκαρτνερ, καθηγήτρια Ψυχολογίας της Ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο της Ρώμης.

    Εν αναμονή της γνώμης των ειδικών, οι γονείς "αυτοσχεδιάζουν". Άλλοι απαγορεύουν εντελώς τη χρήση, κάποιοι θέτουν χρονικά όρια, μερικοί είναι πολύ ελαστικοί, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που χωρίζουν τις εφαρμογές σε "καλές", δηλαδή εκείνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, και σε "κακές". Οποιαδήποτε επιλογή κι αν κάνουν, όμως, οι γονείς διακατέχονται από αβεβαιότητα. «Υπάρχει άγχος, πολύ άγχος», δηλώνει η καθηγήτρια. «Ακόμη και βρέφη 18 ή 24 μηνών χειρίζονται με άνεση τις οθόνες επαφής».

    [05] Κάθε χρόνο πεθαίνουν 300.000 νεογέννητα στην Ινδία

    Περισσότερα από 300.000 βρέφη πεθαίνουν στην Ινδία κάθε χρόνο, μόλις 24 ώρες μετά τη γέννησή τους από μολύνσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, σύμφωνα με μελέτη μη κυβερνητικής οργάνωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα και καταγγέλλει την έλλειψη χρηματοδότησης και πολιτικής βούλησης.

    Στην Ινδία αντιστοιχεί το 29% των θανάτων νεογέννητων στον κόσμο, σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children, η οποία εξετάζει κάθε χρόνο την κατάσταση των μητέρων σε 186 χώρες. Σύμφωνα με τη μελέτη, η νότια Ασία, η περιοχή όπου ζει το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταγράφεται το 40% των θανάτων νεογέννητων.

    Το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν έχουν επίσης αυξημένο ποσοστό θανάτων βρεφών, 28.000 και 60.000 αντίστοιχα ετησίως. Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς προκαλούνται από τον χρόνιο υποσιτισμό των μητέρων στις δύο χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 May 2013 - 8:30:24 UTC